Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Thursday, April 16, 2015

11 Petua Dibuka Pintu Rezeki dari Irfan Khairi

Saya suka sangat dengan 11 Tips dari Irfan Khairi ni. Jadi saya share dekat sini supaya mudah saya nak rujuk di masa depan. 

Rezeki itu luas, dan untuk dimurahkan rezeki juga luas cara-caranya. 


1. Redha sekiranya ada pintu rezeki tertutup. Bukan rezeki kita la tu… tapi InsyaAllah tingkap rezeki lain akan terbuka.

2. Nak duit? Perlu Doa, Usaha, Ikhtiar dan Tawakal. Baru dapat D-U-I-T :)

3. Maafkan salah & silap orang lain sebelum tidur malam ini. Bila hati tenang, rezeki mudah datang.

4. Kalau tak mampu untuk sedekah wang ringgit selalu, lakukan solat Dhuha selalu kerana ianya mengandungi banyak manfaat sedekah.

5. Bersangka baik dan doakan kejayaan orang lain. InsyaAllah ramai akan doakan kita kembali.

6. Tunaikan hajat orang lain dan bantu orang lain mencapai hajat/matlamat mereka. Nanti ramai yang akan membantu permudahkan usaha kita pula.

7. Sedekah dan derma confirm tidak akan mengurangkan rezeki anda. Malah ia akan menambahkannya lagi.

8. Sekiranya terjumpa jalan buntu, tak perlu minta bantuan orang lain dulu. Terlebih dahulu minta bantuan Allah swt. Solat Istikharah untuk memohon petunjuk yang sebaiknya.

9. Tunaikan amanah dan tanggungjawab yang diberikan dengan sebaik mungkin tanpa memikirkan imbuhannya.

10. Sentiasa bersikap rendah diri walau siapa pun anda dan sebesar mana pun jawatan yang disandang agar anda menjadi insan yang lebih dihormati dan disanjungi.

11. Tidak mengambil kesempatan di atas kepercayaan yang diberikan dengan sentiasa bersikap jujur dan telus.

Untuk pendaftaran ahli dan pembelian produk Shaklee,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Wednesday, April 15, 2015

PART 3 | Saya Nak Buat Business Shaklee Tapi Saya Tak Pandai Cari Customer

Bila berniaga, mestilah ada customer atau pelanggan. Kalau takde pelanggan, macam mana nak berniaga. 

Cuba anda sekalian baca 2 ayat ni. Ada beza tak?
Ayat 1 : Mencari Pelanggan
Ayat 2 : Menarik Pelanggan

Beza kan? Selama hampir 3 tahun saya menjalankan perniaagaan ini, saya tidak pernah mencari pelanggan atau cari-cari orang untuk jadi downline saya. Apa yang saya lakukan ialah menarik minat mereka. 

Macam mana nak menarik minat pelanggan? Ahaa.. itu ada lah teknik dan strategi-nya. Tak boleh lah cerita kat sini sebab itu dah masuk part strategi. Tu kena daftar ahli dulu dan jadi downline saya. Ada banyak ilmu yang bakal saya perturunkan kepada anda.

Nak baca cerita saya tak? 
Saya dulu pun macam anda juga. Tak pernah terfikir lansung nak buat business jual2 produk ni terutamanya business MLM macam Shaklee ni. Masa dulu2 tu memang anti MLM. Ni gara2 MLM haram jadah yang dok suruh orang buat loan bank sana sini lah sampaikan habis semua MLM saya menyampah.

Masa saya mula2 jadi ahli Shaklee kan, saya sendiri tak sangka yang saya akan bertahan sebegini lama (hampir 3 tahun dah) dan dah sampai ke tahap ini. Masa saya join Shaklee, saya dah setahun berhenti kerja dan menjadi suri rumah. Masa join tu, saya just fikir, boleh lah cuba dari tak buat apa-apa kat rumah. 

Tapi bila dah lama-lama, naik syok pulak. Salah satu benda yang paling saya suka ialah ber-blogging. Sebab saya suka menulis.

Konklusinya buat anda-anda yang teringin nak berbusiness dengan Shaklee ni tapi tak yakin nak menjual. Jangan risau. Itu hanyalah perasaan anda sahaja. Majoriti orang2 yang dah berjaya dengan Shaklee ni dulu asalnya semua pun macam anda. Tak pernah menjual dan tak yakin boleh menjual. Dengan ilmu, tips dan strategi yang betul, anda pasti boleh melakukannya.


Sila hubungi saya untuk pendaftaran ahli dan bersama-sama dengan saya menjana side income dengan Shaklee. Jom !!!

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

Tuesday, April 14, 2015

PART 2 | Betul ke Buat Shaklee Boleh Dapat Kereta ?

Cantik betul Range Rover Evoque kat atas ni kan? Kalau dapat FREE sure best. Haa.. ok berbalik kepada tajuk entri ni. Betul ke kalau jadi AHLI SHAKLEE, lepas tu buat business then boleh dapat kereta ?

Shaklee memang ada bagi Bonus Kereta untuk yang layak. Ada syarat2 kelayakan dia. Alhamdulillah, saya berjaya dapat Bonus Kereta ni selepas setahun saya buat Shaklee iaitu pada June 2013. Sejak tu memang saya dapat bonus kereta ni setiap bulan sampailah ke hari ini. Bonus Kereta ni bukannya dapat kereta tapi Shaklee bayar kita elaun kereta setiap bulan. Elaun kereta ni amaun nya berubah-ubah bergantung kepada prestasi kita. 

Nak beli kereta ke tidak dengan elaun kereta ni terpulang pada anda. Macam saya, saya tak beli kereta sebab saya dah ada kereta. Senang cakap, suka hati anda nak buat apa dengan Bonus Kereta tu. Nak buat ansuran beli rumah ke, nak beli emas ke, nak sedekah ke, nak infaq ke, suka hati korang lah. 

Teringat saya masa Shaklee National Conference 2013/2014 di Sunway Resort Hotel & Spa. Masa tu saya dapat replika kunci kereta. Saya dok pegang replika kunci yang besar tu ke hulur hilir. Sampaikan pekerja hotel pun boleh tanya saya " Dapat kereta ke kak ? " .. heheee... 

Memang ramai orang tanya saya termasuk lah kawan2, saudara mara " Yati dapat kereta ke ? " ... hehee. Saya kata takdelah. Saya dapat elaun kereta setiap bulan. Bukan dapat kereta. 

So semua jelas yer. Mana lagi best, dapat duit ke dapat kereta ? Saya rasa dapat duit lagi best kot .. hehee

Nak jadi ahli Shaklee ? Nak dapat elaun kereta macam saya ? Jom saya ajarkan rahsia bagaimana saya berjaya dapat bonus kereta dari Shaklee dalam masa 1 tahun berbusiness.

Sila hubungi saya sekarang !

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

PART 1 | 20 Soalan Orang Selalu Terfikir Sebelum Daftar Ahli Shaklee

Saya pasti ramai antara anda di luar sana yang rasa macam nak jadi ahli Shaklee tapi tak pasti sebab ada macam2 persoalan dalam kepala yang tak terjawab.


Q1 : Berbaloi ke jadi ahli Shaklee ?
Bab berbaloi tu, terus terang saya cakap yer berbaloi sebab keahlian Shaklee ialah untuk seumur hidup, tiada yuran tahunan dan tidak perlu beli produk setiap bulan untuk kekalkan keahlian. Mana nak cari MLM macam ni yer tak. 
Teringat diri saya sendiri yang sudah 2 kali mendaftar keahlian Tuppxxxxx gara2 keahlian pertama dah mati sebab saya takde beli apa2 barang selama 6 bulan. Haishh.. leceh betul kan. Eh, jadi ahli Shaklee pun masih join MLM Tuppxxxxx ke? Saya jadi ahli Tuppxxxxx untuk kegunaan sendiri saja sebab saya suka produk dia yang berwarna warni tu. Kata orang, berbagi rezeki. Saya dapat income dari Shaklee dan saya kongsi dengan pengedar Tuppxxxxx :-)

Q2 : Macam mana nak daftar ahli ?
Ada 2 cara untuk jadi ahli Shaklee
a) Keahlian berbayar RM65*
b) Keahlian percuma dengan pembelian sebanyak 200 point (lebih kurang RM650* harga ahli)
* belum termasuk GST dan caj kurier oleh Shaklee Malaysia

Q3 : Keahlian PERCUMA 200 point tu macam best tapi saya tak mampu nak beli produk sampai RM650
Pembaca sekalian, saya pasti di sekeliling anda, pasti ada kawan baik, kawan pejabat, kawan sama belajar, pasti ada pengguna produk Shaklee. Ringankan lah mulut bertanya pada mereka, nak tak berkongsi beli produk Shaklee agar anda boleh dapat keahlian percuma. Kalau nak tahu 200 point tu apa produk2 nya, boleh baca DI SINI.

Q4 : Nak daftar dengan siapa yer? Daftar dengan kawan-kawan atau kaum keluarga ok ke?
PENTING >> Jangan daftar sembarangan. Cari pengedar yang AKTIF. Macam mana nak tahu aktif ke tak ? Boleh tengok blog dia hari2 update ke tak. Fanpage dia hari2 ada post ke tak. Boleh baca kisah2 kejayaan dia di blog (success story saya boleh baca SINI ... hikkkss).
Yer saya tahu anda mungkin tak berminat untuk berbusiness dengan Shaklee. Walau pun tak berbusiness, anda pasti nak tahu macam mana cara nak beli barang, apa promosi terkini, cara makan vitamin macam mana dan macam2 lagi. Apa gunanya menjadi ahli tapi tetap beli barang dari pengedar Shaklee lain. Anda rugi sebab anda tidak dapat point. Point = CASH. 
Seperkara lagi hati manusia ni berubah-ubah. Hari ni tak rasa nak meniaga. Bulan depan rasa nak pulak meniaga. Kan ke malang kalau dapat UPLINE BLUR yang satu apa pun tak tahu. Dalam business, mentor sangat penting. 

Q5 : Kalau nak business, kena beli stok Shaklee banyak2 ke? Saya takde modal.
Tak payah beli stok. Ini business online. Shaklee ada sediakan sistem online untuk kita order barang. Bila pelanggan dah bayar, kita terus order dengan Shaklee. Dan Shaklee yang akan pos pada pelanggan kita. Kan senang macam tu. Semua kerja buat depan komputer sahaja. Jimat masa, wang dan tenaga.

Q6 : Kalau nak business, kena datang kelas ke? Saya memang malas nak datang kelas ni.
Kita ada kelas online dan kelas offline. Untuk kelas online, saya ada group FB yang dikelolakan oleh saya sendiri. Saya buat perkongsian saya sendiri, saya share tips dan strategi saya. Group telegram pun ada. Untuk kelas offline pun ada tapi tak selalu. Mengikut keperluan tapi terpulang nak datang ke tidak. Saya sendiri dulu pun lepas setahun setengah aktif berbusiness baru pegi kelas tau .. hehee. Yang mana masa tu income saya sudah hampir mencecah 5 angka baru tergedik2 nak pegi kelas ... hahaa. Sebelum tu memang saya sedut semua ilmu secara online sahaja. Prinsip saya mudah, ILMU ADA DI MANA-MANA. Yang penting kita minat dan rajin. Kalau hari2 mengadap muka upline pun tapi kalau kita tak minat dan tak rajin (ayat sopan untuk pemalas), suka bagi alasan, hari2 dok mengadap muka upline pun memang tak akan ke mana.
Semua kena datang dari sini (sambil tangan letak kat dada) >> PASSION.

Laaa.. dah habis ke? Tengok syok baca ni. Bukan kata ada 20 soalan ke? Hehee
Yer memang ada 20 soalan. Tapi ini baru PART 1. Kat tajuk atas ada tulis kan :-)
Tunggu entri seterusnya untuk Part 2 yer. 
Sabar. Salah satu ciri penting kalau nak berjaya dalam business ialah kena banyak bersabar .. hihii ;-)

Sila hubungi saya untuk pendaftaran ahli Shaklee,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins



Monday, April 13, 2015

Senggugut Adalah Cakaran Iblis Pada Rahim Wanita

Entri ini ialah tentang senggugut sepertimana yang diulas oleh seorang ustaz dalam rancangan Tanyalah Ustaz.

Ustaz ada cakap "Satu bahagian daripada wanita yang digemari oleh syaitan ialah RAHIM". Kenapa? Sebabnya syaitan tak nak umat nabi Muhammad berkembang. Bila ingat-ingat balik, umm...jarang nak tengok cina ke india yang kena senggugut sepanjang hidup ca. Camane boleh datangnya sakit perut, senggugut? Masalah ni semua ada juga kaitan dengan 'cakaran' syaitan laknatullah ni. Dia cakar rahim kita, ganggu masalah kesihatan kita.
Selain rawatan moden, jumpa doktor , makan ubat dan suplemen, jangan lupa yang ALLAH SWT ada menyediakan penawar untuk hamba wanitanya. Ini cara nak ubat senggugut dari wahyu ALLAH..
1) Sediakan MADU LEBAH ASLI
2) Buat solat hajat 2 rakaat macam biasa (madu letak dihadapan kita)
3) Setelah selesai , bacakan surah An-Nahl (juzuk 14) , ayat 69 pada madu asli tersebut.
4) Pastu madu tu dicampur dengan air, buat minum.
5) Amalkan


Jadi boleh cuba yer. Selain berikhtiar cara moden, boleh cuba cara di atas ni yer. Cuma yelah, nak cari madu asli tu agak susah. Dan mengikut kajian 80% madu yang dijual di pasaran ialah madu palsu. Namun kalau anda betul2 cari dan kenal si penjual, insha ALLAH boleh dapat yang ASLI.

Produk Shaklee Yang Boleh Membantu Mengatasi Senggugut

Produk Shaklee pun ada yang bagus untuk memberi kelegaan pada sakit senggugut. Di bawah ialah set-nya.


Harga bagi setiap produk :
GLA = RM96.73 , 60 biji tahan 4 bulan
Ostematrix = RM64.66 , 120 biji tahan 1 bulan
B Complex = RM56.96 , 120 biji tahan 4 bulan

Dapatkan diskaun hingga 20% hari ini dengan mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE. 
[+] Keahlian seumur hidup
[+] Tidak ada yuran tahunan
[+] Tidak perlu beli produk setiap bulan untuk "maintain" keahlian
[+] Dapat "cash back" jika cukup syarat

Sila hubungi saya untuk pendaftaran ahli dan pembelian produk Shaklee,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Sunday, April 12, 2015

LIMA (5) TESTIMONI GLA Shaklee Berkesan Rawat Senggugut

Senggugut atau nama saintifiknya dysmenorrhea ialah satu rasa tidak selesa atau sakit semasa kedatangan haid.
Antara simptom senggugut ialah kejang di bahagian bawah perut dan sakit belakang. Ada juga yang mengalami kesakitan yang teruk sehingga bergolek-golek.

Testimoni #1

Salam, saya nak share kesan slpas saya ambil suplemen GLA Complex Shaklee.
Saya mmg tiap2 bulan period mesti kena senggugut tapi lpas mkn GLA Complex selama sebulan alhamdulillah rse sakit senggugut tu makin berkurg..sblum ni mcm2 suplemen saya mkn untuk hilangkan rse sakit senggugut tapi x pernah jumpa yang ok. Nasib baik jumpa Shaklee smile emoticon Shaklee mmg best!!


Testimoni #2

Saya ambil GLA dan Alfalfa. Alhamdulillah senggugut semakin berkurangan.


Testimoni #3

Saya pun makan GLA dan Ostematrix untuk senggugut dan PMS yang agak teruk. Alhamdulillah next month tu dah ada perubahan yang sangat ketara. Kesakitan boleh dikatakan berkurangan dalam 80%. Kalau tak, memang nak kena telan panadol je jawabnya.


Testimoni #4

Rasa berbeza sangat bila consume Shaklee GLA Complex secara konsisten. Kulit muka yang dulu kusam sekarang dah berseri.Parut jerawat pun makin pudar. Bestnya,time period pun dah tidak senggugut lagi.


Testimoni #5

i) Saya makan GLA Alhamdulillah darah tak banyak macam dulu dan tak berketul. Beza sangat2.
ii) Makan GLA sekitar 1 bulan. Alhamdulillah hari ini period tanpa sedar sebab tak ada senggugut. Tau2 dah keluar darah (haid).


Set Senggugut Shaklee yang disyorkan untuk melegakan PMS dan SENGGUGUT



Harga bagi setiap produk :
GLA = RM96.73 , 60 biji tahan 4 bulan
Ostematrix = RM64.66 , 120 biji tahan 1 bulan
B Complex = RM56.96 , 120 biji tahan 4 bulan

Dapatkan diskaun hingga 20% hari ini dengan mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE. 
[+] Keahlian seumur hidup
[+] Tidak ada yuran tahunan
[+] Tidak perlu beli produk setiap bulan untuk "maintain" keahlian
[+] Dapat "cash back" jika cukup syarat

Klik link untuk baca [Testimoni] Masalah Period Lama dan Senggugut Selesai dengan Set Senggugut

Sila hubungi saya untuk pendaftaran ahli dan pembelian produk Shaklee,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Saturday, April 11, 2015

10 Jenis Makanan Untuk Lancarkan Kitaran Haid Secara Semulajadi

BIJAN : Pengambilan bijan putih atau hitam yg dihancurkan dan dicampurkan dengan gula akan melancarkan aliran haid dalam masa yg cepat.

BETIK : Buah ini dapat melancarkan haid yg tak teratur. Cukuplah dengan makan sebanyak 250g setiap pagi dan sebelum tidur.

JINTAN & GULA SAWIT : Didihkan jintan bersama gula sawit dan minum airnya. Kita juga boleh gantikan dengan minyak jintan.

PERIA : Walaupun pahit, tetapi peria dapat membantu melancarkan haid.

SALMON : Makanan mewah dengan Omega 3 ini mengandungi gizi dan membantu meningkatkan kolagen dalam badan apabila diambil secara teratur. Ia juga memberikan kestabilan hormon sehingga kita tak mudah stress dan haid datang tepat pada waktunya.

BROKOLI : Kandungan folat dan Vitamin B mampu mencegah depresi. Depresi adalah salah satu faktor kenapa haid lambat.

SUSU SOYA : Selain untuk mencantikkan kulit dan menjaga kesihatan, soya ini baik diminum ketika haid datang. Nutrisi dalam segelas susu soya mampu menjaga kesihatan badan dan sistem reproduksi.

TELUR : Mampu menjaga hormon agar kita sentiasa bertenaga dan mengatur pengaliran darah. Adalah lebih baik memilih telur rebus daripada telur goreng.

ASAM JAWA : Makanan ini membantu melancarkan haid. Contohnya, asam jawa yg diambil dalam bentuk minuman atau gula2. Menurut petua orang2 lama, asam jawa dapat menghancurkan darah2 haid yg berketul2.

CUKA EPAL : Mampu membantu melancarkan haid. Kita boleh minum atau jadikan sos untuk salad. Cuka epal juga dapat mengurangkan insulin dan seimbangkan kadar gula dalam darah.

Apa Produk Shaklee Yang Boleh Membantu Masalah Haid Tidak Teratur ?



Harga bagi setiap produk :
GLA = RM96.73 , 60 biji tahan 1 bulan
OmegaGuard = RM144.16 , 90 biji tahan 1 bulan
B Complex = RM56.96 , 120 biji tahan 4 bulan

Dapatkan diskaun hingga 20% hari ini dengan mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE. 
[+] Keahlian seumur hidup
[+] Tidak ada yuran tahunan
[+] Tidak perlu beli produk setiap bulan untuk "maintain" keahlian
[+] Dapat "cash back" jika cukup syarat

Klik link untuk baca 10 Testimoni GLA Complex Betulkan Kitaran Haid

Sila hubungi saya untuk pendaftaran ahli dan pembelian produk Shaklee,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Friday, April 10, 2015

6 Petua Atasi Senggugut

Senggugut selalunya dialami oleh sesetengah wanita ketika didatangi haid. Senggugut disebabkan oleh pergerakan otot uterus yang mengecut dan mengembang dengan kuat semasa darah kotor turun daripada dinding uterus, lantas membawa kepada kontraksi. Pergerakan ini yang menyebabkan kita berasa ngilu apabila darah kotor keluar. 

Senggugut boleh mengakibatkan hilang tumpuan sewaktu melakukan aktiviti atau pekerjaan dan sememangnya mengganggu emosi wanita jika sakit berlanjutan hingga sukar untuk dikekang kesakitannya.

Senggugut boleh diatasi dengan mengamalkan pantang larang ketika datang haid. Amalkan petua berikut dalam mengatasi kekejangan ketika senggugut melanda.

1. Minum air kerap
Air sebenarnya membantu dalam mengelakkan sakit senggugut ketika haid. Air suam ataupun panas, kedua-duanya baik untuk melegakan kekejangan kerana ia melancarkan perdaran darah dan boleh merehatkan otot yang kejang.

2. Elak kafein
Kurangkan atau sebaiknya hentikan seketika mengambil kafein dapat mengurangkan senggugut dan tekanan ketika haid. Minum teh chamomile untuk meredakan senggugut.

3. Pemanas
Tuam pad/kantung pemanas di bahagian abdomen dan bahagian bawah belakang badan dapat melegakan kesakitan senggugut secara berkesan seperti mengambil pil tahan sakit. Jika anda tidak mempunyai kantung air panas atau pad pemanas, mandi dengan air suam atau gunakan tuala yang direndamkan dengan air panas.

4. Bersenam
Akitivi bersenam sebelum atau ketika datang haid semestinya membuatkan anda rasa malas dan tidak mungkin kerana kekejangan yang dialami anda sudah cukup buat anda rasa sakit. Namun, sebenarnya jika anda melakukan aktiviti yoga atau aerobik ia dapat melancarkan peredaran darah dalam tubuh badan, dan ini boleh terhasilnya endorfin yang dapat mengurangkan senggugut.

5. Air halia
Halia dipercayai membantu dalam menyembuhkan demam, simptom selesema, sakit kepala, dan senggugut. Hiris halia, campur ke dalam secawan air panas dan minum untuk melegakan senggugut.

6. Apa Produk Shaklee Yang Boleh Membantu Mengatasi Senggugut ?



Harga bagi setiap produk :
GLA = RM96.73 , 60 biji tahan 4 bulan
Ostematrix = RM64.66 , 120 biji tahan 1 bulan
B Complex = RM56.96 , 120 biji tahan 4 bulan

Dapatkan diskaun hingga 20% hari ini dengan mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE. 
[+] Keahlian seumur hidup
[+] Tidak ada yuran tahunan
[+] Tidak perlu beli produk setiap bulan untuk "maintain" keahlian
[+] Dapat "cash back" jika cukup syarat

Klik link untuk baca [Testimoni] Masalah Period Lama dan Senggugut Selesai dengan Set Senggugut

Sila hubungi saya untuk pendaftaran ahli dan pembelian produk Shaklee,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Thursday, April 9, 2015

Beza Cyst Dengan Fibroid

Ovarian cyst dan fibroid, keduanya adalah sejenis ketumbuhan. Bezanya ialah fibroid terdiri daripada tisu yang padat dan hanya berada pada rahim (uterus).

Manakala ovarian cyst terdiri daripada cecair atau semi-solid dan berada dalam kilang telur (ovari).

4 Faktor Utama yang menyebabkan terjadinya Cyst dan Fibroid

1. Hormon Estrogen yang berlebihan.

Fibroid atau cyst adalah ketumbuhan sel yang bergantung pada hormon estrogen. Apabila tubuh wanita terlebih hormon estrogen, dan kekurangan hormon progesteron (hormon tidak seimbang), mereka akan berisiko untuk mendapat penyakit ini.

Tahukah anda bahawa penggunaan pil perancang keluarga juga boleh menyebabkan ketidakseimbangan estrogen dan boleh mengaktifkan fibroid atau cyst. 

2. Lambakan xenoestrogen dalam badan.

Xenoestrogen ni terhasil daripada toksin disebabkan kegunaan harian yang melibatkan BPA (plastik) , Pthalates yang digunakan secara meluas untuk menghasilkan barangan plastik seperti bekas makanan plastik, bekas minuman plastik dan Paraben yang digunakan sebagai pengawet di dalam kosmetik dan makanan.

Xenoestrogen menyebabkan hormon estrogen menjadi lebih banyak dari progesterone.

3. Obesiti.

Lemak berlebihan dalam badan akan mengaktifkan satu sistem yang kita panggil 'Endocanabinoid system'. Sistem ini akan mengganggu fungsi-fungsi hormon yang lain dan juga boleh menyebabkan silent inflamation atau radang yang tinggi dalam badan.

Ini bukan sahaja menyebabkan ketumbuhan, malah berisiko untuk mendapat pelbagai jenis kanser dan juga pelbagai penyakit kronik yang lain.

Peningkatan 5kg sahaja dari berat badan ideal juga menyebabkan risiko kematian pramatang meningkat.

4. Genetik

Jika ada kaum keluarga nenek, makcik, ibu saudara, ibu, adik beradik yang mempunyai penyakit yang sama, anda juga mungkin berisiko.

KESIMPULAN
Untuk punca ke 3, anda harus menurunkan berat badan. Untuk punca ke 4, bertawakal dan mohon lah kepada ALLAH SWT agar dijauhkan penyakit ini dari anda.

Untuk Punca 1 dan 2, Shaklee mempunyai produk yang boleh membantu anda.



Harga bagi setiap produk :
GLA = RM96.73 , 60 biji tahan 1 bulan
Carotomax = RM78.44 , 30 biji tahan 1 bulan
Vitamin C = RM98.05 , 180 biji tahan 6 bulan
Vitamin E = RM157.94 , 120 biji tahan 4 bulan

Dapatkan diskaun hingga 20% hari ini dengan mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE. 
[+] Keahlian seumur hidup
[+] Tidak ada yuran tahunan
[+] Tidak perlu beli produk setiap bulan untuk "maintain" keahlian
[+] Dapat "cash back" jika cukup syarat

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Wednesday, April 8, 2015

Cara Dapatkan Anak Kembar

Best kan kalau dapat anak kembar. Dah jimat 9 bulan sebab tak perlu mengandung 2 kali :-)
Comel betul gambar baby kembar kat bawah ni. Ya ALLAH geramnya rasa nak cium2.. iskk iskk..


1. Genetik - Jika dalam salasilah keluarga anda terdapat pasangan yang mempunyai anak kembar, kemungkinan besar anda juga mampu mendapat anak kembar. Ini kerana trait sedemikian mungkin telah diturunkan pada diri anda. Trait yang dimaksudkan ialah penghasilan 2 ovum secara serentak dalam satu masa.

2. Umur - Wanita yang berumur 35 hingga 40an dan ke atas, mempunyai potensi yang lebih besar untuk mendapat anak kembar. Pada ketika ini, kebanyakan wanita akan mengambil rawatan untuk kesuburan. Tambahan pula, mereka akan lebih cenderung untuk menghasilkan lebih dari satu ovum semasa proses ovulasi, kerana proses tersebut telah terganggu oleh proses perimenopause.

3. Bilangan Anak - Lagi banyak bilangan seseorang individu pernah melahirkan anak, lagi tinggi peluang beliau untuk melahirkan anak kembar selepas itu.

4. Berat Badan dan Ketinggian - Perempuan yang tinggi atau perempuan yang lebih berat mempunyai kebarangkalian yang lebih tinggi untuk mendapat anak kembar.

5. Diet - Pengambilan makanan tertentu yang mengandungi kandungan estrogen yang tinggi mampu meningkatkan kebarangkalian mendapat anak kembar.

6. Pengambilan Ubat Kesuburan - Pengambilan ubat kesuburan boleh meningkatkan kebarangkalian seseorang untuk menghasilkan dua ovum dalam satu proses ovulasi, sekaligus meningkatkan kebarangkalian mendapat anak kembar.

7. Selain berkahwin dengan keturunan kembar, sebenarnya banyak cara untuk mendapatkan anak kembar. Tetapi kebanyakkannya adalah cara yang tidak sihat seperti mengandung di usia tua, mengandung ketika masih menyusui bayi, hamil di waktu si ibu gemuk dan sama waktu denganya. Memang boleh terjadi mendapat anak kembar tetapi kandungan tidak sihat. Kemungkinan keguguran pun tinggi, anak kembar tidak sihat atau kandungan bermasalah juga tinggi.

8. Banyakkan makan ubi, kentang dan susu. Tiga jenis makanan ini dapat meningkatkan ovulasi pada telur dan mungkin boleh dapatkan anak kembar. Ada yang kata, jika kita teratur minum susu dari zaman muda mudi, kebarangkalian untuk mendapatkan anak kembar itu tinggi. Juga, jika anda amalkan memakan ubi, kentang dan susu, ia bukan sahaja baik untuk mendapatkan anak kembar, tetapi juga salah satu cara untuk mendapatkan anak bagi pasangan yang sudah lama berkahwin tetapi tidak ada rezeki untuk mendapatkan anak.

Apa Produk Shaklee Yang Boleh Membantu Dapat Anak Kembar ?

Maaf, jawapannya tidak ada. Tapi kami ada produk yang boleh MENINGKATKAN KESUBURAN ANDA. Tak cuba tak tahu kan. Sesungguhnya REZEKI ANAK itu tetap dari DIA namun sebagai manusia, kita tetap harus berdoa dan berikhtiar.

Kenali 3 produk HOT dari Shaklee untuk kesuburan.






Harga bagi setiap produk :

ESP = RM159 , 850g tahan 1.5 bulan
GLA = RM96.73 , 60 biji tahan 4 bulan
B Complex = RM56.98 , 120 biji tahan 4 bulan

Dapatkan diskaun hingga 20% hari ini dengan mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE. 
[+] Keahlian seumur hidup
[+] Tidak ada yuran tahunan
[+] Tidak perlu beli produk setiap bulan untuk "maintain" keahlian
[+] Dapat "cash back" jika cukup syarat

Klik link untuk baca Cerita Benar seorang pengidap PCOS yang berjaya hamil dengan Set Kesuburan Shaklee.

Sila hubungi saya untuk pendaftaran ahli dan pembelian produk Shaklee,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Tuesday, April 7, 2015

Fakta dan Mitos Tentang Sperma

Apabila membicarakan tentang keberkesanan seks atau perhubungan suami isteri, secara tidak langsung ia berkait rapat dengan tahap kesuburan dan kualiti sperma. Dalam hal ini, banyak mitos tentang sperma yang mungkin anda dengari, malah ia mungkin menghantui kehidupan seks anda. Mari kita lihat fakta dan mitos tentang sperma.
Sperma Cuba Menembusi Ovum
MITOS
  1. Memiliki sperma yang cair sering dianggap mandul sedangkan ia tidak tepat. Sebaliknya, penghasilan sperma yang subur dan normal bergantung kepada jumlahnya (sperma), pergerakan dan kandungan sperma sama ada normal atau tidak.
  2. Sperma dikatakan tidak mampu menembusi pakaian. Jawapannya salah. Kemungkinan untuk hamil tetap ada berdasarkan kepada ukuran sel benih bersaiz mikron untuk menembusi pakaian wanita.
  3. Ada pandangan menyebut lelaki tidak akan mengeluarkan sperma selepas proses ejakulasi. Jawapannya tidak benar. Ini kerana sperma masih boleh dikeluarkan biarpun kandungan sperma sudah berubah dan tidak banyak seperti lazim.
FAKTA
  1. Bilangan sperma yang normal biasanya mencecah sehingga 40 juta. (Ada juga 20 juta bergantung kepada pusat perubatan kesuburan).
  2. Dalam kebanyakan kes, setiap kali keguguran berlaku wanita yang selalunya dipersalahkan. Jika telur normal tetapi sperma pula tidak, ‘kecacatan’ sperma ini boleh mengakibatkan keguguran.
  3. Bagi membolehkan wanita hamil, apa yang diperlukan hanyalah satu sperma yang sihat saja. Kita perlu lihat pada peratusan sperma yang normal, jika seorang itu mempunyai bilangan sperma rendah tetapi 80 hingga 90 peratus adalah aktif, itu lebih baik daripada seseorang yang punyai bilangan sperma yang tinggi tetapi lebih 50 peratus daripadanya tidak normal.
  4. Saiz buah zakar mempengaruhi bilangan sperma dan saiz melebihi 12 ml dianggarkan isi padu buah zakar yang sihat dan kurang dari itu mungkin menghasilkan kurang atau tiada sperma.
  5. Air mani keluar secara memancut apabila lelaki mencapai klimaks. Keadaan itu berlaku akibat proses pencetusan system pancutan atau ‘ejaculatory system’.
  6. Kandungan sperma dalam air mani ialah antara dua hingga lima peratus. Sebilangan besar isi padu air mani ialah cecair dari pundi prostat (60 hingga 70 peratus) dan yang selebihnya dari pundi seminal, pundi 'cowpers' dan pepundi dalam salur kencing selain cecair dari pundi epididimis. Berhenti merokok dapat mengubah komposisi ini.
  7. Perokok tegar lebih berisiko mempunyai masalah bilangan sperma yang kurang dan peratus sperma yang bergerak juga kurang serta perlahan atau lambat.
Apa Komen Dr. Hamid Arshad, Pakar Kesuburan ?


Apa Produk Shaklee Yang Boleh Membantu Meningkatkan Kesuburan Lelaki ?




Harga bagi setiap produk :
Omega Guard = RM144.16 , 90 biji tahan 1 bulan
Vitamin E = RM157.94 , 120 biji tahan 4 bulan
Zink = RM35.78 , 120 biji tahan 4 bulan

Dapatkan diskaun hingga 20% hari ini dengan mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE. 
[+] Keahlian seumur hidup
[+] Tidak ada yuran tahunan
[+] Tidak perlu beli produk setiap bulan untuk "maintain" keahlian
[+] Dapat "cash back" jika cukup syarat

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Monday, April 6, 2015

10 Mitos dan Fakta Tentang Kesuburan

Credit Info Dari Portal Alam Hamil.



Mitos 1: Infertiliti adalah masalah kaum wanita

Fakta Sebenar: Tidak betul. Yang sebenarnya, lelaki memberikan peranan yang besar terhadap ketidaksuburan. Kajian menunjukkan 40% dari masalah ketidaksuburan adalah berpunca dari kaum lelaki dan 50% lagi adalah wanita. 10% nya lagi tidak diketahui punca dan sebab.

Mitos 2: Menjadi hamil adalah sesuatu yang mudah

Fakta Sebenar: Tidak begitu betul, Dikatakan 1 dalam 6 orang akan mengalami masalah sukar hamil pada satu titik masa dalam kehidupan mereka. Kajian juga mendapati dari kalangan mereka yang gagal hamil, cuma 50% sahaja yang cuba mendapatkan rawatan dari doktor jadi statistik sebenar mungkin lebih besar.

Mitos 3: Sekiranya anda mengambil anak angkat, anda akan mudah hamil.

Fakta Sebenar: Ini juga tidak betul. Mungkin anda kerap mendengar cerita tentang pasangan mengalami masalah infertiliti menjadi hamil sebaik sahaja mereka mangambil anak angkat, tapi ini disangkal oleh kajian yang menunjukkan tiada peningkatan kadar kehamilan berbanding dengan mereka yang tidak mengambil anak angkat. Ia terjadi kerana anda lebih mendengar berita gembira dari mereka yang mengambil anak angkat dan hamil dari yang sebaliknya.

Mitos 4: Mungkin anda dan pasangan anda tidak melakukannya dengan cara yang tidak betul.

Fakta Sebenar: Infertilti adalah masalah perubatan dan bukan masalah hubungan kelamin.

Mitos 5: Ia mengambil masa untuk hamil jadi tunggu sahaja.

Fakta Sebenar: Pasangan haruslah cuba mendapatkan rawatan selepas setahun mencuba kerana 80% dikalangan mereka yang ingin hamil akan berjaya selepas setahun berkahwin. Selepas 2 tahun, 90% akan menjadi hamil memberikan angka 10% terhadap mereka yang bermasalah. Sekiranya anda mempunyai masalah senggugut yang teruk atau haid yang tidak teratur, jangan tunggu sehingga setahun kerana jelas anda mengalami masalah peranakan yang mungkin menjadi punca ketidaksuburan anda.

Mitos 6: Membuat hubungan seks setiap hari meninggikan peluang hamil.

Fakta Sebenar: Salah lagi. Sperma yang sihat akan kekal hidup didalam rahim paling lama 5 hari dan telur pula cuma berupaya hidup kurang dari satu hari. Tempoh subur anda sebenarnya adalah kurang dari 7 hari sebulan. Sekiranya anda membuat hubungan seks di luar tempoh subur, peluang hamil adalah sangat kurang walaupun anda berhubungan setiap hari. Walaubagaimanapun sekiranya anda tidak kisah untuk bersama setiap hari teruskan sahaja kerana ia tidak akan mengurangkan kualiti sperma anda.

Mitos 7 : Infertiliti tidak berlaku kepada mereka yang pernah berjaya hamil dan melahirkan.

Fakta Sebenar: Ini juga tidak betul. Kajian menunjukkan ramai wanita yang gagal hamil kali kedua walaupun pernah melahirkan anak sebelumnya. Ia tidak kelihatan sebagai masalah yang kerap terjadi kerana tidak ramai yang tampil untuk mendapatkan rawatan berbanding dengan mereka yang sukar hamil kali pertama.

Mitos 8: Infertili tidak menjadi masalah sehinggalah melewati usia lewat 30’an

Fakta Sebenar: Sebenarnya kadar kesuburan menjunam dengan banyaknya selepas usia 30 tahun dengan kadar maksima pada usia 35. Terdapat kenaikan 22% pada usia 35 iaitu 2 kali ganda dari populasi yang biasa. Ini terjadi kerana kualiti telur menjadi kurang bermutu apabila usia mencecah 30 tahun.

Mitos 9: Ubat batuk boleh menolong meningkatkan kesuburan.

Fakta Sebenar: Ubat batuk telah lama digunakan untuk masalah infertiliti kerana ia dikatakan berupaya membaik pulih kualiti mukus serviks tetapi kajian telah mendapati tiada peningkatan kadar kehamilan apabila dibandingkan dengan mereka yang tidak mengambil ubat batuk.

Mitos 10: Suami saya mungkin akan tinggalkan saya sekiranya saya gagal hamil.

Fakta Sebenar: Sukar mendapat anak mungkin boleh menjadi punca masalah rumah tangga tapi ramai pasangan yang berupaya mengatasi krisis tersebut dan hidup bahagia walaupun dengan ketiadaan anak.

Apa Produk Shaklee Yang Boleh Membantu Meningkatkan Kesuburan Wanita ?




Harga bagi setiap produk :
ESP = RM159 , 850g tahan 1.5 bulan
GLA = RM96.73 , 60 biji tahan 4 bulan
B Complex = RM56.96 , 120 biji tahan 4 bulan

Dapatkan diskaun hingga 20% hari ini dengan mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE. 
[+] Keahlian seumur hidup
[+] Tidak ada yuran tahunan
[+] Tidak perlu beli produk setiap bulan untuk "maintain" keahlian
[+] Dapat "cash back" jika cukup syarat

Klik link untuk baca Cerita Benar seorang pengidap PCOS yang berjaya hamil dengan Set Kesuburan Shaklee.

Sila hubungi saya untuk pendaftaran ahli dan pembelian produk Shaklee,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK