Saturday, August 18, 2012

TESTIMONI: Husband cakap "Eh..dah lama awak tak sakit kepala sejak awak makan Shaklee tu"

Salam semua,

Haa..dah lama rasanya saya tak share testimonial saya sendiri kan...
OK...hari ni saya nak SHARE SATU TESTIMONIAL.

Untuk pengetahuan semua, VITALEA ADALAH SGT BAGUS BAGI PENGIDAP LOW BLOOD PRESSURE.

Tekanan darah bagi orang normal biasanya adalah 120/80 tapi bagi pengidap low blood pressure macam saya tekanan darah saya hanyalah 64++/90++ sahaja.

Saya tak boleh breakfast lambat, dalam masa 1 jam selepas bangun tidur, saya kena makan sarapan pagi. Jika tidak, dalam masa 2-3 jam kepala saya akan sakit. Sama ada sakit di bahagian belakang atau sakit di sebelah bahagian kepala. Dan lazimnya sakit kepala ini akan berlarutan hingga beberapa hari.

Tapi biasalah, kadang-kadang tu akan ter-sarapan, ter-lunch lambat jugak atas sebab musabab yang tak dapat nak dielakkan. So as a result, saya akan sakit kepala.

Tapi sejak2 saya consume Set Penyusuan 3M (Set Family Wellness add on Alfalfa dan Ostematrix) ni, saya dah lama tak kena sakit kepala kronik yang berhari-hari tu. Saya tak perasan pun sebenarnya. Tapi husband saya pulak yang perasan.

Satu hari tu husband saya cakap "Eh..awak dah lama tak kena sakit kepala kan".
Saya pun" A'ah ekk...yela dah lama tak sakit kepala...baguskan saya makan Shaklee tu...susu banyak, kepala pun dah tak sakit lagi"

Untuk pengetahuan semua, Vita-Lea yang terkandung dalam Set Penyusuan 3M yang saya ambil tulah the life saver untuk penyakit low blood pressure saya ni.


Shaklee Vita-Lea Iron Formula
~ Produk pertama daripada Dr.Forest C Shaklee yang merupakan makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki.
~ Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
~ Merupakan "killer product" of Shaklee kerana ianya adalah multivitamin beserta iron yang sangat penting untuk pembentukan darah dan sel

Kepentingan Iron/Zat Besi
~ Zat besi adalah komponen utama dalam sel darah merah yang menghantar oksigen ke seluruh badan untuk memastikan kelangsungan hidup.
~ Apabila bilangan sel darah merah kurang daripada normal (12 hingga 15mg/dl), seseorang menghadapi risiko mengalami jenis anemia yang paling umum iaitu anemia kekurangan zat besi.


Apakah perbezaan Shaklee Vita-Lea berbanding dengan multivitamin lain yang ada dijual di pasaran?
Credit to Cery Mamafaiz.

Kemajuan Saintifik
Disokong oleh 7 kajian klinikal


Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif
•Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.


Kualiti yang luar biasa
•Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan


Vitamin D
~ Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*

Beta Karotena
~ Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*

Vitamin E
~ Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*

Kalsium
~ Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*

Boron
~ Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*

Magnasium
~ Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*

Biotin
~ Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*

Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet*

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk pesanan, boleh hubungi saya,

Yati Omar
019-6671210
heriaty.omar@gmail.com
FB : Yati Omar


*COD di sekitar Kota Warisan, KLIA, Dengkil, Putrajaya, Cyberjaya, Salak Tinggi dan Nilai.

0 comments:

Post a Comment

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...