Monday, October 8, 2012

TESTIMONI : Suplemen Untuk Mak

Mak...Ibu...Ummi...Mama...Mommy....semuanya membawa maksud yang sama
Cuma bunyi nyer ajer yang tak sama ... :-)
 
Anak-anak saya panggil saya Mama...
Saya panggil mak saya "Mak"
 
Salah satu habit saya ialah saya suke bawak mak saya pegi jalan2 dan jugak bagi hadiah pada mak ...
 
Macam sekarang ni sejak-sejak buat biz Shaklee...saya hadiahkan mak suplemen
 
Suplemen yang saya mula-mula sekali bagi mak saya ialah ESP. Tapi mak saya tak sebut ESP, dia sebut SOYA.
 
Kalo dia cakap "Along...soya mak dah nak abis". Then, saya faham lah yang ESP dia dah nak habis.
 
Mak saya ni pengidap darah tinggi, kencing manis, kolesterol tinggi dan gout. Tapi Alhamdulillah, semuanya dalam keadaan yang terkawal tapi bacaan tu taklah cantik mana. Mak memang rajin makan ubat hospital. Dia patuh arahan doktor. Makan memang jaga.
 
Selain ESP, saya jugak bagi mak OmegaGuard dan Vitamin C. Dah 3 bulan jugaklah mak makan 3 Vitamin ni.
 
Mak memang ada regular check-up kat hospital kerajaan 3 bulan sekali.
Baru-baru ni mak ada check-up buat blood test & jumpa doktor sekali.
 
Keputusan check-up mak sangat menggembirakan :-)
 
1. Berat mak dah turun 3kg, leni berat mak 70kg...mak kata selama ni berat mak asik kat 73kg tu jer tanak turun-turun. Doktor dok suruh mak kurangkan makan. Mak kata mak dah tua, makan pun dah tak selera...makan sikit jer selalu. Nak kurangkan makan macam mana lagi.

Ini ialah hasil makan OmegaGuard yang membantu penurunan berat badan.
 
2. Tekanan darah mak 120/70. Woww...doktor puji "Bagus makcik...darah makcik cantik".
Kalau tak dulu memang yg belah atas tu dok maintain kat 130 ajer even dah 10 tahun mak makan ubat darah tinggi.
 
Ini ialah hasil makan OmegaGuard yang membantu mengekalkan tahap tekanan darah normal.
 
3. Bacaan gula 5.1 (Bacaan gula 7.8 ke bawah adalah bagus) dan bacaan kolesterol pun kata doktor "Baik". Biasanya bacaan gula mak 7...tu pun dah kira border jugak. Tapi kali ni bacaan gula mak "5.1". Doktor memang happy and asik cakap bagus...bagus...kata mak :-)
 
Ini ialah hasil makan ESP yang mengawal paras gula dalam darah dan kolesterol.
Dan juga OmegaGuard yang mengandungi Omega-3 yang mampu mengurangkan risiko sakit jantung termasuk mengekalkan kolesterol baik.
 
 
4. Selain di atas, dulu kulit mak kering mcm berkuping-kuping. Sekarang tak lagi, kulit tangan mak dah lembab. Mak kata baru-baru ni mak pegi Pejabat Tanah. Kerani kat pejabat tanah tu tanya mak umur berapa.
 
Kerani : Umur makcik berapa?
Mak : Acik dah 60 dah..
 
Hasil makan ESP yang membina sel-sel kulit baru dan Vitamin C yang membentuk kolagen buat mak nampak muda dari umur sebenar.
 
Terkejut kerani tu
Kerani : Eh...acik nampak muda, sihat jer ni ha. Datang sini naik apa?
Mak : Acik jalan kaki dari pekan.
 
Untuk pengetahuan semua. Jarak pekan ke pejabat tanah tu dekat nak 1 km jugak yer.
 
Kerani : Larat yer acik...saya ni badan sana sakit sini sakit...
 
Mak saya kata kerani pejabat tanah tu muda lagi...rasanya dalam 30an nak masuk 40 tahun.
Mak pun kata..: Yelah kita ni badan setakat nasi & air ajer tak cukup. Acik ada makan suplemen sikit-sikit.
 
5. Dulu mak ada sakit kaki. Bila bangun tido, mak mesti jalan tertenjot-tenjot sebab kaki mak sakit. Sekarang tak lagi.
 
Hasil makan OmegaGuard yang meredakan keradangan sendi.
 
 
Saya gembira dengan taraf kesihatan mak saya sekarang. Sebelum ni mak saya ada makan suplemen brand GXXXX.
 
Mak saya kata ...mak makan GXXXX tu dah bertahun-tahun dah, camtu jugak takde apa yang elok, cuma badan jela tak penat tapi makan Shaklee ni 'osah elok boto'. Itu bahasa orang negeri. Maksudnya "memang elok betul".
Mak kata pasni mak tanak dah makan suplemen GXXXX tu, mak nak teruskan makan Shaklee ni ajer.
 
----------------------------------------------
 
Saya teringat dulu, satu pagi semasa memandu ke tempat kerja. Masa tu dah nak dekat dengan hari ibu. So, masa tu di Hot FM. Ada satu caller ni call. Dia kata, selagi orang tua kita masih hidup, selalu-selalu lah jenguk dan telefon mereka. Sebab bila mereka dah takde nanti, hatta telefon paling mahal sekali pun takan dapat bagi kita dengar suara mereka. Lepas tu Faizal HotFM pulak pegi mainkan lagu Ungu "Andai KuTahu" . Memang tangkap leleh...
 
Selagi orang tua kita masih hidup, seboleh mungkin kita gembirakan lah hati mereka. Setidak-tidaknya belikan suplemen untuk kesihatan mereka.
Mereka tak pernah meminta tapi kalau anak yang bagi hati ibu mana yang tak gembira kan. Tanda ingatan dan kasih sayang kita buat mereka.


Inilah suplemen Shaklee yang saya bagi Mak ;-))

 
Bersempena dengan SALE ESP di bulan Oktober ni, boleh dapatkan set di atas dengan Harga Yang Sangat Special !!!

Jom belikan untuk Ibu Tersayang :-)

Hubungi saya,

Yati Omar
SMS/Whatsapp : 019-6671210
E-mail :
heriaty.omar@gmail.com
BBM PIN : 29F698A6

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar.

1 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...