Friday, September 14, 2012

[PENGALAMAN] Dua Kali Bersalin...Dua Kali Jugaklah Jamu Duduk Bawah Katil

Sebenarnya tajuk di atas tu adalah pengalaman saya sendiri. Dua kali saya bersalin, dua kali jugak lah saya beli jamu. Tapi dua kali jugak lah jamu tu tak bermakan sebab anak-anak saya keduanya kena jaundis masa lahir.

Yang bersalin kali pertama tu, jamu siap beli dari tanah seberang lagi tu. Masa tu husband ada kerja di Indonesia, so dia belikan jamu dari sana. Memang tradisional sungguh lah jamunya. Tapi tak makan sebab anak sulong kena prolong jaundice...sebulan jaundice nyer...fuhhss. Agak trauma saya dibuatnya masa tu, maklum lah first time mommy.

Mengandung anak kedua (ni cerita zaman2 belum kenal Shaklee), pun beli gak jamu. Tapi this time around, dah set in mind nak beli jamu yg ala2 moden pulak. Tanak dah yang tradisional macam yang dari seberang tu ;-) .So, saya beli jamu jenama A. Boleh tahan mahal jugaklah harganya. Terbang RM300. RM300 untuk set jamu yang nak makan untuk 40 hari jer tu. Tapi dek nak berpantang cara moden lah konon nya, lelap mata beli jugaklah.

Tapi tak makan jugak, sebab anak kedua pun jaundice jugak. Tapi this time bukan prolong jaundice. 4 hari 3 malam, anak yang kedua ni admitted. Alhamdulillah, lepas discharge terus baik jaundice dia. Syukur.
Menyesal tak sudah lepas tu, siap cakap kat mak. Lepas2 ni kalo beranak lagi tobat tanak beli jamu dah. Rugi RM300.

Ada tak anda-anda di luar sana yang senasib dengan saya? Beli jamu tapi tak makan pun? Rugi duit dah habis beratus-ratus.
Habis nak makan apa kalau tanak makan jamu? Nanti badan sure tak kuat, tak cergas kalau tak makan apa-apa. Untuk sihat dan cergas semula selepas bersalin ialah dengan mengamalkan berpantang dengan pemakanan yang berkhasiat dan nutrisi yang baik.

Untuk pemakanan yang berkhasiat,

1) Amalkan makanan yang lembut, mudah hadam, berserat dan seimbang seperti nasi bubur, sup sayur, sup ikan, kerana ia akan melancarkan sistem penghadaman dan memudahkan pembuangan air besar. Elakkan makan makanan yang sukar dihadam dan berminyak atau pedas kerana ia akan menyebabkan usus pedih dan sembelit.

2) Dinasihati minum air masak segelas setiap sejam atau 2 – 3 liter air sehari kerana ia akan membuat anda cergas dan mengekalkan tenaga. Hindari minum minuman manis ,berkafein, bergas atau berakohol kecuali susu dan koko kerana ia akan mengurangkan cairan tubuh anda dan membuat anda sakit kepala, pening dan/atau kembung perut.

Masa saya berpantang dulu, saya tak kenal lagi Shaklee masa tu. Kalau dah kenal memang confirm makan Shaklee jer. Inilah dia SET BERPANTANG LENGKAP SHAKLEE.



Baca Fungsi Setiap Produk Dalam Set Berpantang Shaklee

Kelebihan Set Berpantang Shaklee

1) Sebagai GANTI kepada jamu.
2) Boleh diambil walaupun bayi mengalami jaundice/kuning kerana Set Berpantang Shaklee ialah vitamin. Ia tidak panas.
3) Membantu penghasilan susu badan - susu jadi lebih berkhasiat dan banyak
4) Boleh dimakan serta merta selepas bersalin
5) Badan rasa lebih bertenaga walaupun tak cukup tidur atau keletihan selepas bersalin.
6) Penggunaannya bukan setakat untuk 40 hari malahan boleh disambung semasa menyusukan bayi. Ia boleh bertahan hingga 4-6 bulan.
7) Harga yang sangat murah sebab tahan sampai 6 bulan. Purata kos sebulan tak sampai RM100 pun.

Baca 21 TESTIMONI PENGGUNA SET BERPANTANG SHAKLEE

Untuk pembelian, anda boleh menghubungi saya dengan cara berikut :

PM Admin Yati Omar di Facebook 
Telegram/ Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK



0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...