Wednesday, October 10, 2012

Muka Cantik, Dressing Vogue Abis...Tapi Tumit Kematu???!!!




Apa punca sebenar tumit berkematu dan pecah-pecah ni?

1.  Ia berpunca dari pembentukan sel-sel kulit mati yang mengeras dan menebal pada tapak kaki. Ia berlaku sebagai satu tindak balas bagi melindungi kaki akibat tekanan yang berlebihan dan geselan.

2.  Kematu, biasanya terbentuk pada tumit, benjolan tapak kaki atau bahagian bawah ibu jari kaki. Masalah ini biasanya disebabkan pemakaian kasut bertumit tinggi, kasut terlalu kecil, obesiti dan cara seseorang itu berjalan.

3.  Selain itu, tapak kaki yang rata, atau lengkungan tapak kaki terlalu dalam dan kehilangan lemak-lemak pada bawah tapak kaki juga punca seseorang itu menghidap kematu.
 
----------------------------------------------

Kalau kita tengok pada point no. 1, kematu ni berpunca dari pembentukan sel-sel mati. Sel-sel kita sebenarnya bertukar setiap 21 hari. Habis tu kalau sel bertukar, kenapa kematu tak baik-baik, macam tu jugak?

Sebab sel-sel tapak kaki si pengidap kematu tadi tidak mendapat cukup protein untuk membina sel-sel baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak atau cedera.

Di sini timbulnya keperluan protein iaitu makanan kepada sel. Protein ialah makanan terpenting untuk tubuh manusia. Tubuh kita terdiri drpd tulang, kulit, rambut, otot, organ, plasma, antibodi, hormon, hemoglobin dan sel. Keseluruhan sel-sel (anggaran 60 trilion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya spt membina sel-sel baru, menggantikan tisu2 badan yg lama/tua dgn tisu2 baru, menggantikan tisu2 yang rosak/cedera dgn tisu2 baru.

ESP dari Shaklee merupakan sumber protein biologi yang lengkak berasaskan  tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolesterol dan kaya dengan asid amino penting.

Kelebihan ESP ialah ;-
 
~ menjadikan kulit muka cantik, halus, gebu dan berseri,
~ membantu hilangkan parut jerawat di muka,
~ memberi tenaga berpanjangan,
~ menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih,
~ menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur,
~ cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.

ESP juga menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.
 
 
# Testimoni
 
Apa kata mereka yang telah mencuba ESP?
Betulke ESP boleh sembuhkan tumit kematu?


 
 

Dapatkan 1 canister ESP hari ini dengan HARGA OFFER atau 2-3 canister ESP terus untuk PENJIMATAN BERGANDA.

Bukan senang nak dapat ESP dengan Harga Offer ni. Setahun lebih nanti baru ada balik offer ni. Jom rembats 2-3 canister buat stok. Jangan risau tak rosak sebab Expiry Date June 2014.
Nak cantik bukan untuk sehari dua. Tapi kita nak cantik sampai bila-bila ;-))

 
 
Hubungi saya,

Yati Omar
SMS/Whatsapp : 019-6671210
E-mail :
heriaty.omar@gmail.com


BBM PIN : 29F698A6

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...