Thursday, July 26, 2012

Vitamin Penyusuan itu Ibarat Minyak Pelincir




Apa yang diperlukan bagi sebuah kereta untuk membolehkannya bergerak?



Tanpa DUA PERKARA ni, kereta tadi tak akan boleh bergerak. Walau diisi dengan minyak pelincir, hantar servis, tukar tayar dan macam2 lagi sekalipun.

Begitu juga dengan PENYUSUAN, jika ibu TIDAK MAKAN & MINUM SECUKUPNYA dan TIADA RANSANGAN DARI BAYI/PAM, maka tidak akan ada susu hatta makan vitamin banyak mana sekali pun.

Vitamin berfungsi untuk melancarkan pengeluaran susu. Sama macam kereta tadi, bila dah isi dengan minyak pelincir, lancar jer perjalanan kereta. Sama lah dengan penyusuan ibu.
Vitamin penyusuan itu ibarat minyak pelincir. Ia melancarkan pengeluaran susu ibu dengan syarat ibu telah makan secukupnya (strictly no diet) & minum 3 liter air kosong, bagi baby direct feeding dan mengepam setiap 3 jam.

Bagi para ibu yang telah makan, minum, bagi baby direct feeding dan mengepam setiap 3 jam tapi penghasilan susu masih tidak banyak. Maka, anda boleh mencuba vitamin penyusuan ini.


Testimoni ibu-ibu yang telah mencuba vitamin penyusuan di atas:-

Puan Sakinah Eiman
Alhamdulillah nak jugak share kebaikan produk Shaklee ni walaupun baru je menjadi pengguna (lebih kurang 2 minggu)
# Of coz susu bertamban2 dari dulu dan syok je bila time mengepam. Dulu 2-3oz, sekarang 6-7 oz
# Kulit yang dulunya ada masalah kasar dan kematu di buku lali dah takde
# Dulu, kalau kemas rumah mesti akan bersin dan seterusnya lelah..alhamdulillah skrg dah takde masalah tu
# Badan pun rasa sedap dan ringan...takde rasa malas2

Puan Aimi Marina
Alhamdulillah hari pertama bersama shaklee set 3m badan sgt bertenaga walaupun anak kerap menyusu..syukur..badan tak menggigil dan rasa lapar pun tiada..harap2 dapat maintain puasa sehingga akhir ramadhan..amin...

Puan Ilyana Munawer
Sebelum ni puasa ganti tak sampai petang dah menggigil satu badan...Tapi hari ni, 3 jam berjalan shopping baju anak, tak rasa letih pun...Alhamdulillah berbuka ikut waktunya...(saya pengguna set 3M, hari ni hari ke 4)

Testimoni saya sendiri

Untuk fungsi setiap vitamin, KLIK SINI

Berminat untuk mencuba set penyusuan di atas (ESP + Vitalea + Vitamin C + B Complex + Alfalfa + Ostematrix) ?
Untuk pesanan/pertanyaan boleh hubungi saya di heriaty.omar@gmail.com | 019-6671210 | add FB saya Yati Omar mcm kat badge kanan atas tu.
Sebagai bonus, saya akan berkongsi perjalanan penyusuan saya sendiri dengan anda beserta tips-tips yang berguna.


COD di Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Bandar Baru Nilai dan kawasan sekitar.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...