Friday, August 3, 2012

TESTIMONI SET 3M : " Alhamdulillah... Rezeki anak hari ni.. Pam x sampai 10 minit, dari sebelah kanan je " - Cikgu Sue

Testimonial dari Cikgu Sue yang telan berjaya meningkatkankan hasil perahan EBM nya dari 4 oz ke 7 oz dari sebelah breast sahaja dalam masa 2 hari.
Jom kita baca cerita beliau. Sangat menarik cerita Cikgu Sue ni :-)
Alhamdulillah... Rezeki anak hari ni.. Pam x sampai 10 minit, dari sebelah kanan je.. Sebelah kiri baby pam hehhe..( tandem pumping) .. Terima kasih atas tunjuk ajar .. — with Iffah Anuar








Kata Cikgu Sue lagi,

Kita kena yakin boleh.. Itu yg diajar pada saya.. Sbl ni pun saya dpt lebih kurang tu jugak tiap kali pump.. Tapi saya percaya, kalau kita berusaha dn berdoa.. Allah akan bagi rezeki anak kita.. Masa tgk stok ebm cair ari tu.. Mmg frust sgt sampai tfikir nak bagi fm.. Tapi saya muhasabah diri semula.. Baca balik panduan dn inspirasi dari kawan.. Inilah hasilnya..
Saya ikut panduan yg diberi oleh distributor saya.. Saya ambik set bf 3m + pd + mealshake. Dan saya juga ambik lecithin n omega guard utk buang lemak2.
Harap boleh bantu kawan2 semua.. Saya buat 2 hari.. Dari 4 oz dah jadi 7 oz sebelah.. Alhamdulillah, bolehla saya wat stok utk baby saya waktu saya pergi skolah..
Masa dlm pantang, x terfikir pun nak bf.. Tapi bila dh nak habis pantang, ter'google' pasal breastpump.. Dari situlah timbul kesedaran sbb anak lahir caesar n kecik dari abg n kakak dia..hubby pulak sokong.. Tu yg start wat ebm bila dah 2-3 hari nk keje.. Hehe

Saya pump bila anak tido, bila dia jaga saya wat tandem pumping.. So, blh kata cik b sentiasa dikosongkan.. Saya bpisah dlm 5-6 jam je sehari dgn baby waktu pergi skolah.. So, saya pump waktu solat zohor dn asar.. Yg ptg, sbl anta pd baby sitter, saya susukan dia sekenyang-kenyangnya.. So dia hanya minum paling banyak 3 botol kat rumah baby sitter.. Boleh try mcm ni.. Waktu sahur dlm pukul 345-400 skli, pukul 7-8am, 10.30-11, 1-2pm, 4-5pm.. Lebih kurang mcm tu lah.. Mlm mmg df.. Harap dpt membantu.

Berikut adalah suplemen penyusuan yang telah diambil oleh Cikgu Sue.



Khasiat dan Kebaikan setiap vitamin:-

ESP (ENERGIZING SOY PROTEIN)
~Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu mengawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO soy iaitu soya yang dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

B-COMPLEX
~Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)...so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.

VITAMIN C
~Antihistamine semulajadi, meningkatkan antibodi dalam susu ibu. Jika si ibu atau si anak demam, anda hanya perlu tingkatkan pengambilan vit-C ke 2 biji sehari. Mungkin tak perlukan ubat demam. Kadangkala, bila pumping ataupon di gigit oleh anak, puting akan mudah terluka, maka, luka akan cepat baik, selain dari kulit makin bersih, cerah & cantik.

VITALEA (MULTIVITAMIN)
~Lengkap dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi.Ada kajian mengatakan, kandungan zat besi dalam susu ibu akan berkurangan selepas 6 bulan pertama menyusu bayi, dan ibu juga digalakkan menambah ikan bilis (salah satu sumber zat besi) ke dalam makanan pertama si comel. Maka, pengambilan vita-lea iron fortified ini membantu si anak memebesar dengan baik.

ALFALFA
~Mempunyai 1001 khasiat, dan antaranya sebagai penggalak susu. Dalam penyususan, alfalfa membantu memekatkan susu di mana ia akan menambahkan jumlah lemak di dalam susu ibu. Maka, susu ibu lebih lemak berkrim! Selain itu, ibu akan jadi lebih lawas (bantu turunkan berat badan!), dan bantu buang angin dalam badan. Bayi anda akan kurang kolik (angin dalam badan).

OSTEMATRIX
~Shaklee Kalsium-Magnesium yang dilengkapi dengan Vitamin D dan lain-lain. Kalsium sangat penting bukan saja untuk ibu menyusu malah untuk semua wanita, kerana kita mudah mendapat osteoporosis apabila meningkat usia kelak.Bilangan kalsium dalam darah akan berkurangan apabila si ibu di datangi haid. Maka, bagi sesetengah ibu yang mendapati susunya merudum tatkala period, digalakkan untuk mengambil Cal-Mag seminggu sebelum dan sepanjang waktu period.Kepada anda yang mempunyai bayi yang demam kuning (jaundice) di dalam pantang, digalakkan untuk mengambil OsteMatrix ini agar khasiat Vitamin D dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.


Dan Cikgu Sue juga mengambil Performance Drink dah Mealshake.


Credit to Ummiirfan
Khasiat dan Kebaikan Performance Drink

1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

4. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.




5. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.


6. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia boleh menolong mencegah dehidrasi.
Performance Drink ni digalakkan pengambilannya (especially kepada ibu yang menyusukan untuk mengelakkan dehidrasi) sebagai supplemen tambahan.
Khasiat dan Kebaikan Mealshakes
1. Merupakan nutrisi lengkap yang menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu.
2. Kaya dengan protein yang membantu pembinaan sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, dan lain-lain.
3. Mengandungi asid folik, biotin, kalsium, manesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.
4. Mengandungi vitamin A,C,E, zink dan selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.
5. Mengandungi vitamin B lengkap, zat besi dan copper untuk membina sel darah merah yang sihat sekaligus memberikan kompleksi wajah dan kulit yang sihat.
6. Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.
7. Minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang warna dan gula tiruan. Rasanya juga sangat lazat mcm asikrim vanilla.
 
Bulan puasa ada lagi 2 minggu, kalau taknak susu merudum dipertengahan puasa ni apa kata amik Set Family Welness + Alfalfa + Ostermatrix dan juga PD + Mealshake ni.

Sekian lama kita dah berhempas pulas nak bagi anak susu badan sepenuhnya, takan la sebab tak cukup stok EBM di bulan Ramadhan ni, kita nak bagi FM pulak kan. Pilihan di tangan anda ;-)
Untuk pertanyaan dan pesanan, hubungi saya:-Yati Omar
SMS/Whatsapp : 019-6671210
E-mail :
heriaty.omar@gmail.com


* COD bagi Kota Warisan, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Nilai dan kawasan sekitar.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...