Tuesday, September 25, 2012

TESTIMONI : Bagaimana saya menemui harapan untuk dapatkan semula 9 oz setiap sesi?

Semalam dah baca perkongsian dari Yours Truly (saya lah tu..), hari ni saya nak kongsikan lagi satu perkongsian dari MamaIna yang menyusukan sepasang anak kembar Amna & Anis.

--------------------------------------------
 
Alhamdulillah saya masih lagi meneruskan penyususuan susu ibu sehinggalah Amna dan Anis berusia 17bulan.
 
Saya tidak menetapkan sesuatu tempoh ianya mesti berakhir sehingga bila kerana saya selalu berdoa
 
"Ya Allah kurniakan kepadaku kekuatan untuk menyusukan anak-anakku selama yang mungkin kerana setiap yang berlaku hanyalah dengan izinmu,Ya Allah permudahkanlah segala urusan hidup kami dan berkatilah kami dengan Rahmat dan Kasih Sayangmu.."

 
Bagaimana saya begitu percaya dengan Shaklee?
 
Bermula pada thn 2009,  sewaktu kandungan saya berusia 5 bulan saya saja-saja mencuba 1 tin ESP sebelum ditukarkan kepada canister kerana kesian pada seorang kawan yang bersungguh-sungguh bercerita tentang ESP sehinggalah saya melahirkan Amna & Anis.
 
Alhamdulillah kesan ESP 1 tin itu kulit mereka cukup bersih dan gebu..saya mula terfikir bagimanalah rupanya jika bertin-tin ESP masih diteruskan pengambilannya semasa saya menyusu pulak.mesti orang akan bertanya Amna&Anis ikut siapa yer sebab saya tidak segebu mereka...hehe

 
Bagaimana Set B dan ESP membantu penyusuan saya?
 
Setelah melahirkan Amna&Anis saya tidak tahu rupanya ESP yang saya pernah minum dapat membantu memperbanyakkan dan memekatkan susu ibu hinggalah apabila Amna&Anis berusia 16 bulan susu saya makan berkurang sehingga 2 0z setiap sesi perahan.Saya takut dan risau kerana ramai ibu yang tidak dapat meneruskan penyusuan apabila anak sudah mula makan.
 
Bagaimana saya menemui harapan untuk dapatkan semula 9 oz setiap sesi?
 
Saya berusaha mencari Info bagaimana untuk menambahan susu perahan saya.
Saya masih mengepam secara konsisten,tapi apa yang berlaku saya cepat panik bila saya hanya mampu bawa pulang 3-4oz setiap hari untuk keperluan amna&anis.

Saya jadi seorang yang cepat stress bila seminggu susu saya drop.Alhamdulillah bertemu kak N bercerita tentang Shaklee apa vitamin yang boleh kurangkan stress dan tambahkan susu,berkenalan pulak dengan kak Nadia berkongsi cerita dan Tips bagaimana kak Nadia berjaya.Terima Kasih Kak N dan Nadia..semoga ada ganjaran dari Allah SWT dan setiap usaha dan perkara baik yang kalian lakukan diberkati Allah SWT...
 
Apa hasilnya selepas seminggu mencuba Set B dan ESP?

Saya akui memang saya mengharapkan kesan serta merta setelah saya mencuba Shaklee.Tapi Allah SWT ingin melihat saya bagaimana perlu dan pentingnya sifat sabar.Saya belum nampak sebarang peningkatan.
Siapa yang saya cari?
Saya sms kak N "Salam Kn dah 8 hari makan Set B cuma susu masih belum nampak perubahan".
Saya sms pula kak Nadiah.Salam kak.saya nak tanya camna cara kak ambil vitamin dah 8 hari makan set B tapi tak nampak perubahan .
Jawapan kak N,Ina ada orang makan 2 weeks baru ada kesan yang ketara,jadi kena istiqamah ya.Akak doakan ina berjaya dapatkan amount yang dihajati.
Kak Nadiah pula emailkan saya penerangan yang cukup panjang lebar(.Nanti saya kongsikan yer..boleh ke kak Nadiah? )Kesimpulannya sabar,istiqamah dan banyakkan doa
 
Selepas 12 hari....
 

                    Susu perahan 10 am = 4 Oz
 
 

               Susu perahan 3 pm = 8 Oz

 

           Susu perahan 11.10 pm = 10 Oz
 

Apa kata N: Tahniah,itulah berkat kesabaran

Saya berusaha,bersabar,dan saya perlu istiqamah dan teruskan berdoa..Saya juga ingin berkongsi dan bersedia untuk membantu anda.

Sesungguhnya mereka yang berjaya adalah mereka yang melaksanakan 3 perkara yang selalu ibu ingatkan iaitu :

1. Sesi perahan yang konsisten iaitu perah setiap 3 jam.

2. Minum minima 3 liter air sehari. Perlu ada satu indicator memastikan pengambilan air yang cukup.

3. DOA yang berterusan. Ini adalah untuk kepentingan rohani. Roh yang sakit adalah ROH yang sentiasa tidak sabar, pemarah, merungut, tidak redha dengan aturan ALLAH serta TIDAK YAKIN dengan ALLAH. Maka DOA ini bukan sekadar menadah tangan ke langit dan meminta...ia perlulah dengan iringan solat sunat, zikrullah serta amalan2 yang baik. Renung2kanlah.
 
-----------------------------------
 
Ramai ibu-ibu menyusu yang kadang-kadang rasa 'down' bila susu perahan dapat kurang dari biasa. Ditambah lagi bila ada suara-suara sumbang yang mengatakan "Haa....tu susu ko dah takde la tu, bagi jer FM. Takyah pening2...anak akak dulu minum FM ok jer, elok besar panjang dah"
 
Yang sebenarnya takde sape2 pun yang kata FM tu tak ok. Cuma kita dah buat pilihan kita sendiri yang kita mahu menyusukan anak dengan susu badan kerana kita sendiri tahu apa yang terbaik untuk anak kita.
 
Adakah kita dengan mudah akan mengalah begitu sahaja? Jangan mengalah sebelum berjuang. Bila kita mengalah, kita sebenarnya meng-ia-kan cakap2 orang tu.
 
"Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum (bangsa) melainkan kaum itu sendiri mengubah nasibnya” - Ar-Ra’d:11
Itu janji ALLAH SWT.
 
 
Mahu mendapatkan Set B (B Complex, Vita-Lea, Vitamin C, Alfalfa) + ESP,
 
Hubungi saya,
 
Yati Omar
SMS/Whatsapp : 019-6671210
E-mail :
heriaty.omar@gmail.com

BBM PIN : 29F698A6
Untuk mendapatkan TIPS-TIPS & UPDATE TERKINI, anda boleh LIKE Fan Page saya "Adik Nak Susu". Terima Kasih ;-))

* COD bagi Kota Warisan, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Nilai dan kawasan sekitar.

Sukakan entri ini. Sila klik LIKE :-)


 

1 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...