Friday, September 7, 2012

TESTIMONI: MEALSHAKE, OMEGAGUARD & CHEWABLE VITA C Untuk ANAK yang mengidap ASTHMA

Salam Sayang buat Semua Pengunjung blog Mama-ILoveU ;-))

Pagi ni sekali lagi saya nak kongsikan satu kisah benar tentang seorang ibu yang anaknya menghidap bronchitis.

14 May 2011 - Puan Lia menulis

Kawan-kawan yang baca blog saya ni tentu tahu anak saya Irfan is suffering of bronchitis problem which eventually will leads to asthma. Dah banyak produk saya cuba tapi most of it tak serasi dengan Irfan. So, saya bagi Irfan try Mealshake. Mula-mula tu Irfan nampak ada selera makan balik. Sebab before this dia memang skinny and saya masak ape pun dia taknak makan. After few days trying, nampak dia active, tak cepat letih dan tidur malam pun taklar sharp kol 8mlm dah. If not tak sempat nak main2 dengan Irfan dah dia nak tidur. Then, after that, Irfan demam 2 hari, tapi saya tanya Cery sebab ape dia demam after consume Mealshake, Cery kata, body dia tengah create antibodi tu pasal dia demam tapi teruskan bg Mealshake. 2 hari demam plus dengan batuk asthma Irfan, cukup merisaukan saya. Saya teruskan bagi Mealshake, masuk hari ke-3 Irfan dah tak demam and batuk2 asthma dia terus hilang. Irfan kembali aktif (actually aktif lagi dr biasa..hehe..) dan makan pun nak sahaja. If not, kalau dulu kena asthma attack, dah baik pun taknak makan, minum susu je. Risau Ummi tau..! Sekarang ni, Irfan makan pun dah start with those contain cow's milk. AlhamduLILLAH. Mealshake ni senang je nak bagi Irfan sbb boleh bancuh dalam susu dia. Sehari sekali, satu sudu teh campurkan dalam susu dia. AlhamduLILLAH, Irfan makin sihat dan saya SANGAT bersyukur atas perubahannya.

13 Ogos 2012 - Update dari Puan Lia tentang kondisi Irfan

Haaa...itu dia penangan Mealshakes. Selain Mealshakes, Puan Lia juga add on OmegaGuard dan Chewable Vitamin C untuk Irfan.

Apakah Manfaat Utama MealShake?


1) Nutrisi Lengkap - Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral & zat perlu. Turut mengandungi lecitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

2) Membekal Nutrisi kepada Sel Tubuh - Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa), membantu membina sel2 kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain2.

3) Membantu Tumbesaran - Mengandungi asid folik, biotin, kalsium dan magnesium yang  diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses tumbesaran.

4) Anti-Oksida - Mengandungi vitamin A,C,E, zinc, selenium yang merupakan agen anti oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.

5) Mengembalikan seri wajah - Mengandungi vitamin B lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina se-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah/kulit yang lebih cantik.

6) Detoksifikasi - Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.

7) Rasanya yang lazat - Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan.



Siapa yang perlukan MealShake?

~ Sesuai utk semua kanak2 terutamanya yang kurang selera makan atau yang sembelit atau pun kanak-kanak yang obese.

~ Juga sesuai untuk ibu-ibu mengandung, menyusu, pesakit-pesakit dalam proses pemullihan selepas pembedahan, mereka yang inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat.

~ Sesuai untuk mereka yang tak gemarkan supplemen dalm bentuk tablet kerana Mealshake ni datang dlm bentuk serbuk,dibancuh jadi minuman yg lazat.

~ MealShake ini juga bagus untuk mereka yang ingin menambah/memantau berat badanUntuk membaca TESTIMONIAL lain. Klik
SINI. 


Sudahkan anda membaca kisah Puan Rosmaniza? KLIK SINI.


Untuk membeli Meal Shakes Shaklee, anda ada 2 cara pilihan :

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY MEAL SHAKES NOW

atau 

2) Anda boleh menghubungi saya untuk pembelian,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

Ingin membaca INFO PRODUK SHAKLEE yang lain? KLIK SINI

Ingin membaca INFO / TESTIMONI MEAL SHAKES  yang lain? KLIK SINI

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...