Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Whatsapp/Telegram 019.6671210 (Yati) atau emel heriaty.omar@gmail.com jika berminat

Tuesday, February 17, 2015

[TESTIMONI] Bintik Kolesterol Semakin Hilang Selepas 5 Hari Makan Omegaguard dan Lecithin

Malam ni saya nak share testimoni customer saya sendiri (bukan customer orang lain yer) .. hihi.
Customer ni mula2 sekali whatsapp saya hari Rabu minggu lepas (7 hari yang lepas). Katanya dia ada bintik kolesterol kat kawasan mata. Katanya dia risau sangat dan nak cepat hilangkan bintik kolesterol ni kalau boleh.

Secara jujur, saya bagitahu beliau cara paling cepat untuk buang bintik kolesterol ialah dengan rawatan laser tapi rawatan laser bukan satu jaminan yang bintik kolesterol itu tak akan tumbuh semula. Kalau anda yang membaca tak percaya, boleh google. Banyak pengalaman orang yang buat laser dan website doktor perubatan sendiri yang memberitahu bintik kolesterol tumbuh semula selepas rawatan laser. Ini kerana rawatan laser hanya bertindak dari luar manakala masalah bintik kolesterol ini berpunca dari dalam.

Habis tu macam mana nak buat yer?

Langkah 1 - Fahami bagaimana terjadinya bintik kolesterol
Bintik kolesterol ialah asid lemak kolesterol yang berada di bawah kulit. Orang yang mengidap penyakit ini lazimnya ialah mereka yang punya penyakit kolesterol tinggi.

Langkah 2 - Fahami bagaimana produk Shaklee yang disyorkan boleh membantu menangani masalah bintik kolesterol
Saya menggunakan pendekatan merawat sambil mencegah.
Untuk merawat, saya cadangkan Omegaguard. Ini kerana Omegaguard mampu mencairkan asid lemak kolesterol.
Untuk mencegah, saya cadangkan Lecithin dan Phytocol-ST. Lecithin ialah pengemulsi lemak. Ia bertindak sebagai penapis yang menghalang segala lemak dan minyak dari makanan yang kita makan setiap hari dari diserap oleh tubuh. Maksudnya masuk je dalam perut dan lecithin akan perangkap semuanya dan buang semasa proses buang air besar.
Phytocol ST pula bertindak sebagai perisai pada dinding salur darah. Ia menghalang asid lemak dari memasuki salur darah.
Kiranya kalau makan Lecithin dengan Phytocol ST ni kira macam double protection lah.

Namun terpulang pada customer kerana mengikut budget masing-masing.

Macam customer saya Kak Maya ni beliau memilih untuk mengambil OmegaGuard dan Lecithin sahaja. Hasilnya amazing. Beliau mula makan Omegaguard dan Lecithin hari Jumaat 13 Feb dan hari ini 17 Feb, beliau bagi feedback yang bintik kolesterol beliau makin nipis. Tak rugi beli katanya ... hehee. 


Bintik Kolesterol

Anda pun dah baca testimoni Kak Maya :-). So macam mana? Jika anda ada masalah bintik kolesterol dan ingin mencuba Set Bintik Kolesterol macam yang Kak Maya makan ni : Omegaguard dan Lecithin, sila jangan teragak2 untuk menghubungi saya. Saya akan memberikan jadual ekslusif cara makan Set Bintik Kolesterol ini KHAS BUAT SEMUA YANG MEMBELI DENGAN SAYA :-) . 

[ Yang kat chat saya tulis makan 1 biji tu bukan cara makan Omegaguard dan Lecithin yer. Yang tu saya bagi Kak Maya sample vitamin lain .. hehee ]

Nak tahu rupa OmegaGuard dan Lecithin? Inilah dia.


Bintik Kolesterol

Untuk pembelian, anda boleh menghubungi saya dengan cara berikut :

PM Admin Yati Omar di Facebook  | Telegram/ Whatsapp : 019-6671210 | 


Wednesday, February 4, 2015

Vitalea For Children : Khasiat 4 Mangkuk Brokoli Dalam 1 Biji Tablet

Anak siapa yer boleh makan semua ni setiap hari ? Hihii ..
4 mangkuk brokoli ? 
1.5 mangkuk bayam ?
1.5 mangkuk tembikai susu ?
3 gelas susu
8 auns jus oren

Dapat masuk 2 helai daun bayam dalam mulut anak saya pun dah kira terbaik. Inikan nak makan 1.5 mangkuk bayam setiap hari kan :-)

Tapi ibu-ibu tidak perlu risau lagi. Sebab sekarang ni Shaklee dah ada Vitalea For Children. Macam ni lah rupa dia. Berapa harga ni? RMXX jer. Whatsapp kita dulu nanti kita bagitahu harga terkejut ok .. hihi.

Vitamin Budak Shaklee

Apa KHASIAT Vitalea For Children ni? Haa.. ni la nak cerita ni.

Hebat kan? Hanya dengan 2 biji tablet Vitalea For Children, anak kita telah mendapat semua vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh kecilnya untuk membesar dengan sihat.

Carta di bawah ialah PERBANDINGAN VITALEA FOR CHILDREN dari Shaklee dengan jenama lain.



Dan ini pula KOMEN atau TESTIMONI dari sahabat saya yang pertama kali mencuba Vitalea For Children untuk anak-anak beliau. Untuk pengetahuan, sahabat saya ni seorang DOKTOR yer. Doktor pun bagi anak makan Shaklee tau. Jadi ibu2 semua tak perlu ragu2 akan produk ini :-)

Anak sahabat saya ni tengah selsema masa Vitalea For Children tu sampai. Dia makan 3 biji terus lega selsema. Tak payah dah makan ubat selsema. Yeayyy :-)


Kat bawah ni ada beberapa keping POSTER VITALEA FOR CHILDREN. Jemput cuci mata okay .. hihii

POSTER 1 : Vitalea For Children BERPERISA ANGGUR


POSTER 2 : Vitalea For Children SENTIASA SELAMAT & BERKESAN


POSTER 3 : Vitalea For Children TIDAK MEROSAKKAN GIGI


Vitalea For Children ni launch masa bulan Januari yang lepas. Masa tu Shaklee buat PROMOSI BELI 3 DAPAT FREE 1. Alaaa.. ruginya tak beli masa bulan Januari kan? 
Tak tak tak .. tak rugi :-) Sebab PROMOSI di sambung ke bulan Februari. Kalau ibu2 tak grab promosi ni bulan Februari ni tu baru kata rugi sebab tak pasti Mac nanti ada lagi promosi ke tak?

Update 1 Mac 2015
Shaklee sambung lagi PROMOSI hingga bulan Mac 2015. Cepat ibu2 semua dapatkan produk ini dengan harga promosi sekarang.

Soalan    : Kalau nak cuba sebotol dulu boleh ke?
Jawapan : Boleh sayang.
Soalan    : Dapat harga promosi ke kalau beli sebotol?
Jawapan : Of course lah DAPAT ;-)
Soalan    : Ada stok ke?
Jawapan : READY STOCK SENTIASA ADA. Paling tidak 4 botol saya mesti pegang dalam tangan. Tak percaya tengok gambar naa :-)




Soalan : Macam mana NAK ORDER ?

Untuk pembelian, anda boleh menghubungi saya dengan cara berikut :

PM Admin Yati Omar di Facebook 
Telegram/ Whatsapp : 019-6671210

Sunday, February 1, 2015

PROMOSI FEBRUARI 2015 - Ostematrix, Vitalea, AJHT & Vitalea for Children

Salam buat semua pembaca, 

Februari 2015 ni meriah sungguh dengan promosi. Shaklee bagi 6 Promosi tau. 
1) Ostematrix - Beli 6 Percuma 1
2) Vitalea Iron Formula - Beli 6 Percuma 1
3) Advanced Joint Health Tablet - Beli 3 Percuma 1
4) Vitalea For Children - Beli 3 Percuma 1
5) Ostematrix - Beli 2 dapat 5% diskaun
6) Vitalea Iron Formula - Beli 2 dapat 5% diskaun

Jika anda pengguna tegar kesemua produk ini, anda wajib dapatkan kesemuanya bulan ini. Bukan dengan harga biasa tau tapi harga promosi :-)

Nak beli 1 boleh tak?
Boleh. Hubungi saya Yati - 019.6671210. Whatsapp tau :-)





Anda boleh menghubungi saya untuk pembelian,

Telegram/ Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK


Friday, January 23, 2015

Harga SET SKINCARE SHAKLEE MURAH ? Cuma RM100++ ajer ? Tahan 4 bulan ?

Mahu tak kalau ada Set Skincare yang harga budget dalam RM150++ yang boleh tahan hingga 4 bulan (bergantung pada jenis produk).

Di bawah ialah gambar Set Skincare tersebut.

Set ini terdiri dari[ada gabungan 3 produk hebat iaitu GLA Complex, B Complex dan Chewable Vitamin C

FUNGSI B COMPLEX
Melancarkan perjalanan darah. Bila perjalanan darah lancar, kulit akan nampak cantik (glowing). Salah satu amalan Datin Norjuma Habib (pemilik tudung bawal AIDIJUMA) ialah setiap hari mesti makan B Complex. Selain itu B Complex juga mengekalkan kulit dalam keadaan hidrasi (tidak kering). Kulit yang tidak kering nampak lebih sihat dan cantik. Secara tidak lansung dapat mengurangkan kesan penuaan.

FUNGSI VITAMIN C
Kunci kepada pembentukan kolagen, sejenis protein yang membantu pertumbuhan sel dan memberi keanjalan kepada kulit. Vitamin C juga ialah sejenis anti oksida yang memperlahankan kadar kerosakan oleh radikal bebas. Radikal bebas bole merosakkan kolagen dan menyebabkan kulit jadi kering, garis2 halus dan kedutan. Vitamin C juga boleh mengurangkan kesan sunburn.

FUNGSI GLA COMPLEX
Sejenis anti oksida yang menjaga dan memperbaiki kulit. Vitamin E dalam GLA boleh mencegah premature aging, menghalang pembentukan kedutan, merangsang pembentukan kolagen dan mempercepatkan pertumbuhan sel2 kulit baru. 

Untuk membeli SET SKINCARE BUDGET :

Anda boleh menghubungi saya untuk pembelian,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK



Monday, January 5, 2015

[5 TESTIMONI] Alfalfa Shaklee Berkesan Rawat KEPUTIHAN

Masalah KEPUTIHAN bukan lah sesuatu yang pelik.
Ia menyerang tak kira umur, tak kira status baik sudah berkahwin atau belum.

Apa kata Pakar Sakit Puan, Dr. Hamid Arshat tentang KEPUTIHAN ?



Doktor Hamid Arshat kata JANGAN PANDANG RINGAN.

Pada entri yang lepas saya telah berkongsi tentang jenis-jenis keputihan abnornal. Di Shaklee, produk yang sesuai bagi merawat keputihan ialah Alfalfa Complex Shaklee.
Di bawah ialah 5 TESTIMONI PENGGUNA yang telah berjaya merawat masalah KEPUTIHAN MASING-MASING.


#Testimoni 1



#Testimoni 2


#Testimoni 3


#Testimoni 4


#Testimoni 5



Untuk membeli ALFALFA SHAKLEE, anda ada 2 cara pilihan :

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY ALFALFA NOW 

atau 

2) Anda boleh menghubungi saya untuk pembelian,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Thursday, January 1, 2015

Penyakit KEPUTIHAN - Jenis dan Penyebab

APA ITU PENYAKIT KEPUTIHAN

Istilah perubatan bagi penyakit keputihan ialah Leucorrhoe atau Fluor Albus. 
Keputihan adalah cairan yang keluar dari vagina. Keputihan ada dua jenis iaitu normal dan abnormal (penyakit).

Keputihan Normal


Normal
Dalam keadaan normal, cairan yang keluar adalah tidak berwarna, tidak berbau dan tidak gatal. Keputihan normal ini juga boleh dijadikan ukuran tingkat kesuburan si gadis. Sekiranya cairan putih bening ini sepanjang 20cm, ini menandakan yang seseorang wanita itu sangat subur. Cairan ini juga dikenali dengan nama cairan ovulasi.

Keputihan Abnormal

Geli tak?
Berupa cairan seperti susu, cairan yang likat dan liat berwarna kekuningan atau kadang-kadang seperti gumpalan keju yang boleh menimbulkan rasa gatal. Sekiranya agak parah, cairan ini boleh berwarna keabuan sehingga kehijauan dan berbau hanyir serta busuk.

3 JENIS SIMPTOM KEPUTIHAN ABNORMAL


Simptom 1
- Lendir bewarna putih kekuningan,pekat bergumpal,berbau dan gatal di vagina
- Penyebabnya ialah kulat Candida
- Jika dibiarkan boleh melemahkan pertahanan diri dan menggalakkan bakteria bahaya lain merebak seperti E-Coli

Simptom 2
- Lendir berwarna kuning pekat kehijauan, berbuih dan berbau busuk.Vagina terasa sakit jika ditekan,kadang kadang disertai rasa sakit semasa buang air kecil dan ada bintil atau luka di bibir vagina serta gatal.
- Penyebabnya ialah bakteria jenis Trichomonas vaginalis dan Enterobiasis
- Kemungkinan penyakitnya ialah jangkitan penyakit kelamin

Simptom 3
- Lendir pekat dan kehijauan kadang-kadang bercampur darah, berbau hamis namun tidak timbul rasa gatal pada vagina dan terdapat luka.
- Penyebabnya adalah virus dan dikhuatiri mungkin tanda tanda awal pra kanser rahim.


Saya percaya anda semua setiap hari melihat jenis cairan yang keluar dari vagina anda melalui kesan yang ditinggalkan pada panty (seluar dalam). 

Jadi jenis yang manakan keputihan anda? Bolehkah keputihan anda dirawat? 
Adakah Shaklee punya produk untuk merawat keputihan ?

BERITA BAIK untuk anda, yer produk yang sesuai ialah Alfalfa Complex Shaklee.
[5 TESTIMONI] Alfalfa Shaklee Berkesan Rawat KEPUTIHAN
Masalah Keputihan Saya Hilang Semenjak Amalkan Alfalfa Shaklee  - Puan Ziema

Untuk membeli ALFALFA SHAKLEE, anda ada 2 cara pilihan :

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY ALFALFA NOW 

atau 

2) Anda boleh menghubungi saya untuk pembelian,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Tuesday, December 30, 2014

[5 TESTIMONI] SET RESDUNG SHAKLEE TERBUKTI BERKESAN

Di entri yang lepas, saya telah berkongsi info tentang Set Resdung Shaklee dan fungsi bagi setiap produk dalam set tersebut :

1. Set Resdung Shaklee Sembuhkan Resdung Kronik Saya
2. Penerangan Bagaimana Alfalfa Merawat Alergi
3. Vitamin B-1 Memulihara Selaput Lendir Dalam Hidung
4. Vitamin C Tingkatkan Prestasi Sistem Imun

Dan sekarang saya akan berkongsi dengan anda semua, 5 TESTIMONI SET RESDUNG SHAKLEE TERBUKTI BERKESAN


#Testimoni 1



#Testimoni 2



#Testimoni 3



#Testimoni 4



#Testimoni 5




Itulah dia 5 TESTIMONI mereka yang ada masalah resdung dan kini telah pulih dengan Set Resdung Shaklee.


Untuk membeli Set Resdung Shaklee, anda ada 2 cara pilihan :


1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY SET RESDUNG NOW

2) Anda sebaiknya menghubungi saya untuk pembelian dengan Harga Promosi,

Whatsapp/ Telegram : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

Monday, December 22, 2014

Vitamin C Tingkatkan Prestasi Sistem Imun

Tubuh manusia ialah satu sistem yang sangat canggih dan unik. Semakin kita mengkaji, semakin kita kagum dengan tubuh kita. Subhanallah.

Salah satu sistem yang ada dalam tubuh manusia ialah sistem imun.
Sistem Imun manusia terdiri daripada pelbagai komponen dan fungsinya yang tersendiri. 


Fungsi Setiap Organ Dalam Sistem Imun
7 FUNGSI UTAMA Vitamin C terhadap SISTEM IMUN

1. Meningkatkan penghasilan antibodi (B-limfosit, imuniti humoral)
2. Meningkatkan penghasilan interferon
3. Meningkatkan fungsi fagositik
4. Meningkatkan fungsi T-limfosit (imuniti sel pengantara)
5. Meningkatkan percambahan B-limfosit dan T-limfosit. Menggalakkan aktiviti sel pembunuh (fungsi anti-kanser yang sangat penting)
6. Meningkatkan pembentukan prostaglandin
7. Meningkatkan pengeluaran nitrik oksida oleh fagosit. (Fagosit menelan bakteria, virus dan sel rosak)

Dos Vitamin C Yang Tinggi Selamatkan Lelaki Koma Akibat Virus H1N1

Di bawah ialah video 60 minit yang menceritakan kisah benar bagaimana seorang lelaki yang koma akibat virus H1N1 dan akhirnya terselamat dengan terapi Vitamin C dose tinggi.




TIPS TAMBAHAN
Jika anda mengalami sakit yang lazimnya doktor akan bagi ubat tahan sakit atau antibiotik, cuba amalkan pengambilan 1000mg Vitamin C setiap 6 jam. Vitamin C itu akan "boost" sistem imun anda. Dan secara semulajadi sistem imun tubuh kita akan membunuh kuman dan kita akan kembali sihat seperti sediakala TANPA UBAT/ ANTIBIOTIK.
Tak percaya tak apa, buat sahaja. You'll see miracle :-)

Dan kerana inilah Vitamin C menjadi sebahagian daripada produk dalam Set Resdung Shaklee. Pesakit resdung mempunyai sistem imun yang rendah. Jadi pengambilan Vitamin C ialah WAJIB pagi si pengidap.

Setelah membaca dan faham serta berpuas hati, anda boleh membeli Vitamin C dengan 2 cara,

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY VITAMIN C NOW

2) Anda sebaiknya menghubungi saya untuk pembelian dengan Harga Promosi,

Whatsapp/ Telegram : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

Saturday, December 13, 2014

Vitamin B-1 Memulihara Selaput Lendir Dalam Hidung

APA ITU SELAPUT LENDIR

Selaput Lendir (mucous membrane) ialah selaput yang melapisi ruang dalam hidung dan rongga sinus manusia. Selaput ini berfungsi untuk menghasilkan lendir bagi memerangkap segala habuk, asap, bakteria dan lain-lain objek yang memasuki rongga hidung semasa kita bernafas.

RADANG PADA SELAPUT LENDIR

Kenali 4 Rongga Sinus Pada Tengkorak

• Maxillary sinuses (yang terbesar), pada tulang pipi.
• Frontal sinuses, pada bahagian bawah dahi.
• Ethmoid sinuses, di antara mata dan hidung
• Sphenoid sinuses, dalam tulang di belakang tulang hidung

Gambar di bawah menunjukkan perbezaan antara rongga sinus yang sihat berbanding rongga sinus yang mengalami radang. Anda boleh nampak yang selaput lendir (sinus lining) pengidap sinus adalah tebal dan ada lendir berwarna kuning yang terperangkap.



Di bawah ialah gambar yang lebih jelas tentang apa yang berlaku di dalam frontal sinus apabila selaput lendir mengalami radang.


Apabila selaput lendir mengalami keradangan, ia akan membengkak dan menyekat bukaan yang mengalirkan lendir ke hidung menyebabkan lendir di dalam sinus terperangkap. Keradangan dan tekanan akibat lendir yang terperangkap ini boleh menyebabkan rasa sakit pada kawasan dahi di belah atas mata. Paling bahaya, bakteria yang terperangkap dalam lendir boleh membiak lantas menyebabkan jangkitan sinus bakteria.

BAGAIMANA VITAMIN B-1 MEMULIHARA SELAPUT LENDIR


Vitamin B-1 memberikan blok binaan asas yang diperlukan oleh selaput lendir untuk membina sel-sel dan tisu baru bagi mengekalkannya dalam keadaan yang sihat.

Harus diingat, selaput lendir yang tidak sihat mudah mengalami radang. Radang menyebabkan lendir terkumpul dalam sinus menyebabkan rasa hidung tersumbat dan sakit kepala.

B COMPLEX SHAKLEE MENGANDUNGI VITAMIN B1


Vitamin B1 juga dikenali sebagai Thiamin. Gambarajah di bawah memaparkan Fakta Nutrisi B Complex Shaklee. Vitamin B1 memang terkandung dalam B Complex Shaklee.



Ada dikalangan pengidap resdung (jenis sinus) yang sering mengelak untuk mengambil B Complex apabila ingin membeli Set Resdung Shaklee. Mudah-mudahan dengan penerangan di atas semua yang membaca kini jelas dengan fungsi B Complex dalam memulihara selaput lendir dan impaknya ke atas kesihatan sinus anda.

SET RESDUNG SHAKLEE



Set Resdung Shaklee terdiri daripada 3 produk : Alfalfa Complex, B Complex dan Vitamin C.
Sudahkah anda mengetahui fungsi Alfalfa dan Vitamin C dalam merawat resdung?
Penerangan Bagaimana Alfalfa Merawat Alergi
Vitamin C Tingkatkan Prestasi Sistem Imun

Sebaiknya anda membaca setiap link yang saya kongsikan di dalam entri di atas agar anda benar-benar jelas dan faham akan kepentingan setiap produk dalam merawat resdung anda.
Set Resdung Shaklee Sembuhkan Resdung Kronik Saya

Anda rasa entri ini bagus dan bermanfaat? Minta jasa baik anda untuk tekan butang LIKE di atas dan g+1 di bawah yer. Terima Kasih.

Setelah membaca dan faham serta berpuas hati, anda boleh membeli Set Resdung Shaklee dengan 2 cara,

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY SET RESDUNG NOW

atau 

2) Anda sebaiknya menghubungi saya untuk pembelian untuk Harga Promosi,

Whatsapp/ Telegram : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK


Thursday, December 11, 2014

Penerangan Bagaimana Alfalfa Merawat Alergi

Tahukah anda bahawa akar pokok Alfalfa boleh menjulur sehingga 20 kaki (6 meter) jauh ke dalam tanah ? Kelebihan ini menyebabkan ia dapat menyerap pelbagai vitamin dan mineral yang memang sedia ada di dalam tanah.
13 Vitamin dan Mineral Yang Terkandung Dalam Alfalfa


Gambarajah di bawah ialah perbandingan akar Pokok Jagung dengan Alfalfa.

Perbandingan akar Pokok Jagung dengan Alfalfa
Selain daripada 13 vitamin dan mineral yang terkandung dalam Alfalfa, Alfalfa juga kaya dengan KLOROFIL yang sangat bermanfaat untuk kesihatan.



2 [DUA] CIRI ALFALFA YANG MERAWAT ALERGI/ ALAHAN

Ciri 1
Alfalfa adalah *ANTIHISTAMIN SEMULAJADI yang melegakan simptom alergi seperti hidung berair (runny nose), bersin yang berterusan dan gatal-gatal.

*ANTIHISTAMIN adalah sejenis ubat yang digunakan untuk merawat alahan/alergi.

Ciri 2

Alfalfa menguatkan sistem imun tubuh, meningkatkan rintangan tubuh terhadap alergen dan kesan sampingan akibat pendedahan kepada **alergen.

**Alergen ialah punca alahan. Contoh : Alahan gatal-gatal terhadap makanan laut. Makanan laut ialah alergen. 

ALFALFA DALAM SET RESDUNG SHAKLEE

Disebabkan oleh 2 ciri Alfalfa di atas, maka Alfalfa Complex telah dipilih sebagai salah satu produk wajib dalam Set Resdung. Ini kerana punca resdung ialah alergi atau alahan.
Set Resdung Shaklee Sembuhkan Resdung (Sinus) Kronik Saya



Untuk Set Resdung Shaklee, Alfalfa Complex digabungkan dengan B Complex dan Vita C Plus.
Vitamin B-1 Memulihara Selaput Lendir Dalam Hidung
Vitamin C Tingkatkan Prestasi Sistem Imun

Saya cadangkan anda membaca kesemua link yang saya sediakan di dalam entri di atas bagi meningkatkan kefahaman bagaimana Set Resdung Shaklee merawat Resdung (Sinus). Nanti dah baca, dah faham baru senang nak buat keputusan sama ada nak beli atau tidak kan... hihii

5 TESTIMONI Set Resdung Shaklee TERBUKTI BERKESAN

Anda rasa entri ini bagus dan bermanfaat? Minta jasa baik anda untuk tekan butang LIKE di atas dan g+1 di bawah yer. Terima Kasih.

Setelah membaca dan faham serta berpuas hati, anda boleh membeli Set Resdung Shaklee dengan 2 cara,

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY SET RESDUNG NOW

atau 

2) Anda sebaiknya menghubungi saya untuk pembelian dengan Harga Promosi,

Whatsapp/ Telegram : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK


Saturday, November 29, 2014

[TESTIMONI] Berhenti Merokok Dengan Vivix Shaklee Dalam Masa 14 Hari

Betul ke boleh berhenti merokok dengan Shaklee? 
Insha ALLAH boleh. Jom tengok video di bawah dulu.

Sharing dari Encik Hazrin berkenaan pengalaman beliau terpaksa berhenti merokok akibat mengambil VIVIX Shaklee dalam masa 14 hari sahaja.


Bagaimana Vivix membuat rokok rasa tak sedap kepada si perokok ?

Apabila seorang perokok minum Vivix, Vivix akan menyahkan nikotin dari sel DNA si perokok tadi. Menjadikan sel DNA si perokok tadi pulih kepada asal seperti sel DNA orang yang tidak menghisap rokok.

Orang yang tidak pernah menghisap rokok akan rasa rokok tidak sedap dan pahit. Betul ?
Yer itulah yang dialami oleh Encik Hazrin dalam video di atas.

Boleh rujuk poster di bawah untuk 4 mekanisme utama Vivix. Salah satunya ialah 
" MEMBAIKI SEL DNA "





Ini Testimoni Encik Hazrin tadi dalam bentuk bertulis pula.




Selain dari testimoni Encik Hazrin di atas, ada lagi TUJUH TESTIMONI Berjaya Berhenti Merokok dengan Vivix Shaklee.


#Testimoni 1


#Testimoni 2



#Testimoni 3


#Testimoni 4




#Testimoni 5



#Testimoni 6



#Testimoni 7



Saya rasa yang paling teruja baca semua testimoni ni ialah para isteri kan? Boleh belikan Vivix untuk suami masing2. Insha ALLAH berbaloi.

Untuk setiap pembelian Vivix Shaklee, saya berikan POS PERCUMA ke seluruh Malaysia. 
Dan lagi jika anda membeli 2 botol Vivix, anda layak untuk mendapat KEAHLIAN PERCUMA dan REBAT TUNAI. Whatsapp / Telegram 019.6671210 (Yati) untuk penerangan.

Untuk membeli Vivix Shaklee, anda ada 2 cara pilihan :

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY VIVIX NOW

atau 

2) Anda sebaiknya menghubungi saya untuk pembelian 

Whatsapp/ Telegram : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

Sunday, November 9, 2014

[4 TESTIMONI] OMEGAGUARD SHAKLEE BERKESAN TURUNKAN KOLESTEROL

Di entri yang lepas, saya telah berkongsi info tentang kaitan Omega-3 dan Kolesterol.
Cara Membaca Bacaan Pada Ujian Kolesterol.
Bagaimana Pemakanan Orang Eskimo Memberikan Mereka Paras Kolesterol Sihat.
Bintik Kolesterol Pada Mata

Dan sekarang saya akan berkongsi dengan anda semua, 4 TESTIMONI OMEGAGUARD SHAKLEE BERKESAN TURUNKAN KOLESTEROL.


#Testimoni 1

Lama nk share testimoni mak saya sendiri...
Mula ambik omega awal bln dis 2013 utk control kolesterol, sb sblm ni ambil ubat hospital. Apabila consume ubat hospital utk control kolesterol mak bgtau rsa lenguh2 dan sakit urat, jadi doc sarankan control pemakanan( jgn mkn minyak2, lebih kan sayuran, serat).
Saya cdgkan try omega mula bulan dis 2013, akhir bulan jan 2014 mak cek kolesterol, alhamdulillah....turun bacaan dari 6 ke 5...seronok sgt dgr, plus yg menariknya sengal2 sakit2 sendi juga bkurangan...
Doc pun approve utk trus continue omega dan teruskan jaga pemakanan...
Alhamdulillah....feel free to share ya...moga mak terus sihat dalam rahmat kasih sayangNya....
Love you mak 



#Testimoni 2

Juz nak share dgn suma pengguna Shaklee.saya consume omega selama 3 bulan.masa tu check kolestrol tinggi,3.33.dah rasa takot.ambik omega sebab nak trun berat badan,tp last two week buat medical check up,kolesterol dah turun ,2.93. best...alhamdulillah


#Testimoni 3

Hoorayy .. Teruja sangat. Tadi pegi check kesihatan. Saya bebas kolesterol. Paras kolesterol saya hanya 4.86 sahaja. 
>> Pelanggan ialah seorang ibu menyusu. Beliau mengambil Set Menyusu dan OmegaGuard.



# Testimoni 4

Alhamdulillah, gembira rasanya bila mak mertua call bagitahu yang kolesterol dah turun banyak.
Dari 6.9 (puasa) kepada 5.2 (tak puasa) selepas sebulan konsisten amalkan Zink, B Complex dan Omega dan of course jaga makan juga.



Itulah dia 4 TESTIMONI mereka yang ada masalah kolesterol dan kini berjaya turunkan kolesterol masing-masing dengan OmegaGuard Shaklee.

Untuk membeli OmegaGuard Shaklee, anda ada 2 cara pilihan :

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY OMEGAGUARD NOW

atau 

2) Anda sebaiknya menghubungi saya untuk pembelian dengan Harga Promosi November 2014

Whatsapp/ Telegram : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK