Saturday, September 22, 2012

Kenapa set 3M sangat popular di kalangan ibu-ibu menyusukan anak???

Tiap-tiap hari mesti ada jer yang SMS, e-mail, whatsapp, bb chat tanya pasal SET 3M ni...
Yer...serius betul ...tak bohong

Apa yang best sangat pasal SET 3M ni ?
Macam bertih jagung ... meletop-letop ;-))
Kejap sana tanya, kejap sini tanya, kejap situ beli, kejap sinun beli ...

Bagi yang tak kenal rupa SET 3M...aaa cenggini lah rupa dia ;-))
Boleh termimpi-mimpi kalo tenung lama2 tau ...ahaaaa


Siapa yang PERLU-kan SET 3M ni?
1) Ibu yang ada masalah penyusuan 
    - susu merudum
2) Ibu yang nak mula menyimpan stok
    - yang mmg takde lansung stok EBM, kalau ada pun dalam 4-5 botol ajer
3) Ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam 
    - ni kes malam2 asyik menangis, cranky sbb susu ibu tak cukup
4) Ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation 
    - untuk yang susu memang dah senang cakap...hampir kering


Bila kita sebut masalah penyusuan. Maksudnya mommy menghadapi masalah penghasilan susu walaupun
1) telah melakukan perahan setiap 2 jam
2) dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari

Maka Set  3M ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

Bagaimana Set 3M dapat membantu masalah penyusuan di atas?
Komposisi utama dalam susuibu ialah protien, kalsium, mineral dan vitamin.
Maka pengambilan protien dan kalsium yang mencukupi dalam diet harian membantu penghasilan susu dengan cepat dengan syarat si ibu kerap menyusukan anak atau menegpam secara konsisten.


LIMA TESTIMONI TERHANGAT SET 3M .... weehuuu...


# Testimoni 1




# Testimoni 2



# Testimoni 3


# Testimoni 4



# Testimoni 5



 
KESIHATAN IBU SANGAT MEMPENGARUHI HASIL PERAHAN SUSUIBU

Ibu yang sihat tubuh badan + mempunyai emosi yang stabil,
->> ibu jadi kuat semangat & berkeyakinan tinggi untuk terus membuat sesi perahan
Ibu yang sakit +  tidak sihat,
->> emosi ibu akan terganggu

Apabila emosi ibu terganggu,
->> penghasilan susu akan terganggu
->> ibu akan hilang sedikit fokus & semangat untuk meneruskan sesi perahan apabila sakit itu berlarutan

Apabila ibu stress atau tertekan,
->> emosi dan fikiran si ibu akan terganggu lantas ibu jadi hilang fokus pada dunia penyusuan
->> apabila fokus hilang, penghasilan susu akan mula menurun
Apabila ibu keletihan,
->> perlahan-lahan rasa malas hendak mengepam akan datang, lantas menjejaskan penghasilan susuibu.
->> Banyak zat di dalam tubuh ibu akan digunakan untuk proses pemulihan tubuh si ibu yang keletihan dan oleh kerana itulah adakala penghasilan susuibu akan terganggu terutama apabila zat yang telah digunakan tidak diganti semula dengan sempurna.

Pengambilan vitamin secara lengkap dan konsisten dapat membantu mengisi kekosongan nutrien dan zat vitamin yang tidak dapat dipenuhi melalui pengambilan makanan harian.

Suhu yang tinggi semasa memasak juga banyak memusnahkan vitamin yang ada di dalam makanan. Oleh itu, pilihan terbaik adalah dengan cara pengambilan vitamin. Di Shaklee, semua vitamin kami adalah dari bahan SEMULAJADI.

Dah tengok Stok EBM Puan Shima yang penuh 2 deep freezer tu? Itu pun tak muat-muat. Kalau belum, KLIK SINI.

Jika anda memang berniat dan bersungguh-sungguh mahu menyusukan anak hingga 2 tahun dan menghadapi masalah penyusuan ...feel free untuk contact saya. 
 

Hubungi saya hari ini untuk mendapatkan Set Berpantang Shaklee.
READY STOCK sentiasa ada ;-)

-------------------------------------------------
Untuk pesanan, hubungi saya, 

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
------------------------------------------

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...