Pakej Ramadhan : Untuk seisi keluarga cergas bertenaga semasa berpuasa

Pakej Ibu Menyusu : Susu Meriah dan Ibu Cergas Bertenaga

Pakej Ibu Hamil : Bantu Ibu Jadi Cergas dan Bertenaga. Tambahan Mealshakes dan Perf. Drink sesuai untuk puasa

Pakej Ibu Berpantang : Cergas Bertenaga Semasa Berpantang. Susu Meriah Mudah Untuk Buat Stok EBM

CLINICAL TEST membuktikan perubahan ketara pada kulit wajah dalam masa 8 minggu

Klik gambar untuk pembelian dengan Kad Kredit

Monday, October 6, 2014

HERB-LAX SHAKLEE

Herb-Lax Shaklee di datangkan dengan saiz botol 120 biji. Harga runcit RM52.50.
RM52.50 / 120 BIJI
Fakta Nutrisi Herb-Lax Shaklee


Sila KLIK GAMBAR untuk PAPARAN YANG LEBIH BESAR + JELAS

9 BAHAN UTAMA Herb-Lax Shaklee

Senna Leaves
Merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, membercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.

Buckhorn Bark
Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.

Licorice Root
Membantu proses detoksifikasi.

Fennel Seeds
Mengeluarkan toksin yang terkumpul  akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut atau usus.

Anise Seeds
Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.

Rhubart Root
Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina sebagai antibiotik.

Blue Malva Flower
Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.

Culver's Root
Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.

Alfalfa Leaves
Membersihkan usus, darah dan hati.

Dos Pengambilan

4 biji sebanyak 1 atau 2 kali sehari (seperti yang ditulis pada botol).
* Saya akan memberi konsultasi dan jadual pengambilan yang tepat apabila anda membeli dari saya.

PERBEZAAN Herb-Lax Shaklee Dengan Laksatif Lain

  1. Ia terhasil dari SEMBILAN jenis HERBA SEMULAJADI.
  2. Julap lembut yang tidak menyakitkan dan berfungsi sebagai agen detoks dan mencuci usus.
  3. Terbukti secara klinikal bahawa ia selamat digunakan.

FUNGSI/ KEBAIKAN Herb-Lax Shaklee

  1. Melonggarkan najis yang tersekat di dalam usus bagi membantu menyelesaikan masalah sembelit.
  2. Mengempiskan dan memberi keanjalan kepada perut.
  3. Mengeluarkan toksin dari tubuh.

Herb-Lax Shaklee UNTUK SIAPA ?

  1. Orang yang suka makan ubat tahan sakit. Tahukah anda ubat tahan sakit boleh merosakkan hati? 
  2. Orang yang ada masalah sembelit, tidak lawas.
  3. Orang yang banyak jerawat disebabkan toksin terlalu banyak dalam tubuh.
  4. Orang yang ada masalah berat badan (gemuk).

Untuk membeli Herb-Lax Shaklee, anda ada 2 cara pilihan :

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY HERB-LAX NOW

atau 

2) Anda boleh menghubungi saya untuk pembelian,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

Ingin membaca INFO PRODUK SHAKLEE yang lain? KLIK SINI


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Sunday, October 5, 2014

[DEMO BERGAMBAR] Cara Lecithin Pecahkan Lemak

Info Ringkas Lecithin Shaklee

Lesitin soya ialah sumber utama kolina, salah satu komponen pengutus saraf asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej dalam otak dan sistem saraf.

Lecithin Shaklee diperoleh secara semula jadi daripada kacang soya. Setiap sofgel mengandungi 530mg lesitin.

Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Lecithin Shaklee Sebagai Pengemulsi / Pemecah Lemak

Sifat semulajadi lecithin sebagai pemecah lemak menyebabkan lemak yang bercampur dengan lecithin, melekat antara satu sama lain.

Demo bergambar di bawah menunjukkan bagaimana Lecithin Shaklee mampu memecahkan minyak. Cara yang sama juga Lecithin bertindak di dalam tubuh apabila kita mengambil Lecithin.


Kredit Foto kepada blog opiyaonel.blogspot.com

Adalah sangat digalakkan bagi yang mengambil Lecithin Shaklee, untuk mengambil Herb-Lax bersama-sama bagi memastikan kesemua lemak yang telah bergumpal dengan Lecithin dapat dikeluarkan kesemuanya dari usus semasa proses membuang air besar.

Untuk membeli Lecithin atau Lecithin + Herb-Lax , anda ada 2 cara pilihan :

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY LECITHIN NOW

atau 

2) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY LECITHIN + HERB LAX NOW

atau 

3) Anda boleh menghubungi saya untuk pembelian,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

Ingin membaca INFO PRODUK SHAKLEE yang lain? KLIK SINI


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Saturday, October 4, 2014

Cara Mudah TURUNKAN BERAT 2.5 kilo SEBULAN

Ini ialah testimoni dari downline saya, agen Shaklee Seremban, Puan Aisya Imaan.
Ingat lagi haritu dia mengadu katanya berat dia naik 10kg gara2 hari2 asyik membaham cheese cake. Adoyaii Sya, apsal la dok menternak lemak dengan cheese cake tu sayang oii.

Nak baca cerita Sya tak?
Ini cerita beliau yang saya ambil dari blog beliau yer.

Saya dah berjaya turunkan berat badan sebanyak 10kg bersamaan 2.5kg setiap bulan dan berazam untuk turunkan lagi sehingga mencapai berat ideal.

Sebelum itu jom layan gambar SEBELUM (May 2014) dan SELEPAS (Sept 2014) saya.



Gambar SEBELUM - Mei 2014
Memang sangat terasa badan nie GEMUK. Perut buncit. Dagu berlipat. Peha dan lengan besar. Stress tau bila badan GEMUK.

Tapi Alhamdulillah Sya cepat sedar diri..hihi
Tak boleh hanyut dengan nafsu makan yang membuak-buak. Maklumlah saya seorang ibu menyusukan anak, jadi memang cepat lapar.

Gambar SELEPAS - September 2014
Tetapi, selepas KONSISTEN tanpa culas ambil SET KURUS SHAKLEE dan ESP selama 4 bulan, hasilnya sangat-sangat membuatkan hati ini gembira.
Gembira sebab saya dah hilang 10kg.
Gembira sebab perut dah tak buncit macam dulu..hihi
Gembira sebab inci badan dah banyak berkurangan.
Gembira sebab dah boleh nak bergaya semula (bila gemuk tak boleh nak bergaya sebab banyak baju dah tak muat).

Alhamdulillah, Sya percaya dengan produk Shaklee.
Sya sendiri dah alami bermacam perubahan apabila mengamalkan suplemen Shaklee.
Kesihatan yang sangat baik. Kulit muka bertambah cantik.

Dan yang PALING-PALING BEST SEKALI :

>> BERAT BADAN DAH HILANG 10KG :-)

Nak tahu apa tips Sya? Tips Sya simple je.
- Makan macam biasa tapi amalkan Lecithin pada setiap kali waktu makan untuk perangkap lemak2 dari makanan yang di makan
- Sebelum tidur, telan Herb Lax untuk flush out semua lelemaks yang diperangkap oleh Lecithin tadi.
- Alfalfa sebagai fiber.Since Sya pun ada masalah sembelit.
- ESP minum waktu malam sebagi meal replacement. ESP memberi rasa kenyang dan rasa puas lantas mematikan nafsu nak makan merapu-rapu.

Untuk pesanan atau konsultasi, boleh hubungi Puan Aisya Imaan atau saya sendiri,

Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD Shaklee di Putrajaya, Cyberjaya, Dengkil, Kota Warisan, KLIA, LCCT, Salak Tinggi dan Nilai

Friday, October 3, 2014

Cara Bancuh Shaklee Collagen Powder Yang Paling Sedap Di Dunia

Bukan nak propa ... Heheee
Tapi saya rasa sunquick memang takde "kick" kalau tak letak kolagen ni sekali. Ni resepi saya. Tuang sedikit sunquick dalam mug, letak gula satu sudu kecik, letak air sejuk sampai penuh mug. Larutkan sunquick dan gula. Then masukan 1 sachet Shaklee Collagen Powder. Rasa sedap terbaik wok!


Saya makan kolagen sbb nak awet muda, untuk tulang, untuk sendi.

Istimewanya kolagen shaklee ni ialah ia didatangkan dengan "CLINICAL TEST" bahawa penggunaan konsisten selama 8 minggu akan dapat hasil spt di bawah :
Meningkatkan kelembapan kulit sehingga 90% 
Mengurangkan kekasaran dan kekeringan sehingga 75% 
Peningkatan dalam penampilan keseluruhan sehingga 71% 
Meningkatkan kelembutan dan kelicinan sehingga 69%
Meningkatkan pemakaian kekal mekap sehingga 60% 
Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti sehingga 55% Meningkatkan ketebalan rambut sehingga 54% 
Meningkatkan keserian, tona & warna kulit sehingga 50% 
Mengurangkan garis halus dan kedutan sehingga 18%
Bestkan consume produk yg ada kajian ni? Shaklee punya barisan saintis mereka sendiri.


Yang pakai baju putih tu sumer barisan saintis shaklee. Ni gambar masa Shaklee Malaysian Leaders ke US baru2 ni.
Shaklee ada lab dia sendiri, ada saintis dia sendiri.
Bukan macam sesetengah produk yg keluar dari kilang yg sama tapi nama je lain. Tidak pada Shaklee!

Kalau nak kulit cantik dengan kadar segera, ini lah produk yang paling sesuai untuk anda.


Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD Shaklee di Putrajaya, Cyberjaya, Dengkil, Kota Warisan, KLIA, LCCT, Salak Tinggi dan Nilai

Thursday, October 2, 2014

Vitamin SHAKLEE PERCUMA bernilai lebih RM600. Nak tak?

Bulan September yang lepas saya buat peraduan untuk anak-anak Shaklee saya.
Contest saya tu tak susah mana. Tapi yang susahnya ialah nak bagi komitmen .. heheee. Saje je mak ni kan, nak dera anak2 ... kikiki

Saya cuma mintak anak2 business saya update blog minima 30 entri sepanjang bulan September. Tapi pastikan jangan tak update blog lebih dari 2 hari. Lebih dari 2 hari nanti hilang kelayakan untuk bertanding. 

Ramai yang menyahut cabaran. Tapi menjelang 30hb, ada 3 pemenang saja.

Pemenang Utama : Berjaya tulis lebih dari 100 entri
Menang 2 botol CoqHealth + 2 botol Chewable Vita C
Puan Ida >> http://umielman.blogspot.com/

Pemenang2 lain : Berjaya tulis 30 entri
Menang 1 botol CoqHealth + 1 botol Chewable C
Puan Syue >> http://www.freevitamin.my/
Puan Azie >> http://vitaminazie.blogspot.com/

Kat bawah ni lah hadiahnya. Semuanya bernilai lebih RM600.


Yang sebenarnya contest ni bukan apa2 pun. Sengaja saya buat untuk memotivasikan anak2 business saya agar rajin meng-update blog.

Tidak rugi memberi. Sebab jika kita tidak pernah memberi, lantas bagaimana untuk menerima?

Ada yang teruja ke? Nak Vitamin FREE? Nak? Jom jadi anak business saya. 
Bukan takat boleh dapat vitamin FREE tapi boleh dapat kesihatan yang baik dengan Shaklee, dapat side income 3,4,5 angka dengan Shaklee, dapat mengubah taraf ekonomi keluarga dan macam2 lagi.

Saya suka Shaklee sebab dengan business ini saya kini punya banyak masa untuk keluarga. Dulu saya seorang wanita bekerjaya. Keluar rumah masa hari masih gelap, sampai rumah pun hari dah gelap. Dapat jumpa anak 1-2 jam dan anak pun dah nak tidur.

Tapi kini saya seorang Work At Home Mother. Saya seorang surirumah yang bekerja dari rumah. Saya bahagia membesarkan anak2 dengan tangan saya sendiri. Memberi mereka makan dari masakan air tangan saya sendiri. Alhamdulillah saya gembira.

Saya punya income sendiri walaupun duduk di rumah. Ini part paling syok. Sebab boleh shopping tanpa minta duit kat suami :-)

Kalau anda minat nak meniaga, sebagai side income katakan, PM saya. Saya ajarkan caranya. Minat nak buat blog macam blog saya? Saya ajarkan. 

Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD Shaklee di Putrajaya, Cyberjaya, Dengkil, Kota Warisan, KLIA, LCCT, Salak Tinggi dan Nilai

Wednesday, October 1, 2014

Saya TERKEJUT bulan Oktober ni Shaklee bagi PROMOSI ESP lagi

Syukur Alhamdulillah, promo ESP datang menjengah lagi di bulan Oktober 2014 ni. Padahal baru ajer promosi masa bulan Mac yang lepas ni kan.
Terima kasih la kat management Shaklee yang baik hati bagi promosi ni. Thank you for "make it happened".

Kat bawah ni poster rasmi promosi ESP kali ni. Lain kan rupa dia. Tula leni Shaklee punya poster memang dah cantik2 dah :-)




ESP ni rasa dia natural vanilla. Takdelah rasa vanilla sangat pun. Rasa dia rasa soya asli yang tidak manis. ESP ni istimewa sebab ia adalah sumber protein soya terbaik.

Bila kita minum ESP, ia menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana ia bekalan sumber tenaga yang konsisten.

ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk 9 asid amino penting. 

Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah  lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

ESP juga mengandungi 5 vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.

Nak senang, anda lihat saja poster kat bawah ni. Kira macam summary semua yang saya terangkan di atas.



Buat yang pertama kali dengar tentang ESP. 
ESP ni siapa2 boleh minum, tak kira lelaki atau perempuan, tua atau muda. Cuma kanak2 jer tak boleh. Kanak2 jangan lah bagi dia ESP, tapi kita boleh bagi dia mealshakes.

ESP ni orang minum untuk kulit cantik, untuk cegah gastrik, untuk tenaga, untuk kenyang lama bagi yang nak jaga berat badan, ibu2 hamil minum sebab protein dalam ESP bantu pertumbuhan janin, ibu menyusu minum ESP sebab nak pekat dan boost susu dan macam2 lagi. Jangan takut pula bila dengar ESP boleh boost susu, jangan risau kalau anda tak menyusukan anak, anda tak akan ada susu :-)

OK lah, apa2 pun nak bagitahu bulan Oktober 2014 ni promosi ESP Shaklee.
Harga runcit satu canister RM150. Tapi bulan ni ada promosi. Jadi harga tu paham2 jela kan.. ehemmm. Pasti harga yang terbaik dari saya. Pastikan anda PM atau whatsapp saya yer :-)


Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD Shaklee di Putrajaya, Cyberjaya, Dengkil, Kota Warisan, KLIA, LCCT, Salak Tinggi dan Nilai

Monday, September 29, 2014

Shaklee Motivation Rally di Shah Alam Convention Centre

Salam semua ...

Macam mana dengan weekend anda semua? Alhamdulillah, cuti hujung minggu saya berlansung dengan sangat baik :-)

Hari Sabtu kami sekeluarga naik bot dekat Mines. Best giler... hihii. Budak2 paling excited bila dapat bagi makan angsa dengan ikan dalam tasik. Bagi makan dari dalam bot. Anak saya siap cakap "Nanti nak naik bot lagi".

Manakala pada hari Ahadnya pula, saya ke Shah Alam menghadiri Shaklee Motivation Rally. Event ni disertai dengan award ceremony dan juga jamuan hari raya haji. Meriah. Masing2 datang dengan baju raya gitu :-)

Kat bawah ialah some of the pics. Enjoy!








Saya suka event macam ni. Sebab masa ni terasa aura. Yer "aura". Aura kejayaan yang menipu semangat ke dalam diri ini. Event macam ni tak selalu. Sebab tu once bila ada kena pergi untuk ambil cas-cas positif :-)

Saya suka sangat business Shaklee ni sebab business ini mudah. Tak perlu pergi cari2 orang, tak perlu modal beribu2, tak perlu tinggal2 anak (benda yang saya paling tak sanggup). Saya suka business ni sebab ia business online. Berniaga secara online. Memang best.

Kawan saya cakap "aku dah join macam2 jenis MLM, ko sebutlah apa saja MLM, sumer aku dah penah join. Tapi Shaklee ni sungguh berbeza. Inilah business MLM paling senang di dunia. Kadang tu aku rasa macam nak pegang je bahu orang yang tanak buat dan cakap kat dia "tolong lah buat business Shaklee ni". Haa macam tu sekali kawan saya cakap. 

Kalau anda rasa nak jadi sebahagian dari kami. Menjana side income secara online. Meh PM saya. Saya ajarkan caranya.

Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

Saturday, September 27, 2014

Mealshake Terbukti Sembuhkan Anak Kerap Demam Batuk Selsema

Saya pertama kali beli Mealshakes ni sebelum saya jadi distributor lagi.
Beli untuk Amirul. Masa tu umur Amirul 5 tahun.
Anak saya ni part selera makan tu takde masalah.
Tapi dia ni selalu demam, batuk, selsema - penyakit 3 serangkai ni. Sejak umur dia 3 tahun sampai 5 tahun tiap2 bulan la dok berulang jumpa doktor pakar. Tapi saya tengok dia macam tu jugak. Tak boleh silap makan sket (minum ais, makan biskut wafer, makan coklat ber-wafer, mandi air sejuk, etc) - kompom demam, batuk, selsema.

Selsema dia bukan macam budak2 lain. Sampai 2 bulan hingus meleleh2. Batuk pun sama berbulan2. Terlebih batuk kang muntah. Itu jela. Sampaikan cikgu kindy dia pun cakap kat saya minta bawa jumpa pakar. Masalahnya saya dah bawak. Bukan sekali tapi tiap2 bulan follow up.

Lantas saya buat keputusan nekad. Saya nak cuba mealshakes. Saya stop kan all his medication. Saya fokus mealshakes satu je. Tiap kali buat susu dia, saya letak satu sudu kecik (ni dose anak saya sendiri). Masuk 2 canister kot - dalam 3 bulan. Hasil yang sungguh memberansangkan. Takde lagi demam, takde selsema, takde batuk. Wahh.. dah boleh minum ais plak tu dan tak batuk.. Sendiri pun kagum .. hahaa..

Tu saya pk maybe anak saya kurang nutrisi kot. Tu yang dia asik sakit. Mealshakes ni kan multivitamin. Ia melengkapi keperluan nutrisi tubuh anak saya. Yang sebenarnya tubuh kita ada healing mechanism nya sendiri. Cuma sometimes maybe ada sana sini yang tak cukup, tu yang dia tak boleh berfungsi to it's best.

Jadi andai kata anak anda macam anak saya (yang dulu asik sakit), tak salah mencuba.



Fungsi Mealshakes Shaklee
SILA KLIK PADA GAMBAR UNTUK PAPARAN YANG LEBIH BESAR + JELAS

Bulan Oktober 2014 ada promosi Meal Shakes beli 3 dapat FREE 1. Sila hubungi saya untuk mendapatkannya kerana ia SANGAT ISITIMEWA hanya untuk anda.


Untuk membeli Meal Shakes Shaklee, anda ada 2 cara pilihan :

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY MEAL SHAKES NOW

atau 

2) Anda boleh menghubungi saya untuk pembelian,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

Ingin membaca TESTIMONI MEALSHAKES SHAKLEE yang lain? KLIK SINI


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Thursday, September 25, 2014

Punca Ramai Wanita Kena Sakit Lutut

Sambung citer sakit lutut semalam. Sakit lutut ni bukan orang tua2 jer selalu kena tau. Dan biasanya orang tua yang kena sakit lutut ni majoriti wanita. Perasan tak? Betol kan?

Kenapa orang perempuan pulak yang ramai kena sakit lutut ni? Salah satu sebabnya kerana wanita ni kita mengandung dan pernah melalui satu fasa membawa berat berlebihan. 

Punca saya sakit lutut 6 tahun yang lepas ialah kerana terlalu banyak berjalan kaki - 7km setiap hari pegi dan balik kerja selama 3 tahun walaupun mengandung dengan perut terboyot. Sampai saya terberanak sebulan awal yer.

Saya plak jenis tak suka minum susu. Bekalan kalsium dah short kat situ.

Ingat lagi masa sakit lutut tu. Masha ALLAH sakitnya. Tak boleh cangkung. Kalau cangkung pastu nak bangun, menjerit dia punya sakit tau. Haaa...

Jadi, jika anda ibu hamil dan hari2 travel pegi balik keje jalan kaki, pastikan lah anda minum susu. Atau kalau tak suka minum susu boleh ambil Ostematrix Shaklee. Lengkap semua. Kalsium terbaik ni tau. Lengkap Kalsium, Magnesium, Boron, Mangan, Tembaga, Zink - fungsi boleh baca kat poster. Siap ada Vitamin D tu untuk memastikan kalsium diserap dengan baik.



Jangan beli sebarang kalsium tau SEBAB IA TIDAK SAMA.
Ada sebab kalsium brand X harga RM20, brand Y harga RM10, kalsium Shaklee harga RM61 yer kerana apa yang ada di dalam-nya!

Untuk ORDER OSTEMATRIX boleh PM saya. Cuma RM61 sebotol.


Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

Tuesday, September 23, 2014

3 Tips Sembuhkan Sakit Lutut

Tips sembuhkan sakit lutut saya ada tulis kat bawah sekali, sebelum tu anda baca dulu apa yang saya tulis kat belah atas ni untuk info tambahan.

Tau tak kalau orang sakit lutut dan dia jumpa doktor, doktor akan bagi dia pil glucosamine?
Apa benda glucosamine ni? Glucosamine ni bertindak sebagai minyak pelincir antara tulang rawan. Salah satu sebab orang sakit lutut sebab tulang rawan dia bergesel, minyak pelincir dia dah takde. Lagi satu sebab osteoporosis (ketumpatan tulang berkurangan). Tu kira bahasa mudahnya lah. Biasanya orang kena sakit lutut sebab dua ni unless disebabkan kecederaan sukan (sports injury). Tu dah masuk bab lain.

6 tahun yang lalu saya pernah kena sakit lutut. Tragis. Muda2 dah kena sakit lutut. Masa tu tak kenal Shaklee lagi. Berbulan juga berulang ke Hospital Pakar berjumpa Pakar Tulang. Ingat lagi yang lain sumer dah tua2, saya je yang muda kat situ .. hahaa
Doktor bagi saya glucosamine lah masa tu.

Tapi AJHT Shaklee ni LEBIH ISTIMEWA BERBANDING GLUCOSAMINE sebab ia ada bahan tambahan lain : Boswellia, Mangan, Vitamin C, Zink dan Tembaga.

Sila tengok poster saya untuk mengetahui FUNGSI bahan-bahan tambahan tu yer.
(Ehemmm.. SID lain harap "tak cilok" poster saya yer. Tak baik cilok poster orang lain, buang watermark dan mengaku hak sendiri. Sangat keji hokey !!)








Sedikit tips dari saya buat pengidap sakit lutut.

1) Makan suplemen jangan culas. Sebab rawatan sakit lutut ni ada 3 peringkat. Yang pertama dengan pengambilan glucosamine. Kalau tak ok jugak, doktor akan suggest untuk injection. Kalau tak ok jugak, operate. Sebolehnya elakkan lah option ke-2 dan ke-3 ni. Ini bukan saya reka2, ini doktor pakar sendiri yang bagitahu saya masa saya kena sakit lutut dulu.

2) Jangan minum ais. Ais akan buat sendi jadi ketat dan sakit.

3) Jangan paksa kaki berjalan terlalu banyak. Kalau selama ni ulang alik ke tempat kerja dengan pengangkutan awam yang memaksa anda untuk banyak berjalan kaki, maka sudah sampai masa untuk anda mempertimbangkan untuk driving sahaja ke pejabat. Kena tolong lutut tu, ni kang baru nak baik, anda dah paksa dia kerja keras semula. Macam mana dia nak baik kan. 

Sebaiknya ambil lah AJHT @ Advanced Joint Health Tablet ni bersama2 dengan Ostematrik @ Calcium Magnesium Shaklee. 


Untuk order, boleh PM saya :-)

Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


Monday, September 22, 2014

Jalan-Jalan Cuti Sekolah ke Penang - PART 1

Eh apa cerita ni? Selalu citer pasal Shaklee. Tup2 hari ni citer pasal jalan2 ke Penang plak.
Heheee.. takde apa. Sajer :-)

Mana lah tau kot korang nak pegi Penang, boleh lah ambik tips2 yang saya bakal share dalam entri ni nanti.

Plan asal nak bertolak pagi2 tapi biasalah ... hahaa.. end up pukul 11 baru bertolak. Perjalanan ke Penang smooth ajer. Siap bawak bekal dalam kereta. Siap dengan roti sapu butter and kaya, donut (homemade ni tau), pau goreng, nugget goreng. Semuanya 4 tupperware berisi makanan. Bukan apa, kang budak2 ni lapar senang kasi sumbat dengan makanan. 2 jam duduk dalam kete je pun dah nak licin sumer makanan. Huhuuee...tak snap plak gambar ek. Tula tak terpk plak nak buat travelog camni ... ahakss. Takpe2... next time kita snap sumer.

Pastu kat Tanjung Malim benti jap beli pau. Husband cakap pau tanjung malim sedap. Tapi dia suka pau kaya je ... hehee. Saya punye pau ayam. Best sket pedas. Tapi kalau anda tanya saya sedap tak pau Tanjung Malim. Hurmmm.. sebagai bukan peminat pau (hahaa), saya rasa sama je rasa dia dengan pau2 lain yang saya pernah makan. Tapi husband saya cakap sedap. So, kalau korang suka makan pau, boleh la benti kat perhentian tanjung malim. Ada banyak kedai jual pau kat situ.


Ini bukan pau Tanjung Malim yang saya beli yer. Ni gambar dari Google
Perjalanan diteruskan ke Penang. Kami tak lalu jambatan ke Pulau. Kami naik feri atas permintaan Amirul. 

Gambar dari Google.
Macam atas tula keadaan kereta dalam feri. In case korang tatau. Tapi ni bahagian bawah feri kot. Aritu kitorang punye kete dapat park bahagian atas feri. Belah atas kete ada 2 row je tak silap. Dapat tengok air laut kat bawah. Best2. Ini kali kedua saya naik feri sebenarnya. Kali pertama, 3 tahun lepas. 

Sampai je Penang (pulau), pegi makan dulu. Kami makan nasi kandar kat Nasi Kandar Beratur. Nampak gambar bawah ni punye panjang orang beratur. Tapi masa kitorang pegi, takde sape pun beratur. Hahaa... cepat je dapat makan. Saya makan nasi kandar special hari jumaat (tu mamak tu cakap lah nama dia). Rasa dia? Hurmm... biasa je kot. Hehee ..

Gambar dari Google
Dah setel makan sumer, baru kami gerak ke hotel. Kami tinggal kat Equatorial Penang. Equatorial ni hotel lama tapi dorang dah banyak renovate. So cantik jugak lah dalam dia. Boleh la. Komen tentang Equatorial - hotel ok, bilik ok, tapi choices of food masa sarapan limited sket kot. Lunch and dinner kami tak makan kat hotel. Kami keluar jalan2 so makan kat luar jelah.

Hari pertama sampai tu, budak2 just lepak2 mandi kat pool petang tu. 

Pic ihsan Google.
Kolam budak2 yang kecik belah kiri tu. Tapi anak2 saya sumer mandi kolam dewasa yang besar ni. Takdelah dalam sangat. Husband ada mandi dengan dorang. Saya? Seperti biasa saya hanya jadi penunggu selipar, towel, bag di tepi kolam sahaja. Hahaaa...

Malamnya kami keluar pegi makan. Makan kat mana ek malam tu? Lupa plak tapi sedap sangat. Makan seafood. Udang, sotong, ikan, ketam, entah apa lagi kami makan. Saya pun tak ingat dah. Yummeh ... 

Habis cerita Day 1.

Masuk cerita Day 2.

Kami pegi tengok akuarium, pegi muzium perang. Muzium perang ni sabar jelah. Nak ambil gambar guna hp sendiri pun kena bayar RM2 tau. Hahaa.. yang jual tiket tu tanya husband saya, mau bayar RM2 tak? Nanti boleh ambil gambar dengan handphone sendiri. Husband saya cakap : tak, takde nak ambik gambar. Hahaaa..

Ni bawah ni pic saya sendiri snap. Ni sebelum masuk dalam so boleh lah snap sekeping dua. Lepas je border check point tu ada orang jual tiket. So situ takleh ambik gambar dah kalau tanak bayar RM2 .. hahaa



Penat betol kat sini. Maklum lah nama pun muzium perang. Saya dgn anak2 jalan2 sket je. Suami yang pi masuk segala terowong. Takpelah, akak tak larat. Turun naik tangga. Lotih! Hehee...

Lepas tu kami pegi Rumah P Ramlee. Tapi tutup plak muzium dia. So kitorang dapat masuk rumah P Ramlee je. Best jugak.

Ni saya snap sendiri :-)
Apa ada dalam rumah ni? Ada kisah perjalanan awal P Ramlee. Siapa dia? Siapa mak ayah dia? Ada katil dia. Ada dapur dia. Best dapat tengok :-)

Lepas dah sudah tu kami pi makan cendol kat ada kedai cendol depan rumah P Ramlee ni. Boleh la rasa dia. Maklum lah tengah haus. Tapi takleh celen cendol pasar Pilah .. egegee.

Penat plak menaip dah haa.. esok kita sambung PART 2 plak ok. Cerita pegi Bukit Bendera. Ni best. Memang best. Nanti esok kita story ok.

Till then. Tataa...

Sebelum tu, pesanan dari pihak penaja. Bulan ni ada 2 promo by Shaklee yer.
- Mealshakes promo beli 3 free 1
- Kolagen promo beli 6 free 1

Untuk order, boleh PM saya :-)

Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...