Sunday, September 16, 2012

TESTIMONIAL : Pam Susu Masa Tengah Kelam Kabut Pun Boleh Dapat 9 Oz

Berikut ialan Testimonial dari Puan Izura Mohammad yang mengambil Set Penyusuan dari rangkaian Vitamin Shaklee.

Baru lepas pegi course tentang breastfeeding yg di adakan kat tempat keje kat hospital damansara..

so ade sekali waktu talk Dr. Dato Musa termasuk lambat sebab sibuk pi pam susu...
then kena tegur dgn dia..dia tanya pi mana and kenapa lambat masuk...
bagitau la pi pam susu..

then dia tnye dapat bape auns...dgn suaranye yg kuat dgr satu kelas..
jawapla dapat 9auns tu pon sebab kelam kabut pam...

nak tau ape dia jawab?...
hehehe...dia kata..."macam lembu,banyaknye susu"
satu kelas ketawa..tapi yang bestnye dapat pujian sbb susu banyak..

pastu sume member tanya camne leh banyak susu....then apalagi i pon kongsi tentang Shaklee kat dorang especially ESP....ramai berminat....huhuhu....

tadi pam lepas kelas dpt 12auns sbb dapat pam secara tenang..hehehe....suke sangat...syukur...anak nak msuk 4 bulan pada 6 April 2012 ni still fully breastfeed tak pernah mix..and anak sihat tak penah demam etc...berat pon dah 6kilo lebih..pampers  S dah tak muat...baju abang yg 6 bulan dah muat pakai...hehehe....aktif selalu, ceria je anak ibu..."


9 Oz per sesi adalah satu kuantiti yang agak banyak sebenarnya. Bukan semua orang boleh dapat hasil sebanyak ini. Namun ianya bukan lah sesuatu yang mustahil. Jika Puan Izura boleh, anda di luar sana pun PASTI BOLEH ;-))

Apakah yang wajib ibu-ibu lakukan untuk mendapat hasil EBM seperti Puan Izura Mohammad?

1) Kerap mengosongkan payudara sama ada menyusu badan secara terus atau mengepam setiap 2-3 jam.
 

2) Minum air kosong 3L setiap hari

3) Doa yang berterusan kepada Allah memohon dipermudahkan dan dimurahkan rezeki.

4) Dengan bantuan Set Penyusuan dari Rangkaian Vitamin Shaklee.


Jika masih ada yang bertanya, do i need supplement?
Jawapannya terletak pada diri kita kerana hanya kita sahaja yang tahu bagaimana gaya hidup seharian kita...

Bak kata Kak N....~~"mungkin ada orang kata dia tak perlu supplemen sebab belakang rumahnya ada kebun sayur-sayuran, ada kebun buah-buahan yang bersih dari semburan racun, ada reban ternak ayam dan itik maka tak makan ayam injectdan dapat makan telur ayam kampung bila-bila masa...so tak perlu supplement .....so memang betul ......"

Untuk pengetahuan para ibu di luar sana, penyusuan susu ibu merupakan pengalaman yang dipenuhi kasih sayang dan keintiman di antara anda dan bayi dan hanya berlaku untuk satu tempoh yang sangat singkat.
 
Kita boleh belikan mainan dan macam2 utk si kecil setiap tahun, akan tetapi peluang untuk breastfeed ini hanya sekali itu..no turning back...lainla kalau dapat peluang mengandung setiap tahun.
 
Sebelum sempat anda menyedarinya, bayi anda sudah pun membesar dan perhubungan anda dengannya telah melalui satu dimensi baru.
 
Jadi, pergunakanlah masa ini bersama bayi dengan sebaik-baiknya.Berseronoklah dan hargainya.
 
TAK RUGI MENCUBA SET BREASTFEEDING SHAKLEE.
Yakinlah...2 tahun yang akan datang...anda pasti terkenang kembali detik anda membeli Set Breastfeeding Shaklee dan bersyukur kerana anda sudah memilih yang terbaik dan memberikannya kepada si kecil anda.
Anda telah memberinya Susu Yang Terbaik apabila dia sangat memerlukannya.

 


Ingin mendapatkan Set Breastfeeding Shaklee?
Boleh hubungi saya :-

Yati Omar
SMS/Whatsapp : 019-6671210
E-mail :
heriaty.omar@gmail.com

BBM PIN : 29F698A6


* COD bagi Kota Warisan, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Nilai dan kawasan sekitar.

Sukakan entri ini. Sila klik LIKE :-)


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...