Thursday, November 8, 2012

Kisah Kekentalan Hati Seorang Ibu Demi Menjayakan Penyusuan Anak Kembarnya

Berikut ialah kisah kekentalan seorang ibu kepada sepasang anak kembar yang cukup gigih dalam menjayakan penyusuan anak kembarnya.
Ikuti kisah beliau. Moga menjadi inspirasi buat anda semua di luar sana :-)
 
Berikut ialah Cerita MamaIna.
 
Alhamdulillah saya masih lagi meneruskan penyususuan susu ibu sehinggalah Amna dan Anis berusia 24 bulan.Saya tidak menetapkan sesuatu tempoh ianya mesti berakhir sehingga bila kerana saya selalu berdoa"Ya Allah kurniakan kepadaku kekuatan untuk menyusukan anak-anakku selama yang mungkin kerana setiap yang berlaku hanyalah dengan izinmu,Ya Allah permudahkanlah segala urusan hidup kami dan berkatilah kami dengan Rahmat dan Kasih Sayangmu..

Bagaimana saya begitu YAKIN dengan Shaklee?

Bermula pada thn 2009 Sewaktu kandungan saya  berusia 5 bulan saya saja-saja  mencuba 1 tin ESP sebelum ditukarkan kepada canister)kerana kesian pada seorang  kwn bersungguh-sungguh bercerita tentang ESP sehinggalah saya melahirkan Amna &Anis.Alhamdulillah kesan ESP 1 tin itu kulit mereka cukup bersih dan gebu..saya mula terfikir bagimanalah rupanya jika bertin-tin ESP masih diteruskan pengambilannya semasa saya menyusu pulak.mesti orang akan bertanya Amna&Anis ikut siapa yer sebab saya tidak segebu mereka...hehe
Bagaimana Set 3M membantu penyusuan saya?

Setelah melahirkan Amna&Anis saya tidak tahu rupanya ESP yang saya pernah minum dapat membantu memperbanyakkan dan memekatkan susu ibu hinngalah apabila Amna&Anis berusia 16 bulan susu saya makan berkurang sehingga 2 0z setiap sesi perahan.Saya takut dan risau kerana ramai ibu yang tidak dapat meneruskan penyusuan apabila anak sudah mula makan.

Kini saya Telah BERJAYA

Saya berusaha mencari Info bagaimana untuk menambahan susu perahan saya.Saya masih mengepam secara konsisten,tapi apa yang berlaku saya cepat panik bila saya hanya mampu bawa pulang 3-4oz setiap hari untuk keperluan amna&anis.Saya jadi seorang yang cepat stress bila seminggu susu saya drop.Alhamdulillah bertemu kak N bercerita tentang Shaklee apa vitamin yang boleh kurangkan stress dan  tambahkan susu,berkenalan pulak dengan kak Nadia berkongsi cerita dan Tips bagaimana kak Nadia berjaya.Terima Kasih Kak N dan Nadia..semoga ada ganjaran dari Allah SWT dan setiap usaha dan perkara baik yang kalian lakukan diberkati Allah SWT...

Apa Kejayaannya selepas seminggu mencuba Set 3M?

Saya akui memang saya  mengharapkan kesan serta merta setelah saya mencuba Shaklee.Tapi Allah SWT ingin melihat saya bagaimana perlu dan pentingnya sifat sabar.Saya belum nampak sebarang peningkatan.Siapa yang saya cari?Saya sms kak N "Salam Kn dah 8 hari makan Set B cuma susu masih belum nampak perubahan".Saya sms pula kak Nadiah.Salam kak.saya nak tanya  camna cara kak ambil vitamin dah 8 hari makan set B tapi tak nampak perubahan .Jawapan kak N,Ina ada orang makan 2 weeks baru ada kesan yang ketara,jadi kena istiqamah ya.Akak doakan ina berjaya dapatkan amount yang dihajati.Kak Nadiah pula emailkan saya penerangan yang cukup panjang lebar..Kesimpulannya sabar,istiqamah dan banyakkan doa

Selepas 12 hari....

 

Susu Perahan 10am = 4oz
 


Susu Perahan 3pm = 9oz

 
 

Susu Perahan 11.10pm = 10oz
Apa kata kak N: Tahniah,itulah berkat kesabaran

” Syarikat susu formula saling berlumba untuk menghasilkan susu yang kaya dengan pelbagai formula namun sedarkah kita ianya tidak mampu untuk menandingi susuibu, anugerah terbaik buat si manja? Tidakkah kita juga mahu berikan yang terbaik buat si manja kita?”.

 

Inilah dia SET 3M yang sering menjadi IGAUAN ibu-ibu menyusu. Kalau tenung lama2 gambar ni boleh TERMIMPI-MIMPI tau. Tapi buat apa nak mimpi ajer kalau IMPIAN tu boleh DIGAPAI kan...
 
 

 
Dapatkan SET 3M hari ini dengan HARGA SALESSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Untuk pesanan boleh hubungi saya,
 
Yati Omar
SMS/Whatsapp : 019-6671210
E-mail :
heriaty.omar@gmail.com


BBM PIN : 2A7C16B0


 

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar.

 

1 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...