Saturday, June 23, 2012

Kulit Tangan Cantik

Assalammualaikum

Hari ni sepagian berada di padang sekolah sebab tadika anak saya ada 'Sports Day'.
Anak biasa-biasa ajer sebenarnya tapi mama dia yang over excited. Biasa la mana-mana ibu pun macam tu rasanya when it comes to first time stuff involving your child. Betul tak? I'm sure you do :-)

So, untuk memeriahkan suasana saya pun masukla acara for parents. Saya masuk acara 'Peel the Apple'.
Main belasah ajer sebenarnya sebab saya kat rumah kalau nak kupas apa2 pun mesti guna peeler. Tak expert la kalau mengupas guna pisau biasa ni. 

Sumer peserta 'Peel the Apple' ada dalam 18 orang kot kesemuanya tadi. Arahannya kena kupas kulit apple tu sepanjang yang mungkin. Meaning tak boleh putus. Woahhhh...macam cerita 'Sleepless in Seattle' la pulak. Hehee ;-)

So, sebelum nak mengupas tu semua ibu dah standby pegang pisau dekat apple memasing. Sambil-sambil tu mata saya ni dok usya kulit tangan semua orang kat situ. Rata-rata memang nampak kulit kering dan bersisik. Saya faham, kita sebagai isteri dan ibu kadang kala sering meletakkan keperluan kita di tempat kedua. Tambahan kalau ada anak kecil, nak pegang botol losyen pun tak sempat. Kadang-kadang tu baru je sapu losyen, dah kene pegi cuci tangan pulak atas banyak sebab musabab.

Berbalik kepada cerita asal tadi, pastu dan-dan tengok kulit tangan sendiri pulak. Alhamdulillah, nampak lembab. Yang sebenarnya sebelum ni kulit tangan saya pun kering dan bersisik. Mana taknya bertahun-tahun bekerja dalam air-cond, pastu tiap-tiap hari balik rumah masak & cuci pinggan. Nak pakai glove sambil cuci pinggan, entah la 'tak feel' kot. Kang tak pepasal terlepas pulak pinggan, kedepung habis pecah. 

Nak tau rahsia kulit tangan yang cantik, ha inilah rahsianya ==>>> ESP (Soy Protein Isolate Powder).




Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP:
  • Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
  • Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
  • Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
  • Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

Macam mana ESP buat kulit tangan saya jadi cantik?

Nama ESP tu sendiri pun carry the word "PROTEIN". Protein pula adalah sangat diperlukan untuk baikpulih dan pembentukan sel-sel baru. 

Tujuan asal saya mengambil ESP sebenarnya adalah untuk penyusuan. Tapi sebagai bonus, ESP juga telah membantu mencantikkan kulit tangan saya.

READY STOCK ESP sentiasa ada ;-)

-------------------------------------------------
SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
------------------------------------------

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...