Pakej Ramadhan : Untuk seisi keluarga cergas bertenaga semasa berpuasa

Pakej Ibu Menyusu : Susu Meriah dan Ibu Cergas Bertenaga

Pakej Ibu Hamil : Bantu Ibu Jadi Cergas dan Bertenaga. Tambahan Mealshakes dan Perf. Drink sesuai untuk puasa

Pakej Ibu Berpantang : Cergas Bertenaga Semasa Berpantang. Susu Meriah Mudah Untuk Buat Stok EBM

CLINICAL TEST membuktikan perubahan ketara pada kulit wajah dalam masa 8 minggu

Wednesday, August 20, 2014

10 Testimoni Period Kembali Teratur Lepas Makan GLA Complex Shaklee

Salam semua ...

Masalah period tidak teratur ni memang merunsingkan. Di entri2 sebelum ni saya dah ada share beberapa testimoni pelanggan yang menggunakan GLA Complex untuk masalah period ni kan.

Hari ni nak share lagi 10 testimoni .. ;-)


# Testimoni 1



# Testimoni 2

# Testimoni 3


# Testimoni 4


# Testimoni 5

# Testimoni 6


# Testimoni 7


# Testimoni 8



# Testimoni 9



# Testimoni 10

Yeayyy... GLA Complex memang berkesan kan. Haaa.. tula dah cakap toksah pening2. GLA ni memang terbaik. GLA ni fungsinya men-seimbang-kan hormon dalam tubuh kita.

Bulan Ogos 2014 ni promosi GLA tau. Don't miss it ;-)


SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins
------------------------------------------

Tuesday, August 12, 2014

Set Skincare Budget Buat Yang Mencari Harga Sekitar RM1XX

Salam semua ...
Hari ni 12hb Ogos kan.. tengah bulan ni kata customer saya.
Ada tak set skincare budget tapi nak result yang ohsem? Tu customer saya tanya.

Eh, awat pulak takde. Korang cuma perlu tanya. Insha ALLAH kami ada set yang you all nak tu.
Ni Set Skincare Budget harga terbawak 100 lebih ajer .. bukan trialpack tau.
Saya bagi kesemua 3 botol ni kat you all .. haaaa



Set ni terdiri dari B Complex, GLA Complex dan Chewable Vitamin C.

B Complex ni dia melancarkan perjalanan darah yang membawa oksigen ke seluruh kulit kita. Hasilnya kulit jadi lembab, moist dan kemerah-merahan. Haaa.. tanak ker?

GLA Complex pula .. haishh ramai orang tatau yang GLA ni sangat special. Kerana ia memperbaiki kulit anda dari dalam lapisan demi lapisan (layer by layer). Ia  juga menstabilkan hormon. Kalau yang jenis jerawat meranum naik mengganas tak tahu kenapa tu. Anda cubalan GLA Complex ni sebab ada kemungkinan hormon anda tak stabil. 

Chewable Vitamin C. Jangan pandang remeh. Kecik2 cili padi kata orang. Chewable Vitamin C ni ada rose hips. Rose hips ni 7x lebih power dari oren yer. Haaa... fungsi? Fungsi nya bantu kulit membentuk kolagen, kot2 ada kawah2 bekas jerawat tu kan, kolagen sgt penting di sana sbb kolagen ni lah yang akan bantu kawah2 sumer tu hilang. Vitamin C juga bagus untuk cerahkan kulit tau.

Haaa.. nak lagi best, korang add on ESP Shaklee. Memang marvelous lah. Lengkap!

Belum cuba belum tahu. Sekali cuba, memang tak menyesal !

Ingin buat side income dengan Shaklee ?
SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins
------------------------------------------

Monday, August 11, 2014

Saya Dapat 6 Award Semasa Shaklee National Conference di Sunway Pyramid Convention Centre


Punyalah lama dah cerita National Conference ni. Setelah 2 bulan baru terasa nak share kat sini :-)

Alhamdulillah, setelah 2 tahun berhempas pulas, ALLAH SWT izinkan saya merangkul 6 awards dari Shaklee semasa Shaklee National Conference yang berlansung di Sunway Pyramid Convention Centre baru-baru ini.



Saya dapat 6 awards.

1) Leadership Consistency 21% Achiever
2) Personal Group Volume Growth
3) Business Growth New Rank Achievement
4) Business Growth Business Leader Development
5) Business Volume Growth
6) New Car Bonus Achiever

Rupa award2 tersebut seperti di atas... hihii.
PRICELESS !!! 

Selain dari itu, saya juga telah layak dapat penginapan percuma si Sunway Resort Hotel & Spa sepanjang berlansung nya National Conference ni dari 7 June hingga 9 June 2014. 3 hari 2 malam duduk hotel percuma, makan free semua .. best2x. Shaklee bagi. 



Bilik percuma saya di Sunway Resort Hotel & Spa. Suami dan anak-anak saya juga ada bersama di sepanjang National Conference ni. Inilah istimewanya business Shaklee ini. Apa pun event atau aktiviti, anak2 tak pernah terpinggir. Takde istilah mak ayah saja enjoy atau pegi holiday, anak kena tinggal kat rumah. Oh tidak. 






Macam2 aktiviti di sepanjang 3 hari ni. Selain dari award giving, ada launching new products, speech dari CEO Shaklee, 2 malam berturut2 ada dinner, treasure hunt di Sunway Lagoon pada hari ke-3, dapat macam2 free gift dari Shaklee.

Sebut pasal free gift ni memang syiokkk. Dapat towel, Collagen, CoQ Health, Voucher, goodie bags .. bess sangat.




Saya dapat 3 set gift macam ni ;-)

Rasa teruja pulak saya bila tengok semua gambar2 ni semula .. heheee
Rasa macam tak sabar pulak nak pegi next Shaklee National Conference pada tahun depan. Yesss.. harus berusaha dengan lebih keras. Kejayaan tu tak datang bergolek-golek.

Anda pernah dengar tak quote ni?
" If you want something you never had, you've got to do something you've never done ".

Apa impian anda? Pernahkan anda menulis impian anda?
Ingin side income 5 angka?
Ingin bawa keluarga pergi melancong?
Ingin belikan anak2 pakaian cantik2 ?
Ingin tinggal di rumah yang selesa?
Ingin hidup bebas hutang?

Semua itu tidak mustahil. Macam quote di atas kata. Untuk memiliki sesuatu yang anda tidak pernah miliki, anda harus melakukan sesuatu yang tidak pernah anda lakukan.

Saya juga dulu seperti anda. Saya tak pernah bermimpi untuk terjebak dalam business MLM seperti Shaklee ni.

Tapi tulah, saya telah buat sesuatu yang saya tak pernah buat dan kini saya miliki perkara yang saya tak pernah miliki dulu. Saya seorang surirumah berpendapatan 5 angka ;-)

Anda bagaimana? 
Bertindak lah sekarang. Jangan menunggu. Untuk berjaya, kita tidak perlu menunggu masa yang sesuai kerana orang yang berjaya tidak pernah menunggu masa yang sesuai atau masa lapang untuk memulakan sesuatu.


SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins
------------------------------------------

Sunday, August 10, 2014

GLA Complex Selesaikan Masalah Period Cycle Lama dan Senggugut

Assalammualaikum ...
Apa kabar semua?
Apa aktiviti anda hari ni? Hari ni saya pegi open house kawan di Bangi. Sedap betul makanan nya. Ada satey, nasi tomato, makaroni bakar, dadih dan macam2 lagi. Paling istimewa semuanya home made. Air tangan tuan rumah sendiri.

Sebut pasal air tangan ni. Alhamdulillah dah hampir 3 tahun saya menjadi suri rumah sepenuh masa dan 2 tahun sebagai pengedar Shaklee. Memang suami dan anak-anak boleh kata hari-hari makan air tangan saya :-) Siapa sangka orang yang dulu tak pandai masak ni sekarang dah boleh masak nasi + 4 jenis lauk dalam masa 45 minit ... hahaa

Kalau dulu 45 minit tu baru siap 1 lauk jer tu. Hohooo.. terhegeh2 btol lah dulu.

Ok2.. itu intro saja, buat penyedap korang baca blog saya ni. Yelah kan, kang skema sangat terus citer pasal produk nanti you all bosan pulak.

Dah baca belum 2 entri yang sebelum ni? Saya ada share testimoni GLA Complex Shaklee untuk masalah period tidak teratur? Ahaaa.. hari ni nak kongsi lagi satu testimoni juga untuk masalah period tidak teratur dari Puan Nor.

Jemput lah baca .. heeeee



Sebelum mengambil GLA Complex:
1) Period cycle yang sangat lama -> 42 hari
2) Masalah senggugut teruk hingga terpaksa ambil MC

Selepas mengambil GLA Complex:
1) Period cycle kini tepat 28 hari
2) Masalah senggugut hilang

Yeayyy... GLA Complex memang berkesan kan. Haaa.. tula dah cakap toksah pening2. GLA ni memang terbaik. GLA ni fungsinya men-seimbang-kan hormon dalam tubuh kita.

Bulan Ogos 2014 ni promosi GLA tau. Don't miss it ;-)




SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins
------------------------------------------

Thursday, August 7, 2014

17 Bulan Tidak Period Selepas Bersalin Tetapi Bukan Hamil

Lagi entri untuk masalah period tidak teratur.

Tidak datang bulan atau period selepas bersalin adalah normal. Biasanya kalau ibu yang menyusukan anak, mungkin boleh sampai setahun tidak datang period.
Bagi ibu yang tidak menyusukan anak, mungkin sekitar 5-6 bulan tidak datang period.

Dalam kes Puan Azila di bawah. Anak beliau tidak fully breastfeed (mix dengan formula) dan beliau tidak datang period selama 17 bulan. Wowww.. satu tempoh yang sangat lama.

Dan bila tak datang period lama macam tu. Beliau kata badan rasa tak sedap dan perut buncit semacam je. Memang tak selesa kan? 

Lantas beliau pun saja2 lah try GLA Complex untuk tujuan betulkan hormon. Dengan harapan dapat lah datang period.

Nak tau apa jadi?
Lepas 3 hari makan GLA, keputihan keluar dengan sangat banyak!
Lepas 5 hari makan GLA, darah period pulak keluar.

Selesai masalah yang ditanggung selama 17 bulan ... phewww !!!



Anda berminat untuk mendapatkan GLA Complex Shaklee ?
Seperti yang tertera di poster di atas, ia punya banyak kelebihan lain. Boleh buat kulit cantik, glowing dan boleh atasi masalah jeragat tau ... woahhh TERBAIK!!!


----------------------------------------
SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins
------------------------------------------

Period Kembali Teratur Setelah Mengambil GLA Complex

Sebagai seorang wanita, masalah period atau haid yang tidak teratur memang menakutkan. Kerana ia berkait terus dengan masalah kesuburan.

Lazimnya apabila berjumpa dengan doktor, pesakit akan diberi ubat hormon. Yer, masalah period yang tunggang terbalik ini sebenarnya disebabkan oleh hormon yang tidak stabil.


BAGAIMANA GLA COMPLEX MEMBANTU KETIDAKSEIMBANGAN HORMON
GLA Complex Shaklee mengandungi GLA (Gamma Linolenik Asid) dan sunflower oil. GLA telah digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. Ia merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin iaitu hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6.

Kelebihan GLA Complex :
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangani ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan (awet muda)
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf
  • Membantu menstabilkan hormon dalam badan dan mengatasi masalah kulit jeragat terutama bagi wanita selepas bersalin
  • Membantu mengecutkan cyst

Ramai yang telah mendapat manfaat dari kebaikan GLA Complex ini. Berikut ialah testimoni beberapa orang yang telah berjaya selesaikan masalah period tidak teratur dengan GLA Complex.

Testimoni #1

Thanks pada Feeza, GLA best sangat. Dulu period Nani tak teratur sejak kahwin pada awal tahun 2011. Pada bulan puasa tahun 2011, Nani dapat puasa penuh sebab tak datang haid.
Tapi Alhamdulillah lepas guna GLA pada tahun 2012, period Nani dah teratur hingga sekarang. Nani sangat bersyukur...


Testimoni #2


Pengalaman saya sendiri, lepas konsisten makan GLA, period memang teratur.
~ Azrin Mohd

Period memang ke laut sejak lepas bersalin. Lepas cuba GLA, barulah on time tiap bulan.
~ Yati Napi



Testimoni #3

Saya belum kawin lagi. Period saya tak teratur. Memang dari dulu lagi. Dah pernah jumpa pakar, ambil ubat hormon. Makan ubat memang datang la period. Tapi takan selamanya nak bergantung pada ubat kan. Pernah gak amalkan EPO yang dari klinik dan farmasi tapi tak berkesan jugak. 

Sehinggalah diperkenalkan oleh sahabat saya, GLA Complex ni. Lepas sebulan ambil, Alhamdulillah period datang.


Boleh hubungi saya untuk membeli atau anda boleh beli terus dari Shaklee Malaysia (klik link icon Buy Now di bawah)
Pembayaran dengan Kad Kredit/ Debit.
SMS/Whatsapp : 019-6671210 | E-mail : heriaty.omar@gmail.com
Fanpage : I Love Vitamins



Friday, August 1, 2014

Apa Beza GLA Complex dengan EPO ?

Assalammualaikum ... 

Hangat betol Ogos ni. Masuk je 1hb Shaklee dah SMS bagitahu bulan ni promosi GLA Complex. Baca tajuk di atas. Ramai orang suka tanya apa beza GLA dengan EPO?

Ni sharing dari upline saya. Jemput baca. Saya copy paste di sini ;-)

Soalan lazim : 
Apa beza GLA Dan EPO?Shaklee takde jual EPO?

Jawapan mudah : 

EPO kaya dengan GLA. Borage juga kaya dgn GLA. Kebanyakkan GLA yang sedia ada di pasaran dihasilkan daripada
EPO. Tetapi RAMAI YANG TAK TAHU kepekatan GLA berbeza dalam kedua2nya.BORAGE mengandungi GLA dua kali ganda yang lebih tinggi dari EPO. Dari segi bioavailabiliti (kadar penyerapan) BORAGE juga adalah 3 kali lebih berkesan daripada EPO.

Soalannya sekarang :

Patut beli EPO atau GLA Complex Shaklee?
Anda buat keputusan sendiri. Apa yang saya boleh beritahu adalah GLA COMPLEX Shaklee menggunakan bunga borage sebagai bahan utamanya.

Lagi soalan HOT:

Kenapa produk shaklee disebut GLA COMPLEX?Kenapa tak disebut minyak borage je? 

Kerana kandungannya memang COMPLEX.bukan sekadar borage. GLA Complex Shaklee mengandungi asid gamma linolenik (GLA) dari minyak borage, asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Bioavailabitinya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik

Sekarang anda boleh jawab samaada nak EPO atau GLA Complex.
Anda nilaikanlah sendiri. Jadilah pengguna yang bijak. Jangan pening2.

Saya dan rakan2 saya yang cantik2 dan jelita semuanya memilih GLA Complex.

Ingat yer, GLA Complex bukan sahaja untuk wanita. Ia juga penting untuk kanak-kanak, remaja dan juga orang dewasa lelaki dan wanita.


Nak cantik kan? Jom rembat promosi GLA Complex ni. 
- Beli 6 botol dapat 7 botol
- Jimatsss weihhhh




Jangan lupa baca entri di bawah :

Bagaimana saya menjana SIDE INCOME 4 ANGKA SETIAP BULAN BERSAMA SHAKLEE ?
Nak buat SIDE INCOME RM2000 setiap bulan dengan SHAKLEE ?
Cara Jadi Ahli Shaklee SECARA PERCUMA
Untung Jadi Ahli Sebab Dapat Cash Back Bila Beli Barang
Bagaimana Nak Mendaftar Sebagai Ahli Shaklee

----------------------------------------
SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins
------------------------------------------

Tuesday, July 22, 2014

Shaklee, Israel dan Islam

Benda ni ibarat isu bermusim. Lazimnya isu ini timbul setiap kali Israel berperang dengan Gaza. Benarkan Shaklee ada menyumbang dana kepada Israel?
Berhati-hati sebelum menjatuhkan hukum. Bercakap dan menulis lah dengan ilmu. Jangan terlalu taksub menjadi keyboard warrior hingga terpaksa menanggung dosa kering kerana menyebarkan fitnah. 

Tahukah anda cerita yang sebenarnya?
Ceritanya bermula apabila seorang Shaklee Independent Distributor menyalurkan income Shaklee beliau kepada Israel dan beliau secara terang telah memaparkan aktiviti berikut beserta dengan logo Shaklee di website peribadi beliau. Tindakan beliau ini telah menimbulkan salah faham di seluruh dunia. Dengan tidak semena-mena, Shaklee telah terkena tempiasnya.

Pilihan beliau untuk menyalurkan pendapatan Shaklee beliau kepada Israel ialah pilihan peribadi sepertimana kami memilih untuk menyalurkan income Shaklee kami kepada tabung Palestin dan badan2 kebajikan Islam yang lain. Shaklee tidak ada hak untuk "control how we spend our money". Itu adalah HAK PERIBADI setiap Shaklee Independent Distributor.

Di bawah ialah Statement dari Shaklee.


Shaklee pun dah berhubung dengan SID tersebut dan meminta beliau untuk "remove" logo Shaklee dari website beliau.

Seperti yang tertulis di atas.
" Shaklee Corporation is not affiliated with any religion nor aligned with any political party".

Harap semuanya jelas dan tidak ada salah faham lagi selepas ini.

Terima kasih.
----------------------------------------
SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins
------------------------------------------

Wednesday, July 16, 2014

Untung Jadi Ahli Shaklee Sebab Dapat Cash Back Bila Beli Barang

Bila anda ialah seorang pengguna produk Shaklee, saya cadangkan sebaiknya anda mendaftar sebagai ahli Shaklee. Untung ke jadi ahli ni? Haa.. ni yang saya nak cerita ni.

Yer memang untung jadi ahli. Ada 2 sebab utama kenapa untung jadi ahli Shaklee.
1) Sebab dapat beli barang dengan harga ahli. Dapat 15% - 20% diskaun dari harga runcit.
2) Dapat CASH BACK bila beli barang

Rasanya part no 1 yang diskaun tu mudah faham kan? Jadi tak perlulah saya explain dengan panjang lebar di situ.
Jadi, saya nak explain part no 2. Haaa.. yang kata dapat cash back bila beli barang tu. Ada formulanya. Tapi saya tak terangkan lah formulanya di sini.


Cuma saya nak bagi contoh mudah.
Puan Ani adalah seorang ahli Shaklee. Setiap bulan Puan Ani akan beli :
1 tin ESP untuk kegunaan sendiri
1 canister Mealshakes untuk kegunaan anak2 beliau
1 canister Performance Drink untuk kegunaan suami beliau

Belum masuk order kawan2 ofis yang tumpang sekaki order dengan Puan Ani
Cik Ila order 1 botol Vivix untuk ibu beliau yang kencing manis setiap bulan
Encik Murad order 1 canister Performance Drink setiap bulan sebab Encik Murad ni kaki berbasikal
Big Boss Puan Normah order 2 kotak Shaklee Collagen Powder setiap bulan

Agak2 berapa CASH BACK yang Puan Ani dapat setiap bulan?
Dalam RM100 setiap bulan.
OK lah kan. Siapa nak bagi RM100 saja2. RM100 yang Puan Ani dapat ni dah boleh cover suplemen yang dia makan tu sikit-sikit. Tu belum masuk untung runcit dari hasil jualan Puan Ani kat kawan2 pejabat dia. Keseluruhan dekat RM300 juga yang Puan Ani dapat. Siapa nak bagi kan ;-)

Jom daftar sebagai ahli Shaklee hari ini. 
Hubungi saya.


----------------------------------------
SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins
------------------------------------------

Monday, July 14, 2014

Cikgu Ain Cakap Minum Performance Drink Jadi Tak Haus dan Bertenaga Mengajar di Bulan Puasa

Salam semua ..

Hari ni nak share testimoni Performance Drink Shaklee yang TERLAJAK LARIS tu.
Tau ke Performance Drink yang mana satu?
Haaa.. yang ini macam dalam gambar ni.
Gambar ni dari blog mat saleh. Dorang buat aiskrim guna PD ni. Sure sedap kan, aiskrim berperisa oren.


Gambar pinjam dari eyesonthesource.com
OK2 ... berbalik kepada cerita asal, saya nak kongsi pengalaman Cikgu Ain ni.
Asalnya dia beli satu canister untuk diri dia sendiri. Saja lah nak try PD. Maklum lah bulan2 puasa ni jadi cikgu, mengajar pagi ke petang. Mak aii.. saya boleh bayangkan betapa keringnya tekak... dah la panas kan.

Tapi, lain pula ceritanya dengan Cikgu Ain kita ni.
Cer baca apa dia tulis tu.

" Best sangat mengajar di bulan puasa tahu ni lain dengan tahun lepas. Walaupun mengajar pagi dan petang, tak rasa dahaga pun, bertenaga. Kita nak 3 canister tau. Cikgu lain nak jugak .. hehee"

Haaa.. Performance Drink (PD) ni memang best. Dek kerana Cikgu Ain minum rasa bertenaga dan tak dahaga, maka cikgu2 lain pun semua nak minum juga.



Ada ke cikgu2 ke pensyarah ke di kalangan pengunjung blog saya ni?
Rasa haus mengajar di bulan puasa ni? Jom cuba PD.

Murah jer harga satu canister :-)
Rasa pun sedap. Rasa oren.


Untuk order, hubungi saya.
Semua ready stock yer. Tidak perlu menunggu :-)

----------------------------------------
SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins
------------------------------------------


* COD di sekitar Kota Warisan, Dengkil, Salak Tinggi dan kawasan sekitar. 
* Penghantaran ke seluruh Malaysia melalui POSLAJU, GDEX dan CITY-LINK

Sunday, July 13, 2014

Beza Vitamin C dengan Vitamin E Untuk Kecantikan


Tiba-tiba saya macam terpanggil lah pulak nak buat entri ni. Apa beza Vitamin C dengan Vitamin E dalam fungsinya dalam kecantikan.

Yelah kan kadang2 orang macam tertanya-tanya, dalam Set Kecantikan Kulit Shaklee ada sampai 4 vitamin. Tak boleh ke ambil satu jenis jer?

Ibarat servis kereta. Boleh tak kalau nak tukar minyak hitam jer tapi tanak buat balancing alignment tayar, tanak tukar minyak stering, dan lain2. Jawabnya boleh jer tapi anda tak dapatlah hasil yang maksimum. Sebab setiap satu tu punya fungsi dan tujuan nya yang tersendiri.

Sama juga kenapa kena ambil macam2 vitamin dalam Set Kecantikan Kulit Shaklee macam dalam gambar kat bawah ni kan.



Mula-mula sekali ketahui fungsi setiap vitamin. Dari situ anda akan faham kenapa kena ambil semua dan bukan satu jenis sahaja kalau nak hasil yang tip-top macam dalam testimoni lah kan .. heheee

ESP ialah sumber protein terbaik. Fungsi protein ialah untuk membantu sel2 kulit bertukar ganti dengan sempurna. Sel kulit kita sebenarnya bertukar setiap 21 hari. Haaa.. baru tahu? Yer ia bertukar ganti. Tapi awat kulit rupa itu je? Tak macam kulit baru pun. Haaa.. tulah sebabnya. Sebab kulit tidak mendapat bekalan protein yang baik dan mencukupi. Jadi macam mana kulit nak bertukar ganti dengan sempurna. Maka, anda WAJIB AMBIL ESP SHAKLEE.Sumber protein non-GMO yang terbaik hanya dari Shaklee.

B Complex pula apa fungsinya? Jangan pandang remeh pada B Complex yer. You all tahu tak artis ramai tau yang amalkan B Complex. Salah seorang yang saya betul2 ingat ialah Datin Norjuma. Ala owner tudung AJ tu. Tudung bawal Aidijuma tu. Haaa.. tau kan? Cer tengok kulit dia. Lembab jer. Memang lah kulit dia memang dan cantik. Tapi kalau takde maintenance susah juga nak kekal cantik kan. Fungsi B Complex ialah untuk melembabkan kulit. B Complex ni apa doa buat dia bantu penghasilan sel darah merah. Sel darah merah ni bawa oksigen ke seluruh kulit. Bila kulit cukup oksigen, maka kulit tu akan jadi lembab, cantik jer dan tidak kering. Awas dengan kulit kering yer. Kulit kering buat kita nampak 10 tahun lebih tua dari usia sebenar. 

Vitamin C apa gunanya? Bukan masa selsema jer kena makan Vitamin C. Haishhh.. propa tu. You all tahu tak berapa ramai orang yang amalkan Vitamin C untuk kecantikan kulit. Bukan takat kulit muka tapi kulit seluruh tubuh. Kalau Vitamin C ni tak bagus takan lah ada orang cucuk Vitamin C kan. Cucuk Vitamin C tu sebab nak cepat. Vitamin C ni tujuan nya untuk membantu kulit menghasilkan kolagen. Bila kulit tak cukup kolagen mula lah kendur sana kendur sini. Free jer nampak tua 10 tahun dari usia sebenar. Takutttt ........

Vitamin E pulak apa fungsinya? Haaa.. Vitamin E ni sebenarnya dia bertindak macam pelindung tau. Bila kita konsisten makan Vitamin E, kulit kita terhindar dari dirosakkan oleh sinaran UV, habuk, asap, bakteria di sekeliling. Nampak remeh? Jangan you all. Sinaran UV menyebabkan kulit jadi legam (tanak kulit hitam kan?), sebabkan jeragat (nak ke muka berjeragat?), sebabkan kanser kulit (nauzubillah), sebabkan kulit jadi cepat berkedut. Cuba anda tengok orang2 yang kerja dia berjemur pagi ke petang. Orang2 ni biasanya nampak tua kan? Buruh binaan contohnya. Yer mereka nampak tua. Tapi cuba tanya berapa umur. Muda lagi sebenarnya. Yes, maka dengan sebab itu, pengambilan Vitamin E adalah WAJIB UNTUK KEKAL NAMPAK MUDA. 
Eh, orang kata Vitamin E bantu cepat hilangkan parut. Macam mana tu? Yer, kulit kita sebenarnya semulajadi akan hilangkan parut. Hebat ciptaan ALLAH SWT ni. Tubuh kita ada natural healing. Tapi proses healing ni jadi terganggu atau lambat dek radikal bebas macam radiasi UV dari cahaya matahari, habuk, asap. Kulit tu baru nak hilang parut, dah rosak balik dek radikal bebas tadi. Jadi Vitamin E ni dia bertindak macam pelindung. Maka cepatlah kulit kita tu sembuhnya, hilang parutnya. Haaa.. sebab tulah orang kata Vitamin E ni bagus untuk hilangkan parut, halang pembentukan kedut2 halus dan untuk anti penuaan.

Wahhh.. panjang lebar saya menulis.
Menulis dari hati .. awak :-)

So now semua dah faham kan kenapa mesti ambil semua, set lengkap dan bukan separuh2?
Bagus. Kat bawah ni ada slideshow testimoni Set Skincare Shaklee.




Untuk order, hubungi saya.
Semua ready stock yer. Tidak perlu menunggu :-)

----------------------------------------
SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins
------------------------------------------

* COD di sekitar Kota Warisan, Dengkil, Salak Tinggi dan kawasan sekitar. 
* Penghantaran ke seluruh Malaysia melalui POSLAJU, GDEX dan CITY-LINK

Friday, July 11, 2014

Resepi Vivix Sebagai Minuman Kordial Berbuka Puasa

Salam Jumaat buat semua ..

Anda berbuka puasa dengan air apa?
Bersempena dengan promosi Vivix ni kan, maka saya nak share lah satu resepi best!


Bahan-bahan :

1 sudu Vivix
2 sudu Performance Drink
500 ml air kosong
Kiub ais (jika suka sejuk)
Nata di coco (jika suka nak buat kunyah-kunyah)
Cara bancuh :

Campur semua bahan dalam jug dan kacau.
Siap dah kordial Vivix + Performance Drink


Apa komen mereka2 yang dah cuba buat?



Oraittt .. selamat mencuba :-)


Bulan ni promosi Vivix Shaklee tau.

Untuk order, hubungi saya :-)

----------------------------------------
SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins
------------------------------------------


* COD di sekitar Kota Warisan, Dengkil, Salak Tinggi dan kawasan sekitar. 
* Penghantaran ke seluruh Malaysia melalui POSLAJU, GDEX dan CITY-LINK

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...