Thursday, November 29, 2012

TESTIMONI SET 3M : Lebih 1000 Oz dalam masa 55 hari. Susu banyak sampai 2 deep freezer tak muat !!!!

Lagi 2 hari ajer lagi dah habis November. Nak masuk Disember pun dah. Bermakna sudah hampir setahun jugak la perjalanan penyusuan saya buat Ameera Zulaikha. Buat yang belum tahu, perjalanan Shaklee saya bermula dengan SET 3M. Ceritanya DI SINI.

Tapi saya takda stok EBM nak tayang kat sini sebab saya seorang Work At Home Mom (WAHM). Anak saya direct feeding sahaja.

Tapi takpe, saya ada banyak koleksi TESTIMONI SET 3M yang saya nak share dengan ibu sekalian.

Tapi sebelum tu,
 

KENAPA RAMAI IBU MENYUSU PILIH SET 3M yang terdiri dari rangkaian vitamin SHAKLEE ni ?




VITALEA (MULTIVITAMIN)
- Lengkap dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi.
- Ada kajian mengatakan, kandungan zat besi dalam susu ibu akan berkurangan selepas 6 bulan pertama menyusu bayi, dan ibu juga digalakkan menambah ikan bilis (salah satu sumber zat besi) ke dalam makanan pertama si comel. Maka, pengambilan vita-lea iron fortified ini membantu si anak memebesar dengan baik.

B-COMPLEX
- Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein,
- Anti stress (sebagai penenang),
- Membantu meninggikan sistem pertahanan badan,
- menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga
- Membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)...so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar.
- Pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.
- Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.
 
VITAMIN C
- Antihistamine semulajadi, meningkatkan antibodi dalam susu ibu.
- Jika si ibu atau si anak demam, anda hanya perlu tingkatkan pengambilan vit-C ke 2 biji sehari. Mungkin tak perlukan ubat demam.
- Kadangkala, bila pumping ataupon di gigit oleh anak, puting akan mudah terluka, maka, luka akan cepat baik, selain dari kulit makin bersih, cerah & cantik.
 
ALFALFA
- Mempunyai 1001 khasiat, dan antaranya sebagai penggalak susu.
- Dalam penyususan, alfalfa membantu memekatkan susu di mana ia akan menambahkan jumlah lemak di dalam susu ibu. Maka, susu ibu lebih lemak berkrim!
- Selain itu, ibu akan jadi lebih lawas (bantu turunkan berat badan!),
- Bantu buang angin dalam badan. Bayi anda akan kurang kolik (angin dalam badan).
 
ESP (ENERGIZING SOY PROTEIN)
- memberi tenaga
- membantu melancarkan penghasilan susu
- penting untuk kelenjar dan tumbesaran
- mencantikkan kulit si ibu
- membantu kawal paras kolesterol
- memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama.
- Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.
 
Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee ada non GMO soy iaitu soya yang dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.
 
OSTEMATRIX
- Shaklee Kalsium-Magnesium yang dilengkapi dengan Vitamin D dan lain-lain.
- Kalsium sangat penting bukan saja untuk ibu menyusu malah untuk semua wanita, kerana kita mudah mendapat osteoporosis apabila meningkat usia kelak.
- Bilangan kalsium dalam darah akan berkurangan apabila si ibu di datangi haid. Maka, bagi sesetengah ibu yang mendapati susunya merudum tatkala period, digalakkan untuk mengambil Cal-Mag seminggu sebelum dan sepanjang waktu period.
- Kepada anda yang mempunyai bayi yang demam kuning (jaundice) di dalam pantang, digalakkan untuk mengambil OsteMatrix ini agar khasiat Vitamin D dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.
 
Dan sekarang, TESTIMONI YANG DI NANTI-NANTI.
 
 
# Part 1 - Lebih 1000 Oz dalam masa 55 hari
 
 
 
# Part 2 - Stok EBM yang terkumpul selama 2 bulan setengah
 
 
 
# Part 3 - Stok EBM yang terkumpul selama 1 bulan setengah
 
 
 
# Part 4 - Stok EBM yang terkumpul selama 1 bulan, tak dapat letak dalam DEEP FREEZER sebab 2 DEEP FREEZER yang ada DAH PENUH
 
 
 
# Part 5 - Hasil pumping sesi ke-3 di pejabat. lebih 12 Oz untuk sekali pam.
 
 
 
 
# Part 6 - Hasil pumping walaupun tengah period. 12 Oz maintain.
 
 
 
 
# Part 7 - Hasil pumping sesi ke-2 di pejabat di hari pertama berpuasa. 12 Oz maintainnn...
 
 
 
# Part 8 - Hasil pumping sesi ke-2 di hari ke 14 berpuasa. 12 Oz maintainnnn lagiiiii........


 
 

Banyak betul gambar ;-)) Bak kata omputih " A picture is worth a thousand words ".

Saya yakin ramai ibu-ibu di luar sana yang begitu berkeinginan untuk menyusukan anak sepenuhnya dengan susu ibu.

Jika Puan Shima boleh hingga stok EBM melampuh-lampuh sampai 2 deep freezer pun tak muat, anda juga boleh.

Puan Shima hanya amalkan 3 tips ini :-
1) Pengambilan Set 3M Shaklee
2) Pumping yang berterusan / konsisten
3) DOA yang tak pernah putus pada ALLAH SWT

Untuk membaca banyak lagi TESTIMONI SET 3M, boleh KLIK SINI.


Untuk pesanan SET 3M,

Hubungi saya,

Yati Omar
SMS/Whatsapp : 019-6671210
E-mail :
heriaty.omar@gmail.com

BBM PIN : 2A7C16B0


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar



0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...