Tuesday, October 16, 2012

TESTIMONI : Gastrik Dilla Sembuh Setelah Mengamalkan ESP Shaklee

Gastrik terjadi apabila keadaan di dalam perut kita berada pada tahap keasidan yang tinggi akibat proses peneutralan badan terganggu. Keadaan keasidan melampau ini akhirnya membuatkan dinding-dinding perut dihakis yang mana boleh menyebabkan keradangan dan ulser sekiranya tidak dirawat.


Bagaimana ESP membantu ?


ESP merupakan sumber protein unggul daripada kacang soya merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut. Di samping itu, nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan oleh asik hidroklorik berikutan proses pecernaan makanan. 
Apa kata Dilla Jalil - pengidap gastrik kronik ?

dilla kena gastrik dr darjah 4..tiap2 thn paling bnyk puasa dlm 2minggu je..puasa 3-4ari..gastrik dtg..pas tu tak puasa 2-3ari..mcm tulah tiap2 thn..bila gastrik dtg mesti nk muntah baru lega..pedih ulu hati jgn ckp le...
hospital mana dilla tak pernah pergi??klg,ipoh,sg petani,tapah semua dilla pernah pergi sbb sakit sgt tak tahan.mkn ubat pula..mcm2 dh mkn..gama...t, susu kambing, ubat itu..ubat ini..minyak ini..minyak itu..tp tak baik2 juga..makan pun tak boleh silap. kalau mkn benda berangin..siap le!!!sakit smpai nangis2..
tp utk pertama kalinye..thn ni dilla berpuasa dgn shaklee..Alhamdulillah dilla baru tinggal 8hari sbb period sahaja!dilla juga menyusukan anak..Alhamdulillah dgn izin dr Allah dilla masih bertenaga, dah 10hari berpuasa tanpa ada tinggal pun sbb sakit gastrik..syukur sgt.
------------------------------------------------
Hurmm...hebatkan penangan ESP? Gastrik yang dah berpuluh tahun tiba-tiba baik setelah mengamalkan ESP. Alhamdulillah...setiap penyakit itu ada ubatnya. Cuma kita harus berikhtiar.
Sampai bila nak makan ubat tahan sakit ye tak? Ubat tahan sakit tu ialah dadah. Apa kesan sampingannya jika bertahun-tahun mengambil ubat tahan sakit. Anda sendiri tahu jawapannya.
Manakala ESP ialah vitamin. Pilihan kini di tangan anda. Mahu menerukan pengambilan ubat tahan sakit atau mengambil ESP, sesuatu yang semulajadi yang bukan dadah malahan dari sumber tumbuhan yakni soya yang berkualiti tinggi yang kaya dengan sumber protein.
Selain dari menyembuhkan Gastrik, apa kelebihan lain yang bakal anda nikmati?

1. Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : 
Sebagai energy booster (kalau minum waktu pagi tu, terasa bertenaga dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)

2. Lelaki : 
Melindungi dari any disease (heart, cancer etc)

3. Ibu mengandung : 
Untuk kehamilan yang sihat – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.

4. Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).
Amacam...hebat kan ESP? Jom dapatkan ESP harini sementara harga tgh SALES ni. Nanti kalo dah masuk November baru nak mintak harga ni...haii...tak dapat lah saya nak menolongnyerrr....haiii...


Hubungi saya,

Yati Omar
SMS/Whatsapp : 019-6671210
E-mail :
heriaty.omar@gmail.com

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar.

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...