Monday, September 17, 2012

TESTIMONIAL : Pengalaman Bersalin Yang Berbeza dengan Set Hamil Shaklee

Pada entri-entri sebelum ini saya ada berkongsi tentang Set Hamil Lengkap dari rangkaian Vitamin Shaklee dan ada juga saya sertakan dengan testimonial nya sekali.

Hari ini sekali lagi saya nak berkongsi satu testimonial dari seorang ibu dari Brunei melalui perkongsian dari Kak N di blog beliau.


Salaam Kak N! Ness nak bagi testimonial tentang kebaikkan Shaklee untuk ibu yang mengandung dan how it helps after birth.

Alhamdulilah, pada 30.03.2011, Ness selamat melahirkan putera yang ke dua, Muhammad Thoriq Syahadah. Tidak sangka dia akan melihat dunia that early sebab due date dia 3 minggu lagi. Tapi aturan Allah adalah yang terbaik.

Tanda nak bersalin bermula pada 7.30 pagi. Tapi Ness masih relax, sempat bermain dengan Aiman lagi. An hour later baru gitau mak yang ada tanda. Dia insist kita pergi hospital, tapi masa tu perut belum lagi sakit.

Masih belum panic, while mak was getting ready, Ness buat breakfast di dapur. Huhu. Punya lah relax kan? Nasib anak ke dua, kalau anak pertama dah memang blah dah gi hospital. Lepas breakfast, seperti biasa, makan Shaklee Vits. Berfikir sejenak, just in case bersalin pagi tu, Ness decided to take extra ESP. Selalunya satu tablespoon dengan milo. Tapi pagi tu, ambik 2 and half.

Pukul 10 baru bertolak dari rumah, masih relax. Tapi on the way ke hospital baru terasa perut mengeras. Masih boleh relax lagi. Sampai hospital, kena offer pakai wheelchair ke labour room (yang berada di tingkat 3 dan amatlah jauh! Sungguh menyeksakan bagi ibu yg hendak bersalin, tak tahu kenapa hospital tu buat camtu.ish ish ish.) Tapi Ness tolak, sebab rasa ok lagi utk berjalan.

Alhamdulilah, 2 kali push, 12.10pm selamat melahirkan Muhammad Thoriq Syahadah, 2.9kg. Kecik nyee...banding dengan abang dia 3.6kg masa lahir. Lepas anak di bersihkan dan di kidnap oleh mak dan abah utk di azankan, Ness start breastfeeding kan Thoriq.

Alhamdulilah, tak de masalah latching, seperti di beri manual dalam perut, Thoriq terus je menghisap. Nurse pun kagum Thoriq latched on well.

Ini gambar Ness sejam lepas melahirkan.



Yang datang melawat cakap tak de nampak macam orang baru bersalin.

Suami sendiri pun cakap Ness nampak berseri dan lebih bertenaga compared to previous birthing. Memang Ness rasa masih bertenaga. Kawan-kawan yang datang melawat tanya apa rahsia Ness sehingga sangat energetic melayan dorang.

Syukur Alhamdulilah, ness rasa consistency dalam mengambil ESP dan vitamin semasa mengandung banyak membantu menguatkan badan dan memberi tenaga. Kita pun nampak ceria dan berseri.

Hari kedua bersama Aiman & Thoriq



Even now dalam pantang tak rasa terlalu penat (walaupun tidur hanya 3 jam semalam), rasa lebih bertenaga melayan karenah si abang dan adik.

Memang betul ada perbezaan jika dibandingkan Ness dulu sebelum mengambil supplements dan selepas mengambil supplements.


Jika ingin merasakan kelainan itu, mengubah keadaan diri dari dalam dan luar, cuba Shaklee. Ia sangat berkesan dan terbukti keberkesananya.


Ummu Aiman Thoriq
Brunei


Tidak dinafikan pengambilan nutrisi yang baik dengan secukupnya semasa kehamilan sememangnya memainkan peranan penting semasa dan selepas proses kelahiran kepada ibu mahupun bayi.

Andai bagaimana? Mahu mendapatkan SET HAMIL LENGKAP dari Rangkaian VITAMIN SHAKLEE?





-------------------------------------------
SMS/Whatsapp : 019-6671210

Fanpage : I Love Vitamins
* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
------------------------------------------


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...