Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Friday, July 3, 2015

PROMOSI HARGA AHLI & KEAHLIAN PERCUMA SHAKLEE

Salam semua,

Di sepanjang bulan Julai 2015 ni saya nak beri anda semua TAWARAN HEBAT iaitu


" KEAHLIAN PERCUMA & AUTOMATIK DAPAT HARGA AHLI "

apabila anda membeli SET KESIHATAN yang saya nyatakan di bawah :

Set Breastfeeding Shaklee

Harga Ahli Set Breastfeeding Shaklee

Harga RUNCIT Set Breastfeeding Shaklee = RM499.75
Harga AHLI ada DISKAUN hingga 20%

Set Berpantang PREMIUM Shaklee

Harga Ahli Set Berpantang Shaklee

Harga RUNCIT Set Berpantang PREMIUM Shaklee = RM479.75
Harga AHLI ada DISKAUN hingga 20%


Set Berpantang BUDGET Shaklee


Harga Ahli Set Berpantang Shaklee

Harga RUNCIT Set Berpantang BUDGET Shaklee = RM237.25
Harga AHLI ada DISKAUN hingga 20%


Set Tambah Darah Shaklee


Harga Ahli Set Tambah Darah Shaklee

Harga RUNCIT Set Tambah Darah Shaklee = RM235
Harga AHLI ada DISKAUN hingga 20%


Set Tambah Tenaga Shaklee


Harga Ahli Set Tambah Tenaga Shaklee

Harga RUNCIT Set Tambah Tenaga Shaklee = RM292.50
Harga AHLI ada DISKAUN hingga 20%


Set Tambah Berat Badan Shaklee


Harga Ahli Set Tambah Berat Badan Shaklee

Harga RUNCIT Set Tambah Berat Badan Shaklee = RM256.25
Harga AHLI ada DISKAUN hingga 20%

Itu ajer ke Set Kesihatan yang dapat FREE MEMBERSHIP + HARGA AHLI ?
Ada BANYAK LAGI sebenarnya. Tak tersenarai. 

Boleh tanya saya yer. Insha ALLAH, seboleh mungkin saya memang nak bagi PROMOSI ni dekat semua customer saya :-)


SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Wednesday, July 1, 2015

B Complex Shaklee

B Complex Shaklee di datangkan dengan saiz botol 120 biji. Harga runcit RM53.75.
RM53.75 / 120 BIJI

Fakta Nutrisi B Complex Shaklee



Dos Pengambilan

1 biji setiap hari.

* Saya akan memberi konsultasi dan jadual pengambilan yang tepat apabila anda membeli dari saya.

KEISTIMEWAAN B Complex Shaklee Berbanding Jenama Lain


B Complex yang " LEBIH BAGUS "


★ Sistem penyerapan bioaktif berpaten
★ Mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B yg diperlukan termasuk Biotin
★ Peningkatan penghantaran zat
★ Tablet yang mudah ditelan

Sistem Penyerapan Bioaktif Berpaten

Asid Folik iaitu sejenis vitamin B penting yang tidak dapat diserap dengan mudah oleh tubuh manusia. Maka dengan itu, B Complex Shaklee telah dihasilkan dengan satu selaput asid folik yang unik untuk menjadikan zat tersebut lebih mudah diperolehi dan digunakan dalam badan (bioavailable).

* Bagi ibu-ibu hamil, pastikan anda mengambil suplemen Asid Folik yang mempunyai ciri "bioavailable" yang memudahkan ia diserap dan digunakan oleh tubuh dengan lebih efektif.

Memenuhi Ciri-ciri B Complex yang BAGUS


B Complex yang bagus MESTI LENGKAP dengan 8 kumpulan vitamin B :

- Vitamin B1 (thiamin)
- Vitamin B2 (riboflavin)
Vitamin B3 (niacin)
Vitamin B5 (pantothenic acid)
Vitamin B6 (pyridoxine)
Vitamin B7 (biotin)
Vitamin B9 (folic acid)
Vitamin B12 (cobalamin)

B Complex Shaklee mempunyai kesemua 8 kumpulan vitamin B ini di dalam B Complex nya.


Perbandingan Kandungan B Complex Shaklee Dengan Jenama Lain




Fungsi / Kebaikan Vitamin B Complex





Kepentingan B Complex terhadap TUBUH
  1. Membantu untuk mengekalkan tisu otak yang sihat, saraf, kulit, mata, rambut, hati dan mulut, serta otot di dalam saluran usus gastro.
  2. Terlibat dalam penghasilan tenaga dan berguna untuk kemurungan dan stress. Ia adalah nutrien anti-tekanan.
  3. Diperlukan untuk pembentukan darah, dengan itu, ia membantu mencegah anemia.
  4. Membantu untuk mengelakkan sawan, epilepsi, dan membantu mengatasi keletihan dan ketagihan makanan.
  5. Membina rambut yang sihat dan mencegah uban.
  6. Membantu dalam merawat alergi, menyembuhkan luka, mengawal penyakit jantung, hiperaktif,
  7. Membina tindak balas imun, mencegah kemandulan, masalah haid, multiple sclerosis, gangguan saraf, skizofrenia, membantu fungsi seksual , kesukaran penglihatan, masalah kehilangan berat badan, dan melindungi terhadap keracunan plumbum.
B Complex Shaklee UNTUK SIAPA ?

Semua orang perlukan vitamin B terutamanya :
  1. Mereka yang terdedah kepada sinaran matahari
  2. Mereka yang sering stress dan sentiasa berhadapan dengan tekanan dan beban kerja yang tinggi
  3. Mereka yang mempunyai sakit kencing manis , tekanan darah tinggi, migraine
  4. Mereka yang tidak dapat focus dalam pekerjaan yang dilakukan.
  5. Mereka yang hendak menjaga kecantikan tubuh badan
  6. Mereka yang nak nampak cantik dan muda
  7. Mereka yang mengandung dan menyusukan anaknya
  8. Wanita yang mengambil pil perancang
Dapatkan B Complex Shaklee dengan HARGA PROMOSI pada bulan ini yer.



Anda boleh menghubungi saya untuk pembelian,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

Ingin membaca INFO PRODUK SHAKLEE yang lain? KLIK SINI


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Promosi Shaklee Julai 2015 - Vivix, B Complex dan Vitalea For Children

Bismillah

Apa khabar semua? Jun 2015 telah melabuhkan tirai. Julai pula muncul membawa 1000 harapan dan rezeki yang melimpah ruah buat kita semua insha ALLAH.

Saya pasti pembaca tegar blog saya ni pasti dah tertunggu-tunggu apa PROMOSI yang ditawarkan oleh Shaklee untuk bulai Julai 2015 ni kan.

Ahaa... ini dia.

Promosi #1

Harga asal RM53.75. Promosi Buy 4 at 3. Jadi harga sebotol jatuh RM40.31.

Promosi B Complex Shaklee Julai 2015


Promosi #2

Harga asal RM111. Promosi Buy 4 at 3. Jadi harga sebotol jatuh RM83.25.

Promosi Vitalea For Children


Promosi #3

Harga asal RM475. Promosi Buy 2 less 5%. 
Berita baik kalau anda beli Promosi Vivix Buy 2 less 5% ini, anda akan dapat
i) Keahlian Percuma bernilai RM69
ii) Automatik dapat beli 2 botol Vivix dengan harga ahli, tambah lagi less 5%
iii) Dapat rebat tunai sebanyak RM36
iv) Dapat 1 botol Vitalea PERCUMA bernilai RM88.75
v) Dapat FREE POSTAGE (kalau tak kena bayar RM10) - Shaklee bagi KHAS untuk pembelian Vivix

Promosi Shaklee Vivix


Itu dia 3 PROMOSI TERHANGAT untuk bulan Julai 2015. Jangan berlengah2 lagi. Sila hubungi saya sekarang.

Dan oh yer, program YES untuk income berganda bagi yang ingin mendaftar sebagai ahli Shaklee masih terbuka untuk bulan Julai 2015 yer ;-)

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Monday, June 29, 2015

Performance Drink Shaklee - Rahsia Tak Haus

Parahhh !!!
Baru pukul 11 pagi tapi dah asyikk teringat kat air Performance Drink Shaklee ni.
Air lain sikit pun takde teringat-ingat. 




Tapi air Performance Drink ni Masha Allah, penangan dia lain macam sikit.
Kelebihan Performance Drink ni ialah ia menseimbangkan bendalir dalam tubuh bagi mengelakkan rasa haus melampau. Tambahan panas macam sekarang ni.

Ini memang betul. Sebab pengalaman saya sendiri yang minum PD ni memang tak rasa haus pun. Rasa biasa2 jer.

Kat atas dah tayang rupa Performance Drink bancuh dengan ais yang YUMMEH tu. Ni nak share info sket plak tentang Performance Drink pula.

Carta di bawah menunjukkan kandungan gula dalam darah selepas beberapa jam kita minum Performance Drink.




Fakta >> TERBUKTI SECARA KLINIKAL BAHAWA PERFORMANCE DRINK MENGEKALKAN PARAS GULA DALAM DARAH 

Sekarang, saya nak tunjuk pulak macam mana rupa-nya Performance Drink ni SEBELUM DIBANCUH.

Ia berbentuk serbuk macam dalam gambar ni. Berperisa oren.



Sukatan saya 3 sudu besar + air 1 shaker penuh.
Ice cube suka hati nak letak banyak mana.
Nak sejuk boleh letak lebih.

Saya jamin sedap. Sebab saya ni orangnya boleh tahan cerewet bila masuk bab makan minum ni.

Jadi kalau saya kata sedap tu, Insha ALLAH memang sedap lah :-)

Harga runcit bagi 1 canister cuma RM82.50 sahaja. Hubungi saya untuk harga istimewa yer.


Hubungi saya untuk pembelian,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Saturday, June 27, 2015

Penuaan Bermula Pada Umur 29 Tahun, Kata Pakar

Masa kita muda, umur 20-an macam tu memang kita akan pandang remeh hal berkaitan kedutan atau "wrinkle" ni. Maklum lah masa tu kulit tegang, elastik, bergetah kata orang.




Petikan dari artikel yang saya baca,

"Proses penuaan bermula sekitar umur 29 tahun ," kata Joanna Czech, pakar estetik kulit kepada Cate Blanchett , Kate Winslet , dan kulit Christy Turlington. 

Jawapan yang sama diterima apabila soalan yang sama diajukan kepada Renee Rouleau (pakar estetik untuk selebriti) dan Dr Harold Lancer. Kata mereka, umur 29 tahun ialah satu peringkat di mana serat kolagen di dalam kulit mula kehilangan keanjalannya.




Kita tidak boleh menghalang penuaan. Namun kita boleh MENGAWAL KESAN AKIBAT PENUAAN.

Menarik ? Teruskan membaca.

Penuaan adalah disebabkan oleh 4 punca utama :

1. Peningkatan usia - tidak boleh dihalang
2. Kerosakan akibat radikal bebas - boleh dikawal
3. Penjagaan kulit yang tidak sempurna - boleh dikawal
4. Tabiat buruk seperti merokok dan meminum alkohol secara berlebihan - sila tinggalkan tabiat buruk ini

VITAMIN E MENGAWAL KEROSAKAN KULIT AKIBAT RADIKAL BEBAS

Merujuk kepada buku "Healing with Vitamins: the Most Effective Vitamin and Mineral Treatments for Everyday Health Problems and Serious Disease," Vitamin E bertindak menghalang kerosakan yang dibuat oleh radikal bebas ke atas kulit.

Selain itu, Vitamin E juga menggalakkan penghasilan kolagen; tisu penyambung yang mengekalkan keanjalan kulit.

Vitamin E juga meransang dan mempercepat pertumbuhan sel2 kulit baru.


Vitamin E Shaklee

Selain dari Vitamin E, saya juga mencadangkan untuk anda mengambil Vitamin C juga.
Fungsi yang paling hebat dari vitamin C adalah peranannya dalam meningkatkan pengeluaran kolagen.

Dapatkan Vitamin C dan E hari ini dengan HARGA PROMOSI.

Harga biasa : 
Vitamin C - RM92.50 , 180 biji , tahan 6 bulan
Vitamin E - RM149 , 120 biji ,  tahan 4 bulan

Diskaun lebih 20% pada bulan June 2015 sahaja. 


Hubungi saya untuk pembelian,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Vitamin C Gantikan Panadol Sebagai Ubat Tahan Sakit

Saya dah lama tak makan panadol.
Bukan eksyen mentang2 dah jual shaklee, dah tak pandang panadol.


Ubat Tahan Sakit

Ex-officemate yang pernah keje sepejabat dengan saya dulu sure tahu, saya sentiasa ada SEBOTOL Panadol (bukan setepek yer) dalam handbag.

Saya ni ada macam2 penyakit (hehee... ) yang memerlukan saya untuk sentiasa ada bekalan panadol di masa itu.
Sampaikan saya boleh jadi supplier Panadol kat kawan2 masa tu ... ahahah

Masa tu memang ada terbaca tak elok makan panadol, nanti dia duduk setahun dalam darah baru clear, etc. Tapi yelah masa tu takde pilihan, so telan jelah panadol tu.

Pendedahan terhadap suplemen memang ada masa tu sebab emak saya sendiri ialah pemakan suplemen TEGAR. Banyak kali dah dia suruh saya makan suplemen dia sebab saya ni kan banyak penyakit. Penyakit berbahaya tu takde. Tapi saya ada migrain, mudah bersin, selsema, tekanan darah rendah, balik keje asik melepet jer.

Tapi masa tu hati saya tak terbuka untuk makan apa-apa jenis suplemen.

Tapi tulah sejak2 kenal Shaklee ni, saya memang lama dah tak makan Panadol. Biasanya kalau saya demam, selsema ke saya up kan ajer dose Vita C ni. 
Instead of makan 1 biji sehari, saya makan 2 biji tiap 6 jam. So far memang berkesan dekat saya.


Cara Makan Vitamin C Shaklee


Tak rugi pun beli Vita C ni. Anggap saja macam first aid kit. Sentiasa letak dalam bag, bawa ke mana2.

Sebelum tu saya nak SHARE satu KEISTIMEWAAN vitamin C Shaklee ni yang anda mungkin belum tahu.

Vitamin C Shaklee ni bukan sekadar vitamin c ajer tau. Tetapi ia mengandungi 120mg BIOFLAVONOID.


Bioflavonoid Vitamin C Shaklee


Nak sebut pun macam tergeliat lidah kan ... Hihii

BIOFLAVONOID ni fungsinya untuk MENINGKATKAN KEBERKESANAN VITAMIN C tau. 

Jom cepat dapatkan Vitamin C Shaklee sekarang. Alang2 harga tengah PROMOSI ni kan.

Dah dapatkan Vita C Shaklee belum?
Kalau belum, anda wajib dapatkan nya hari ini.

Harga biasa RM92.50 sebotol, ada 180 biji, tahan 6 bulan.
Harga PROMOSI ?? 


Hubungi saya untuk pendaftaran ahli atau pembelian produk Shaklee yer,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Tuesday, June 23, 2015

Bonus Berganda Untuk Ahli Baru Dengan Program YES Shaklee

Semalam, suami saya pakai baju ni. Saya dapat baju ni masa Shaklee National Conference 2014/2015 yang baru lepas ni.

Aik tak basuh baju dah ambil gambar ke? Hehee...




Saya ada 2 helai baju ni :-)
Masa dia pakai tu dia dok ulang2 sebut YES SHAKLEE , YES SHAKLEE, YES SHAKLEE.

Hahaa ... Tu menyakat saya lah tu.


Pastu saya cakap lah " YES tu maknanya Young Enterpreneur System. 

Di bawah program ni, Shaklee bayar BONUS BERGANDA. Ada tambahan 50% atas bonus sedia ada. 

Contohnya kalau bonus RM2000 dapat RM3000. Kalau bonus RM10000 dapat RM15000. "


Dan dan suami saya cakap " Kalau macam tu saya nak daftar jadi downline awak lah "


Hadoiii lawak nyer laki den ni <nangis>

Saya cakap " mana boleh, kita kan share ID Shaklee yang sama. Kita partner lah "

Yer suami saya memang tak banyak ambil tahu in detail pasal business saya. 

TAPI dia lah tulang belakang saya selama ni. Banyak yang dia dah buat dan tolong saya. TQ Ayang ❤ 

Berbalik kepada cerita YES tadi , menerusi program ini Shaklee menawarkan 5 INSENTIF HEBAT untuk semua peserta yang Daftar Ahli Shaklee bermula Mei 2015 sehingga Oktober 2015. 


5 insentif YES tersebut ialah : 

1) 1 botol Vitalea Iron Formula (bernilai RM88.75) PERCUMA apabila anda DAFTAR AHLI dan membuat pembelian mana2 produk Shaklee.

2) YES 100% Enrollment Matching Bonus apabila anda berjaya naik rank sebagai Supervisor dan mendaftarkan seramai 6 orang ahli baru (minimum) dalam bulan yang sama di bawah susur galur anda.

Contoh : Bonus anda RM1320 tapi Shaklee bayar anda RM2640.

Best kan? Masyukkk :-)

3) YES Rank Up Bonus Incentive apabila anda berjaya naik rank. Dalam business Shaklee ada 7 rank bermula dari Supervisor, Senior Supervisor, Coordinator, Senior Coordinator, Key Coordinator, Senior Key Coordinator dan akhir sekali Master Coordinator.

Setiap kali anda berjaya naik ke mana2 7 rank ini, Shakle akan membayar anda BONUS. Bukan sikit2 yer. Tapi Bonus boleh mencecah hingga ke RM5000.

4) 4 Set Pakej YES dengan DISKAUN 5% setiap satu set.

(i) Pakej YES 1 :  2 botol Vivix dengan 5% Diskaun

(ii) Pakej YES 2 : Set Ibu Hamil dengan 5% Diskaun

(iii) Pakej YES 3 : Set Ibu Berpantang dengan 5% Diskaun

(iv) Pakej YES 4 : Set Kurus dengan 5% Diskaun

5) YES Matching Bonus Incentive dari 10% hingga 50%.

Contoh : Bonus anda RM1000, tapi Shaklee akan bayar anda RM1500. Best tak ?

Dan akhir sekali YES RECOGNITION AND CASH REWARD. Mana2 peserta yang berjaya memenuhi segala syarat dan kriteria yang dikehendaki oleh Shaklee dan berjaya menjadi Master Coordinator selama 13 bulan berlansungnya program ini akan mendapat WANG TUNAI sebanyak RM10,000.

Itu dia kesemua tawaran2 menarik untuk anda. 

Apa perasaan anda setelah membaca? Ada tak terlintas fikiran sebegini di minda anda ?

" Menarik tapi bolehkah aku ? Aku tak pernah berniaga. Aku tak pandai nak jual2 ni. "

Izinkan saya bercerita sedikit perihal saya. Mungkin anda tidak tahu bahawa semasa saya bermula dengan Shaklee, saya hanyalah seorang suri rumah. Masa tu saya telah setahun berhenti kerja. 

Anda bayangkan situasi saya. Saya takde officemate atau kawan2 yang saya boleh berjumpa depan2 untuk saya promote-kan produk Shaklee. Masa tu medium saya hanyalah online. Saya bermula dengan blog dan Facebook.

Saya paksa diri saya. Setiap hari saya berusaha sehabis daya upaya saya dan saya berdoa meminta belas kasihan ALLAH SWT untuk mudahkan perjalanan saya. Sesungguhnya DIA MAHA MENDENGAR.

4 bulan dari tarikh mula saya berniaga, income saya telah mencecah 4 angka. Dan kini telah 3 tahun saya terjebak dalam business Shaklee ini.

Di bawah ialah kesemua award yang telah saya dapat dalam masa 3 tahun ini. Sebenarnya ada lagi satu tapi takde dalam gambar.




Tidak ada apa yang mustahil di dunia ini. Semuanya bermula dengan langkah pertama. Dan langkah pertama anda ialah mendaftar sebagai ahli Shaklee. Selebihnya, saya akan bantu anda dengan segala pengalaman dan kepakaran yang saya ada. 

Jangan berlengah lagi, hubungi saya hari ini,

SMS/ Whatsapp/ Telegram : 019-6671210

Wednesday, June 10, 2015

Penjelasan Bagaimana Vitamin C Shaklee CERAHKAN KULIT

Salam semua,

Saya pasti anda yang membaca entri ini pastinya berminat dengan Vitamin C Shaklee kan. 



Kenapa saya tulis Vitamin Cantik. Sebab nama dia Vitamin C, C = Cantik .. hihii. Boleh gitu? Boleh lah kan :-)

Ok2.. straight to the point, tajuk kata nak bagi penerangan saintifik bagaimana Vitamin C cerahkan kulit kan.

[TAHUKAH ANDA]

Di kalangan orang dewasa yang sihat, Vitamin C meningkatkan tahap glutathione dalam sel-sel darah merah dan sel darah putih.

Para saintis mendapati bahawa keseimbangan pigmen cerah (pheomelanin) dan pigmen gelap (eumelanin) pada kulit kita bergantung banyak kepada paras glutathione dalam darah.

Oleh kerana Vitamin C telah terbukti secara saintifik meningkatkan tahap gluthathione dalam darah, maka kita boleh katakan bahawa Vitamin C sememangnya membantu cerahkan warna kulit.

Haa.. itulah dia penerangan bagaimana Vitamin C cerahkan kulit.

So dah cerita pasal Vitamin C mesti nak tahu harga kan? Jangan risau, ini memang produk mampu milik.

Harga runcit sebotol Vitamin C Shaklee = RM92.50. Ada 180 biji sebotol. Tahan 6 bulan tu. Kos sebulan RM15.40 jer. 

Tapi nak bagitau ni berita baik yang bulan June 2015 ni ada PROMOSI VITAMIN C. Berapa harga? Puluh2 ringgit jugak lah jimatnya adik2 kakak2 comel semua. 

Maaf bukan tanak bagitahu sini tapi Shaklee memang tak bagi izin papar harga selain harga runcit kat blog kesayangan ni. Whatsapp atau PM saya kat FB yer. Nanti saya bagitahu harga promosi.


Hubungi saya untuk pendaftaran ahli atau pembelian produk Shaklee yer,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Tuesday, June 9, 2015

Percutian PERCUMA 3 HARI 2 MALAM di Palace Of The Golden Horses

Salam semua, apa khabar ?
Dah seminggu lebih cuti sekolah kan. Anda jalan2 ke mana?
Bila tengok FB newsfeed mak aii.. merata-rata masing2 pergi bercuti. Yang bawak anak2 ke Maldives pun ada. I is jeles sikit lah .. hihihi. Jeles positif takpe, dengki jangan ok.

Oklah sebenarnya tujuan saya menulis malam ni sebab nak share yang hujung minggu baru ni saya ke Shaklee National Conference. Tahun ni Shaklee buat di MIECC kat Mines. Untuk tempat tinggal pula, Shaklee bagi penginapan percuma di Palace Of The Golden Horses.
Alhamdulillah, tahun ni masuk tahun ke-2, saya dapat join Shaklee National Conference dan dapat penginapan percuma di hotel pilihan Shaklee. Tahun lepas dapat stay di Sunway Hotel Resort & Spa.

Kat bawah ni ada beberapa keping gambar kenang-kenangan di sana. 


Kandungan Goodie Bag - Voucher RM50, Shaker Shaklee, Kolagen 4 sachet, Pen Shaklee, etc.
- semua saya dapat 2 set

Anak2 yang excited dapat tidur hotel.

Dapat 2 kotak kolagen FREE .. happy giler masa ni


Duit makan Shaklee bagi

Shawl yang Shaklee bagi.

Mandi manda kat pool Palace Of The Golden Horses
Insha ALLAH, tahun depan nak pergi lagi. Lain rasanya bercuti bayar sendiri dengan bercuti ditaja Shaklee. Sungguh tidak sama.

Mulai Mei 2015 hingga Oktober 2015 ni Shaklee ada buat satu program namanya YES (Young Enterpreneur System). YES ialah satu program fast track untuk membantu ahli-ahli baru untuk naik rank dengan pantas dan bonus yang lebih besar berbanding biasa.

Tunggu next entri saya di mana saya akan ceritakan serba sedikit tentang program YES ini. Anda rugi kalau anda tak rebut peluang ini. 

Jom daftar ahli hari ini dan jana income dengan Shaklee bersama saya,

Telegram/ Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins




Tuesday, June 2, 2015

PROMOSI JUN 2015 - VITA C, VITA E, VITALEA FOR CHILDREN ADA DISKAUN

Salam buat semua pembaca, 

June 2015 datang membawa 5 tawaran menarik dari Shaklee. Apa dia?

1) Vitamin C - Beli 7 botol tapi bayar pada harga 6 botol sahaja
2) Vitamin E - Beli 7 botol tapi bayar pada harga 6 botol sahaja
3) Vitamin C - Beli 2 botol dan dapat 5% diskaun dari harga asal
4) Vitamin E - Beli 2 botol dan dapat 5% diskaun dari harga asal
5) Vita-Lea For Children - Beli 4 botol tapi bayar pada harga 3 botol sahaja

Harga boleh tengok kat poster yer. Tengok kat RP. 

Jom borong. Jangan beli 1 botol tau. Beli 2 botol ke atas baru untung sebab ada DISKAUN ;-)





Anda boleh menghubungi saya untuk pembelian,

Telegram/ Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD di Kota Warisan
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK


Tuesday, April 28, 2015

Cara Memicit Jerawat Yang Betul

Langkah 1 - Cuci tangan anda dahulu. Ini sangat penting dan pastikan anda cuci tangan dengan sabun, bersihkan bawah kuku. Ia untuk mengelakkan jangkitan dan mempercepatkan proses penyembuhan jerawat.

Langkah 2 - Cuci muka anda bersih2 dahulu. Jika wajah anda masih ada make-up, gunakan make-up removal dahulu. Kulit muka memang sentiasa ada bakteria (peluh dan make-up). Jika anda tidak bersihkan muka anda dahulu dan terus memicit jerawat, bakteria dari luar akan masuk ke dalam kulit.

Langkah 3 - Skrub di bahagian jerawat, urut lembut selama beberapa minit. Ini untuk membuang sel kulit mati dan memudahkan proses memicit jerawat.

Langkah 4 - Gunakan sarung tangan, sekurang-kurangnya lapik jari dengan tisu sebelum anda memicit jerawat. Ini untuk mengelakkan kecederaan yang boleh tinggalkan parut.

Langkah 5 - Cari ‘mata’ jerawat, picit di bahagian tepi jerawat untuk keluarkan isinya. Urut sedikit untuk memastikan isinya keluar. Jangan sentuh jerawat kecuali waktu anda ingin lapkan isi jerawat yang terkeluar. Jangan terlampau memicit. Dikhuatiri akan meninggalkan parut.

Langkah 6 - Dapkan toner ke bahagian jerawat, atau anda boleh juga gunakan Purifying Lotion untuk mengecutkan jerawat. Anda juga boleh steam muka dahulu sebelum memicit jerawat bagi membuka liang pori. Dengan cara ini akan memudahkan anda memicit jerawat.

NOTA: Jangan picit jerawat dengan kuku. Ia boleh menyebabkan jangkitan kuman yang ada pada jari dan masuk dalam jerawat anda.


Untuk masalah jerawat, anda boleh dapatkan Set Skincare Shaklee
Untuk baca TESTIMONI >> KLIK SINI

Harga bagi setiap produk :
ESP = RM150 , 850g tahan 1.5 bulan
B Complex = RM53.75 , 120 biji tahan 4 bulan
Vita C Plus = RM92.50 , 180 biji tahan 6 bulan
Vita E = RM149 , 120 biji tahan 4 bulan

Dapatkan diskaun hingga 20% hari ini dengan mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE. 
[+] Keahlian seumur hidup
[+] Tidak ada yuran tahunan
[+] Tidak perlu beli produk setiap bulan untuk "maintain" keahlian
[+] Dapat "cash back" jika cukup syarat

Sila hubungi saya untuk pendaftaran ahli dan pembelian produk Shaklee,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Monday, April 27, 2015

18 PETUA Hilangkan Perut Buncit Selepas Bersalin

Melahirkan zuriat ialah rezeki untuk pasangan suami isteri. Ttapi apa yang paling merisaukan para ibu yang baru lepas bersalin, ialah perut buncit dan mengeleber!

Kesibukan untuk menguruskan anda dan perlu kembali bekerja selepas pantang menyebabkan ibu moden terlupa dan tak sanggup nak menjaga bentuk badan mereka. Lagi-lagi kalau ada anak kecil, menguruskan makan, minum dan pakai suami. Itu belum masuk dengan hal rumah lagi macam membasuh pakaian, mengemas dan lain-lain.



Jom cuba petua ini

1. Daun jambu batu & Halia

Tumbuk halus beberapa helai daun jambu batu dan halia. Letakkan sedikit air dan kapur sirih. Gaul rata dan sapukan pada perut. Biarkan sehingga kering. Bagus jika diamalkan setiap malam.

2. Kunyit Hidup

Ambil 2cm kunyi hidup dan tumbuk hingga lumat. Ambil air pati kunyit tersebut dan campur dengan air pati sebiji limau nipis. Selawat sambil minum pada waktu pagi dan malam.

3. Limau Kasturi & Kapur

Ambil beberapa biji limau kasturi dan sedikit kapur makan. Perah jus limau dan gaul bersama kapur. Sapukan ke perut. Boleh diamalkan semasa berpantang sebelum memakai bengkung atau pada bila-bila masa.

4. Kapur sirih, minyak kayu putih &  air limau nipis

Satukan satu camca kapur sirih, 20 titik minyak kayu putih dan satu camca besar air limau nipis sapukan pada perut selepas bersalin. Lakukan beberapa minggu. InsyaAllah perut kembali kempis dan kedutan juga hilang.

5. Buah Delima

Lima biji buah delima diambil isinya kemudian tumbuk hingga lumat. Masukkan ke dalam dua gelas air besar dan campurkan dengan sedikit garam. Minum setiap pagi selepas sarapan. Amalkan selama dua minggu setiap bulan.

6. Daun salam

Rebus 10 helai daun salam dalam air sebanyak dua gelas sehingga mendidih. Sejukkan dan minum pagi dan malam setiap hari.

7. Air minuman, kapur & limau nipis

Bancuh segelas air dengan sedikit kapur. Perapkan air kapur sehingga mendap kapurnya ke bawah gelas. Ambil air jernih di sebelah atas dan perahkan sebiji limau nipis. Minum air tersebut pagi dan malam.

8. Teh, gula dan limau nipis

Bancuh secawan teh pekat. Campurkan dengan sedikit gula atau madu dan perahan sebiji limau nipis. Minum sementara masih suam.

9. Senaman

Angkat kaki sambil beraring dan tangan diletakkan di bawah kepala. Lakukan senaman ringan setiap hari selama 20 minit.

10. Limau nipis, air asam jawa dan kapur

Ambil sebiji limau nipis diperah airnya atau sedikit air asam jawa pekat. Kemudian campur sedikit kapur sirih. Jika dikhuatiri gatal titiskan bersama beberapa titisan minyak mestika, kayu putih, atau minyak berangin lain. Memang diakui gatalnya, tetapi amat mujarab dan amat memuaskan hasilnya. Sapukan pada perut, biarkan ia kering sebentar sebelum memakai bengkung sepanjang waktu berpantang ataupun ketika waktu malam sahaja. Boleh juga dibalut dengan daun sireh sebelum memakai bengkung bagi mengatasi masalah selulit.

11. Cuka, garam dan kunyit

Ambil sedikit cuka , garam dan kunyit dan kisar. Tampal pada perut dan bengkung perut ketika dalam pantang.

12. Beras, cekur, gula merah, air asam jawa

Ambil sedikit beras dan kisar halus. Juga sedikit cekur, gula merah, air asam jawa dan sedikit air suam diadun kesemuanya, kemudian tapis dan minum. Amalkan seminggu 4 kali.

13. Limau nipis, garam, lada hitam

Ambil Halia lebih kurang 3 sentimeter, limau nipis besar sebiji, sedikit air suam, secubit garam dan lada hitam lebih kurang 15 biji. Kisar dan tumbuk. Adun dan tapis. Minum airnya. Lakukan sehingga mendapat hasil yang dikehendaki.

14. Lengkuas

Ambil lengkuas Padi/Helang/ Ranting – iaitu ubi, daun dan batang ditumbuk halus dan tampal pada perut bertujuan membuang angin. Sekaligus untuk mengecutkan perut. Selain itu baik juga untuk disapu pada badan bagi mengubati lenguh-lenguh badan ataupun sakit sendi.

15. Asam jawa & jadam

Ambil asam jawa, jadam dan air mendidih dan adun. Tampal pada perut dan bengkungkan, sepanjang tempoh berpantang.

16. Halia & asam jawa

Ambil beberapa potongan halia dan tumbuk halus dan gaulkan dengan perahan asam jawa yang pekat. Seterusnya makan dengan nasi. Hasilnya, perut menjadi kempis malah pengaliran darah dalam badan juga akan lebih teratur. Wajah anda akan tampak lebih sihat dan berseri.

17. Daun jambu & kapur sireh

Daun jambu serta kapur sirih digiling dan disapu pada perut setiap hari sehingga mencapai hasil yang memuaskan.

18. Lada hitam, ragi tapai, cuka & air asam jawa

Ambil lada hitam lebih kurang 2 1/2 genggam. Kemudian tumbuk halus, dicampur dengan sebiji ragi tapai. Gaulkan bersama cuka bercampur air asam jawa. Setelah ramuan digaul sebati, sapu pada perut serta keliling pinggang. Kemudian dibengkung kuat atau ketat.

Set Berpantang Shaklee Yang Awesome

TESTIMONI SET BERPANTANG >> KLIK SINI

Harga bagi setiap produk :
ESP = RM150 , 850g tahan 1.5 bulan
Vita-Lea = RM88.765 , 120 biji tahan 2 bulan
Vita C Plus = RM92.50 , 180 biji tahan 6 bulan
Zink = RM33.75 , 120 biji tahan 4 bulan
B Complex = RM53.75 , 120 biji tahan 4 bulan
Ostematrix = RM61 , 120 biji tahan 1 bulan

Dapatkan diskaun hingga 20% hari ini dengan mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE. 
[+] Keahlian seumur hidup
[+] Tidak ada yuran tahunan
[+] Tidak perlu beli produk setiap bulan untuk "maintain" keahlian
[+] Dapat "cash back" jika cukup syarat

Sila hubungi saya untuk pendaftaran ahli dan pembelian produk Shaklee,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK