Saturday, July 21, 2012

Susu Banyak ke?

Pernah tak ibu-ibu menyusu sekalian diajukan soalan di atas tu?
Saya pernah..kawan yang tanya.
Jawapan saya " Alhamdulillah..cukupla untuk anak aku"

Susu banyak ke sikit ke...yang penting cukup untuk anak kita dah memadai.
Tak perlu nak stress or jeles tengok member sebelah sekali pam dapat 2 botol besar tu penuh. Kita plak pam dpt 3 auns jer...

Ala takpe, dah anak dia kuat menyusu...sebab tu susu dia jadi banyak bila di pam.
Sebab konsep penyusuan ni sebenarnya based on konsep supply and demand.
The higher the demand, the higher is the supply

Sebab tu kene susukan anak sekerap mungkin.
Mesti ada yang kata "dah bagi tapi susu takde, baby meraung-raung ni".
Ok takpe, buat macam ni...ni kes terpaksa yer..
Bagi dulu FM satu auns macam tu...tujuan nak bagi perut dia teralas jer.
pastu bagi breast...biar dia nyonyot dalam 5 minit ke 10 minit...seberapa lama dia nak lah
keep on buat mcm ni tiap2 kali baby nak menyusu
tgk hasilnya lepas buat mcm tu after 2 weeks...entah2 lepas 3-4 hari pun dah ada kesan
tak caya cuba buat....
bila susu dah banyak...takyah bagi FM dah...yeyyyyy

pengepam susu terbaik adalah baby...anak kita adalah pengepam susu semulajadi ciptaan Allah SWT...pam susu paling mahal pun takleh nak challenge..betul :-)

dan as a supplement dalam proses nak menjayakan dan setelah berjaya lah...boleh amalkan vitamin-vitamin yang disyorkan untuk penyusuan ni yer...





Untuk mengetahui bagaimana setiap vitamin dia atas membantu dalam penyusuan, boleh baca klik sini yer.


Berminat untuk mendapatkan vitamin yang di syorkan untuk penyusuan ni?

-------------------------------------------------
SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
------------------------------------------

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...