Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Friday, January 23, 2015

Harga SET SKINCARE SHAKLEE MURAH ? Cuma RM100++ ajer ? Tahan 4 bulan ?

Mahu tak kalau ada Set Skincare yang harga budget dalam RM150++ yang boleh tahan hingga 4 bulan (bergantung pada jenis produk).

Di bawah ialah gambar Set Skincare tersebut.

Set ini terdiri dari[ada gabungan 3 produk hebat iaitu GLA Complex, B Complex dan Chewable Vitamin C

FUNGSI B COMPLEX
Melancarkan perjalanan darah. Bila perjalanan darah lancar, kulit akan nampak cantik (glowing). Salah satu amalan Datin Norjuma Habib (pemilik tudung bawal AIDIJUMA) ialah setiap hari mesti makan B Complex. Selain itu B Complex juga mengekalkan kulit dalam keadaan hidrasi (tidak kering). Kulit yang tidak kering nampak lebih sihat dan cantik. Secara tidak lansung dapat mengurangkan kesan penuaan.

FUNGSI VITAMIN C
Kunci kepada pembentukan kolagen, sejenis protein yang membantu pertumbuhan sel dan memberi keanjalan kepada kulit. Vitamin C juga ialah sejenis anti oksida yang memperlahankan kadar kerosakan oleh radikal bebas. Radikal bebas bole merosakkan kolagen dan menyebabkan kulit jadi kering, garis2 halus dan kedutan. Vitamin C juga boleh mengurangkan kesan sunburn.

FUNGSI GLA COMPLEX
Sejenis anti oksida yang menjaga dan memperbaiki kulit. Vitamin E dalam GLA boleh mencegah premature aging, menghalang pembentukan kedutan, merangsang pembentukan kolagen dan mempercepatkan pertumbuhan sel2 kulit baru. 

Untuk membeli SET SKINCARE BUDGET :

Anda boleh menghubungi saya untuk pembelian,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Monday, January 5, 2015

[5 TESTIMONI] Alfalfa Shaklee Berkesan Rawat KEPUTIHAN

Masalah KEPUTIHAN bukan lah sesuatu yang pelik.
Ia menyerang tak kira umur, tak kira status baik sudah berkahwin atau belum.

Apa kata Pakar Sakit Puan, Dr. Hamid Arshat tentang KEPUTIHAN ?



Doktor Hamid Arshat kata JANGAN PANDANG RINGAN.

Pada entri yang lepas saya telah berkongsi tentang jenis-jenis keputihan abnornal. Di Shaklee, produk yang sesuai bagi merawat keputihan ialah Alfalfa Complex Shaklee.
Di bawah ialah 5 TESTIMONI PENGGUNA yang telah berjaya merawat masalah KEPUTIHAN MASING-MASING.


#Testimoni 1



#Testimoni 2


#Testimoni 3


#Testimoni 4


#Testimoni 5



Untuk membeli ALFALFA SHAKLEE, anda ada 2 cara pilihan :

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY ALFALFA NOW 

atau 

2) Anda boleh menghubungi saya untuk pembelian,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Thursday, January 1, 2015

Penyakit KEPUTIHAN - Jenis dan Penyebab

APA ITU PENYAKIT KEPUTIHAN

Istilah perubatan bagi penyakit keputihan ialah Leucorrhoe atau Fluor Albus. 
Keputihan adalah cairan yang keluar dari vagina. Keputihan ada dua jenis iaitu normal dan abnormal (penyakit).

Keputihan Normal


Normal
Dalam keadaan normal, cairan yang keluar adalah tidak berwarna, tidak berbau dan tidak gatal. Keputihan normal ini juga boleh dijadikan ukuran tingkat kesuburan si gadis. Sekiranya cairan putih bening ini sepanjang 20cm, ini menandakan yang seseorang wanita itu sangat subur. Cairan ini juga dikenali dengan nama cairan ovulasi.

Keputihan Abnormal

Geli tak?
Berupa cairan seperti susu, cairan yang likat dan liat berwarna kekuningan atau kadang-kadang seperti gumpalan keju yang boleh menimbulkan rasa gatal. Sekiranya agak parah, cairan ini boleh berwarna keabuan sehingga kehijauan dan berbau hanyir serta busuk.

3 JENIS SIMPTOM KEPUTIHAN ABNORMAL


Simptom 1
- Lendir bewarna putih kekuningan,pekat bergumpal,berbau dan gatal di vagina
- Penyebabnya ialah kulat Candida
- Jika dibiarkan boleh melemahkan pertahanan diri dan menggalakkan bakteria bahaya lain merebak seperti E-Coli

Simptom 2
- Lendir berwarna kuning pekat kehijauan, berbuih dan berbau busuk.Vagina terasa sakit jika ditekan,kadang kadang disertai rasa sakit semasa buang air kecil dan ada bintil atau luka di bibir vagina serta gatal.
- Penyebabnya ialah bakteria jenis Trichomonas vaginalis dan Enterobiasis
- Kemungkinan penyakitnya ialah jangkitan penyakit kelamin

Simptom 3
- Lendir pekat dan kehijauan kadang-kadang bercampur darah, berbau hamis namun tidak timbul rasa gatal pada vagina dan terdapat luka.
- Penyebabnya adalah virus dan dikhuatiri mungkin tanda tanda awal pra kanser rahim.


Saya percaya anda semua setiap hari melihat jenis cairan yang keluar dari vagina anda melalui kesan yang ditinggalkan pada panty (seluar dalam). 

Jadi jenis yang manakan keputihan anda? Bolehkah keputihan anda dirawat? 
Adakah Shaklee punya produk untuk merawat keputihan ?

BERITA BAIK untuk anda, yer produk yang sesuai ialah Alfalfa Complex Shaklee.
[5 TESTIMONI] Alfalfa Shaklee Berkesan Rawat KEPUTIHAN
Masalah Keputihan Saya Hilang Semenjak Amalkan Alfalfa Shaklee  - Puan Ziema

Untuk membeli ALFALFA SHAKLEE, anda ada 2 cara pilihan :

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY ALFALFA NOW 

atau 

2) Anda boleh menghubungi saya untuk pembelian,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Tuesday, December 30, 2014

[5 TESTIMONI] SET RESDUNG SHAKLEE TERBUKTI BERKESAN

Di entri yang lepas, saya telah berkongsi info tentang Set Resdung Shaklee dan fungsi bagi setiap produk dalam set tersebut :

1. Set Resdung Shaklee Sembuhkan Resdung Kronik Saya
2. Penerangan Bagaimana Alfalfa Merawat Alergi
3. Vitamin B-1 Memulihara Selaput Lendir Dalam Hidung
4. Vitamin C Tingkatkan Prestasi Sistem Imun

Dan sekarang saya akan berkongsi dengan anda semua, 5 TESTIMONI SET RESDUNG SHAKLEE TERBUKTI BERKESAN


#Testimoni 1



#Testimoni 2



#Testimoni 3



#Testimoni 4



#Testimoni 5




Itulah dia 5 TESTIMONI mereka yang ada masalah resdung dan kini telah pulih dengan Set Resdung Shaklee.

Untuk membeli Set Resdung Shaklee, anda ada 2 cara pilihan :

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY SET RESDUNG NOW


atau 


2) Anda sebaiknya menghubungi saya untuk pembelian dengan Harga Promosi,

Whatsapp/ Telegram : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Monday, December 22, 2014

Vitamin C Tingkatkan Prestasi Sistem Imun

Tubuh manusia ialah satu sistem yang sangat canggih dan unik. Semakin kita mengkaji, semakin kita kagum dengan tubuh kita. Subhanallah.

Salah satu sistem yang ada dalam tubuh manusia ialah sistem imun.
Sistem Imun manusia terdiri daripada pelbagai komponen dan fungsinya yang tersendiri. 


Fungsi Setiap Organ Dalam Sistem Imun
7 FUNGSI UTAMA Vitamin C terhadap SISTEM IMUN

1. Meningkatkan penghasilan antibodi (B-limfosit, imuniti humoral)
2. Meningkatkan penghasilan interferon
3. Meningkatkan fungsi fagositik
4. Meningkatkan fungsi T-limfosit (imuniti sel pengantara)
5. Meningkatkan percambahan B-limfosit dan T-limfosit. Menggalakkan aktiviti sel pembunuh (fungsi anti-kanser yang sangat penting)
6. Meningkatkan pembentukan prostaglandin
7. Meningkatkan pengeluaran nitrik oksida oleh fagosit. (Fagosit menelan bakteria, virus dan sel rosak)

Dos Vitamin C Yang Tinggi Selamatkan Lelaki Koma Akibat Virus H1N1

Di bawah ialah video 60 minit yang menceritakan kisah benar bagaimana seorang lelaki yang koma akibat virus H1N1 dan akhirnya terselamat dengan terapi Vitamin C dose tinggi.




TIPS TAMBAHAN
Jika anda mengalami sakit yang lazimnya doktor akan bagi ubat tahan sakit atau antibiotik, cuba amalkan pengambilan 1000mg Vitamin C setiap 6 jam. Vitamin C itu akan "boost" sistem imun anda. Dan secara semulajadi sistem imun tubuh kita akan membunuh kuman dan kita akan kembali sihat seperti sediakala TANPA UBAT/ ANTIBIOTIK.
Tak percaya tak apa, buat sahaja. You'll see miracle :-)

Dan kerana inilah Vitamin C menjadi sebahagian daripada produk dalam Set Resdung Shaklee. Pesakit resdung mempunyai sistem imun yang rendah. Jadi pengambilan Vitamin C ialah WAJIB pagi si pengidap.

Setelah membaca dan faham serta berpuas hati, anda boleh membeli Vitamin C dengan 2 cara,

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY VITAMIN C NOW

atau 

2) Anda sebaiknya menghubungi saya untuk pembelian dengan Harga Promosi,

Whatsapp/ Telegram : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Saturday, December 13, 2014

Vitamin B-1 Memulihara Selaput Lendir Dalam Hidung

APA ITU SELAPUT LENDIR

Selaput Lendir (mucous membrane) ialah selaput yang melapisi ruang dalam hidung dan rongga sinus manusia. Selaput ini berfungsi untuk menghasilkan lendir bagi memerangkap segala habuk, asap, bakteria dan lain-lain objek yang memasuki rongga hidung semasa kita bernafas.

RADANG PADA SELAPUT LENDIR

Kenali 4 Rongga Sinus Pada Tengkorak

• Maxillary sinuses (yang terbesar), pada tulang pipi.
• Frontal sinuses, pada bahagian bawah dahi.
• Ethmoid sinuses, di antara mata dan hidung
• Sphenoid sinuses, dalam tulang di belakang tulang hidung

Gambar di bawah menunjukkan perbezaan antara rongga sinus yang sihat berbanding rongga sinus yang mengalami radang. Anda boleh nampak yang selaput lendir (sinus lining) pengidap sinus adalah tebal dan ada lendir berwarna kuning yang terperangkap.



Di bawah ialah gambar yang lebih jelas tentang apa yang berlaku di dalam frontal sinus apabila selaput lendir mengalami radang.


Apabila selaput lendir mengalami keradangan, ia akan membengkak dan menyekat bukaan yang mengalirkan lendir ke hidung menyebabkan lendir di dalam sinus terperangkap. Keradangan dan tekanan akibat lendir yang terperangkap ini boleh menyebabkan rasa sakit pada kawasan dahi di belah atas mata. Paling bahaya, bakteria yang terperangkap dalam lendir boleh membiak lantas menyebabkan jangkitan sinus bakteria.

BAGAIMANA VITAMIN B-1 MEMULIHARA SELAPUT LENDIR


Vitamin B-1 memberikan blok binaan asas yang diperlukan oleh selaput lendir untuk membina sel-sel dan tisu baru bagi mengekalkannya dalam keadaan yang sihat.

Harus diingat, selaput lendir yang tidak sihat mudah mengalami radang. Radang menyebabkan lendir terkumpul dalam sinus menyebabkan rasa hidung tersumbat dan sakit kepala.

B COMPLEX SHAKLEE MENGANDUNGI VITAMIN B1


Vitamin B1 juga dikenali sebagai Thiamin. Gambarajah di bawah memaparkan Fakta Nutrisi B Complex Shaklee. Vitamin B1 memang terkandung dalam B Complex Shaklee.



Ada dikalangan pengidap resdung (jenis sinus) yang sering mengelak untuk mengambil B Complex apabila ingin membeli Set Resdung Shaklee. Mudah-mudahan dengan penerangan di atas semua yang membaca kini jelas dengan fungsi B Complex dalam memulihara selaput lendir dan impaknya ke atas kesihatan sinus anda.

SET RESDUNG SHAKLEE



Set Resdung Shaklee terdiri daripada 3 produk : Alfalfa Complex, B Complex dan Vitamin C.
Sudahkah anda mengetahui fungsi Alfalfa dan Vitamin C dalam merawat resdung?
Penerangan Bagaimana Alfalfa Merawat Alergi
Vitamin C Tingkatkan Prestasi Sistem Imun

Sebaiknya anda membaca setiap link yang saya kongsikan di dalam entri di atas agar anda benar-benar jelas dan faham akan kepentingan setiap produk dalam merawat resdung anda.
Set Resdung Shaklee Sembuhkan Resdung Kronik Saya

Anda rasa entri ini bagus dan bermanfaat? Minta jasa baik anda untuk tekan butang LIKE di atas dan g+1 di bawah yer. Terima Kasih.

Setelah membaca dan faham serta berpuas hati, anda boleh membeli Set Resdung Shaklee dengan 2 cara,

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY SET RESDUNG NOW

atau 

2) Anda sebaiknya menghubungi saya untuk pembelian untuk Harga Promosi,

Whatsapp/ Telegram : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Thursday, December 11, 2014

Penerangan Bagaimana Alfalfa Merawat Alergi

Tahukah anda bahawa akar pokok Alfalfa boleh menjulur sehingga 20 kaki (6 meter) jauh ke dalam tanah ? Kelebihan ini menyebabkan ia dapat menyerap pelbagai vitamin dan mineral yang memang sedia ada di dalam tanah.
13 Vitamin dan Mineral Yang Terkandung Dalam Alfalfa


Gambarajah di bawah ialah perbandingan akar Pokok Jagung dengan Alfalfa.

Perbandingan akar Pokok Jagung dengan Alfalfa
Selain daripada 13 vitamin dan mineral yang terkandung dalam Alfalfa, Alfalfa juga kaya dengan KLOROFIL yang sangat bermanfaat untuk kesihatan.



2 [DUA] CIRI ALFALFA YANG MERAWAT ALERGI/ ALAHAN

Ciri 1
Alfalfa adalah *ANTIHISTAMIN SEMULAJADI yang melegakan simptom alergi seperti hidung berair (runny nose), bersin yang berterusan dan gatal-gatal.

*ANTIHISTAMIN adalah sejenis ubat yang digunakan untuk merawat alahan/alergi.

Ciri 2

Alfalfa menguatkan sistem imun tubuh, meningkatkan rintangan tubuh terhadap alergen dan kesan sampingan akibat pendedahan kepada **alergen.

**Alergen ialah punca alahan. Contoh : Alahan gatal-gatal terhadap makanan laut. Makanan laut ialah alergen. 

ALFALFA DALAM SET RESDUNG SHAKLEE

Disebabkan oleh 2 ciri Alfalfa di atas, maka Alfalfa Complex telah dipilih sebagai salah satu produk wajib dalam Set Resdung. Ini kerana punca resdung ialah alergi atau alahan.
Set Resdung Shaklee Sembuhkan Resdung (Sinus) Kronik Saya



Untuk Set Resdung Shaklee, Alfalfa Complex digabungkan dengan B Complex dan Vita C Plus.
Vitamin B-1 Memulihara Selaput Lendir Dalam Hidung
Vitamin C Tingkatkan Prestasi Sistem Imun

Saya cadangkan anda membaca kesemua link yang saya sediakan di dalam entri di atas bagi meningkatkan kefahaman bagaimana Set Resdung Shaklee merawat Resdung (Sinus). Nanti dah baca, dah faham baru senang nak buat keputusan sama ada nak beli atau tidak kan... hihii

5 TESTIMONI Set Resdung Shaklee TERBUKTI BERKESAN

Anda rasa entri ini bagus dan bermanfaat? Minta jasa baik anda untuk tekan butang LIKE di atas dan g+1 di bawah yer. Terima Kasih.

Setelah membaca dan faham serta berpuas hati, anda boleh membeli Set Resdung Shaklee dengan 2 cara,

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY SET RESDUNG NOW

atau 

2) Anda sebaiknya menghubungi saya untuk pembelian dengan Harga Promosi,

Whatsapp/ Telegram : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Saturday, November 29, 2014

[TESTIMONI] Berhenti Merokok Dengan Vivix Shaklee Dalam Masa 14 Hari

Betul ke boleh berhenti merokok dengan Shaklee? 
Insha ALLAH boleh. Jom tengok video di bawah dulu.

Sharing dari Encik Hazrin berkenaan pengalaman beliau terpaksa berhenti merokok akibat mengambil VIVIX Shaklee dalam masa 14 hari sahaja.


Bagaimana Vivix membuat rokok rasa tak sedap kepada si perokok ?

Apabila seorang perokok minum Vivix, Vivix akan menyahkan nikotin dari sel DNA si perokok tadi. Menjadikan sel DNA si perokok tadi pulih kepada asal seperti sel DNA orang yang tidak menghisap rokok.

Orang yang tidak pernah menghisap rokok akan rasa rokok tidak sedap dan pahit. Betul ?
Yer itulah yang dialami oleh Encik Hazrin dalam video di atas.

Boleh rujuk poster di bawah untuk 4 mekanisme utama Vivix. Salah satunya ialah 
" MEMBAIKI SEL DNA "





Ini Testimoni Encik Hazrin tadi dalam bentuk bertulis pula.




Selain dari testimoni Encik Hazrin di atas, ada lagi TUJUH TESTIMONI Berjaya Berhenti Merokok dengan Vivix Shaklee.


#Testimoni 1


#Testimoni 2



#Testimoni 3


#Testimoni 4




#Testimoni 5



#Testimoni 6



#Testimoni 7



Saya rasa yang paling teruja baca semua testimoni ni ialah para isteri kan? Boleh belikan Vivix untuk suami masing2. Insha ALLAH berbaloi.

Untuk setiap pembelian Vivix Shaklee, saya berikan POS PERCUMA ke seluruh Malaysia. 
Dan lagi jika anda membeli 2 botol Vivix, anda layak untuk mendapat KEAHLIAN PERCUMA dan REBAT TUNAI. Whatsapp / Telegram 019.6671210 (Yati) untuk penerangan.

Untuk membeli Vivix Shaklee, anda ada 2 cara pilihan :

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY VIVIX NOW

atau 

2) Anda sebaiknya menghubungi saya untuk pembelian 

Whatsapp/ Telegram : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Sunday, November 9, 2014

[4 TESTIMONI] OMEGAGUARD SHAKLEE BERKESAN TURUNKAN KOLESTEROL

Di entri yang lepas, saya telah berkongsi info tentang kaitan Omega-3 dan Kolesterol.
Cara Membaca Bacaan Pada Ujian Kolesterol.
Bagaimana Pemakanan Orang Eskimo Memberikan Mereka Paras Kolesterol Sihat.
Bintik Kolesterol Pada Mata

Dan sekarang saya akan berkongsi dengan anda semua, 4 TESTIMONI OMEGAGUARD SHAKLEE BERKESAN TURUNKAN KOLESTEROL.


#Testimoni 1

Lama nk share testimoni mak saya sendiri...
Mula ambik omega awal bln dis 2013 utk control kolesterol, sb sblm ni ambil ubat hospital. Apabila consume ubat hospital utk control kolesterol mak bgtau rsa lenguh2 dan sakit urat, jadi doc sarankan control pemakanan( jgn mkn minyak2, lebih kan sayuran, serat).
Saya cdgkan try omega mula bulan dis 2013, akhir bulan jan 2014 mak cek kolesterol, alhamdulillah....turun bacaan dari 6 ke 5...seronok sgt dgr, plus yg menariknya sengal2 sakit2 sendi juga bkurangan...
Doc pun approve utk trus continue omega dan teruskan jaga pemakanan...
Alhamdulillah....feel free to share ya...moga mak terus sihat dalam rahmat kasih sayangNya....
Love you mak 



#Testimoni 2

Juz nak share dgn suma pengguna Shaklee.saya consume omega selama 3 bulan.masa tu check kolestrol tinggi,3.33.dah rasa takot.ambik omega sebab nak trun berat badan,tp last two week buat medical check up,kolesterol dah turun ,2.93. best...alhamdulillah


#Testimoni 3

Hoorayy .. Teruja sangat. Tadi pegi check kesihatan. Saya bebas kolesterol. Paras kolesterol saya hanya 4.86 sahaja. 
>> Pelanggan ialah seorang ibu menyusu. Beliau mengambil Set Menyusu dan OmegaGuard.



# Testimoni 4

Alhamdulillah, gembira rasanya bila mak mertua call bagitahu yang kolesterol dah turun banyak.
Dari 6.9 (puasa) kepada 5.2 (tak puasa) selepas sebulan konsisten amalkan Zink, B Complex dan Omega dan of course jaga makan juga.



Itulah dia 4 TESTIMONI mereka yang ada masalah kolesterol dan kini berjaya turunkan kolesterol masing-masing dengan OmegaGuard Shaklee.

Untuk membeli OmegaGuard Shaklee, anda ada 2 cara pilihan :

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY OMEGAGUARD NOW

atau 

2) Anda sebaiknya menghubungi saya untuk pembelian dengan Harga Promosi November 2014

Whatsapp/ Telegram : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Friday, November 7, 2014

Omega-3 Terbukti Turunkan Kolesterol

Untuk membuktikan omega-3 sememangnya turunkan paras kolesterol, saya akan membawa anda melancong ke Greenland. Mahu tak? 

Peta di bawah menunjukkan lokasi Greenland di peta dunia. Greenland terletak di antara Kutub Utara dan Lautan Atlantik, di timur Kepulauan Artik Kanada. 



Kita nak buat apa di Greenland? Kita akan berkenalan dengan orang Inuit (Eskimo) dan mempelajari diet dan serba sedikit cara hidup mereka. Menarik bukan, ala2 National Geographic gitu ... hihii
Orang Inuit
Diet atau Pemakanan Orang Inuit (Eskimo)

Makanan utama orang Inuit ialah ikan. Di bawah ialah gambar orang Inuit menangkap ikan. Mereka meletakkan jaring besar di bawah ais untuk menangkap Artic Char. Artic char ialah ikan air sejuk dalam keluarga ikan Salmonidae (Salmon).




Ikan Artic Char
Keistimewaan Ikan Air Sejuk

Ikan air sejuk mempunyai kandungan asid lemak Omega-3 yang paling tinggi berbanding ikan-ikan lain. Ini kerana fisiologi, alam sekitar dan pemakanan mereka menggalakkan penghasilan asid lemak omega-3 di dalam daging ikan-ikan ini.

Orang Eskimo mempunyai kadar sakit jantung koronari paling rendah di dunia. Kajian para saintis mendapati perkara ini adalah disebabkan oleh diet utama orang Eskimo iaitu ikan air sejuk yang kaya Omega-3. Omega-3 menghalang pembentukan plak kolesterol pada dinding arteri lantas mencegah sakit jantung koronari.


KONKLUSI

Berdasarkan pemerhatian ke atas beberapa populasi dunia (Eskimo dan Orang Jepun) dan diet harian mereka, terbukti bahawa pemakanan ikan dari laut sejuk yang tinggi Omega-3 menjadikan populasi ini mempunyai taraf kesihatan yang baik ; mereka tidak ada masalah kolesterol dan sakit jantung yang berpunca dari kolesterol tinggi.

Agak2 Shaklee ada tak minyak ikan yang hebat macam ikan yang dimakan oleh orang Inuit dan Jepun ni. Mestilah ada. Produk Shaklee yang tersebut ialah OmegaGuard Shaklee.
Di bawah ialah fakta tentangnya. Dan yang pastinya ia boleh menurunkan paras kolesterol dan seterusnya mengekalkan paras kolesterol sihat. [4 TESTIMONI] OmegaGuard Shaklee Berkesan Turunkan Kolesterol.


Untuk membeli OmegaGuard Shaklee, anda ada 2 cara pilihan :

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY OMEGAGUARD NOW

atau 

2) Anda sebaiknya menghubungi saya untuk pembelian dengan Harga Promosi November 2014

Whatsapp/ Telegram : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Monday, November 3, 2014

Cara Membaca Bacaan Pada Ujian Kolesterol Anda

Kebiasaannya, semasa ujian kolesterol selain daripada mengukur jumlah kolesterol dalam darah anda, ada 3 lagi jenis kolesterol yang akan diukur.

Kolesterol LDL
Ini ialah "kolesterol jahat". Ia akan membina plak dalam salur darah dan meningkatkan risiko sakit jantung.
Bacaan yang baik ialah bawah dari 2.59mmol/L.

Kolesterol HDL
Ini ialah "kolesterol baik". Ia mengangkut kolesterol jahat dari darah ke dalam hati, di mana ia diproses dan dinyahkan dari tubuh.
Bacaan yang baik ialah atas 1.10mmol/L.

Trigliserida
Trigliserida. Satu lagi jenis lemak dalam aliran darah, trigliserida juga dikaitkan dengan penyakit jantung. Ia disimpan dalam sel-sel lemak di seluruh tubuh.
Bacaan yang baik ialah bawah dari 1.7mmol/L.

Kesemua ujian di atas ini hanya boleh dilakukan di dalam makmal kecuali ujian untuk jumlah kolesterol (Total Cholesterol) dalam darah ia boleh dilakukan dengan mengambil sedikit darah pada jari.

Gambarajah di bawah ialah contoh keputusan ujian kolesterol.


Apakah perkara yang paling ditakuti apabila mengidap kolesterol tinggi? 

Jawapannya ialah"Aterosklerosis". Aterosklerosis ialah satu gangguan di mana terjadinya pengerasan arteri (arteri ialah salur darah yang mengalirkan darah dari jantung ke seluruh tubuh). Arteri menjadi keras apabila terlalu banyak plak dari kolesterol LDL (kolesterol jahat) berkumpul pada dindingnya. Saintis mengeluarkan teori bahawa plak dari kolesterol LDL ini teroksida dan akhirnya mengeraskan dinding arteri. Plak ini juga menyebabkan dinding arteri menjadi sempit untuk laluan darah.

Penyakit Akibat Aterosklerosis

Aterosklerosis boleh menjejaskan mana-mana arteri dalam tubuh, termasuk arteri di jantung, otak, tangan, kaki, pinggul, dan buah pinggang. Akibatnya, penyakit yang berlainan boleh terjadi bergantung kepada arteri bahagian mana yang terlibat. Antara penyakit akibat aterosklerosis ialah sakit jantung koronori, penyakit arteri karotis, persisian penyakit vaskular dan penyakit ginjal kronik.


Sakit Jantung Koronori


Penyakit Arteri Karotis Mengakibatkan Stroke


Persisian Penyakit Vaskular - Kejang, Kebas, Semut-semutan 
di mana2 bahagian tubuh. Lazimnya kaki dan tangan



Penyakit Ginjal Kronik



Takut tak? Jangan ambil ringan masalah kolesterol tinggi yer kerana ia boleh menyebabkan
anda mengidap pelbagai penyakit lain yang berbahaya.

Cadangan suplemen untuk masalah kolesterol tinggi ialah OmegaGuard (Omega-3 Shaklee) 
dan Phytocol-ST.



Phytocol-ST mengandungi fitosterol yang bertindak menghalang asid lemak dari memasuk pembuluh darah.




OmegaGuard (Omega-3) bertindak menurunkan paras kolesterol jahat (LDL). Ada terdapat banyak bukti saintifik yang menyokong fakta ini. 
Testimoni OmegaGuard Turunkan Kolesterol Tinggi Mieza.


Untuk membeli OmegaGuard dan Phytocol Shaklee, anda boleh menghubungi saya untuk pembelian, ada PROMOSI OmegaGuard bulan November 2014 ni tau !

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...