Sunday, November 25, 2012

TESTIMONI SET PENYUSUAN BUDGET : Walaupun Hanya Mengamalkan ESP dan ALFALFA SHAKLEE sahaja..HASILNYA...Wauuuuuuu, Sungguh Tak Di Sangka


Salam semua,

Sepertimana yang kita sedia maklum ALFALFA SHAKLEE mempunyai pelbagai khasiat. Salah satunya ALFALFA bertindak sebagai MILK BOOSTER.

Kalau tanya saya, apa SET PENYUSUAN TERBAIK.
Jawapan saya tak lain tak bukan ialah SET 3M.

Tapi yelah, kadangkala ada di kalangan ibu-ibu yang mempunyai kekangan budget tapi sangat teringin sekali untuk mengambil SET PENYUSUAN 3M ni.

Untuk kes begini, saya cadangkan beli vitamin secara berperingkat.

Bulan Pertama - beli ESP & ALFALFA SHAKLEE dahulu
Bulan Kedua - beli B Complex & Vitamin C pula
Bulan Ketiga - beli Vita-Lea & Ostematrix

Yeyy...dah lengkap Set Penyusuan anda, dan selepas itu hanya perlu beli mana-mana vitamin yang sudah habis sahaja. Ibu-ibu tidak perlu risau sebab sebotol vitamin SHAKLEE ni boleh bertahan hingga 4-6 bulan.

Tapi kalau ada budget yang mencukupi, tak perlu beli secara berperingkat. Beli sahaja terus SET 3M FULLPACK.

Di bawah ni ialah satu testimoni dari seorang ibu yang menyusukan anaknya dengan hanya mengambil ESP & ALFALFA SHAKLEE.



Persoalannya di sini, kalau ESP dan ALFALFA SHAKLEE dah boleh buat susu jadi banyak, kenapa nak ambil FULLSET SET 3M ?
Haaa...di sinilah uniknya SET 3M. SET 3M bukan semata-mata MILK BOOSTER. Itu adalah anggapan kebanyakan orang.
Yang sebenarnya tidak begitu. Dalam SET 3M ada 6 Vitamin. Antara ke-enam vitamin dalam SET 3M tu, hanya ALFALFA sahaja yang berfungsi sebagai MILK BOOSTER. Yang lain-lain tu lebih kepada ke arah kesihatan ibu.
Macam mana tu?
Pernah dulu saya kongsikan kenapa dalam entri saya yang lepas. Takpelah saya tulis lagi sekali di sini.
1. ESP ialah protein. Kenapa ibu menyusu kena makan protein? Protein merupakan makanan kepada sel. Apabila sel mendapat bekalan protein yang mencukupi ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati.
Semua organ dalam tubuh kita terdiri daripada sel. Kalau sel tidak sihat, bagaimana organ-organ kita nak berfungsi dengan baik. Bagaimana anda nak menjayakan penyusuan kalau tubuh anda tidak sihat?

2. Vita-Lea Iron Formula. Dalam Vita-Lea ada iron atau zat besi. Zat besi ini membawa oksigen di dalam darah ke seluruh tubuh kita, memudahkan pembentukan hemoglobin dalam sel darah merah. Kekurangan zat besi menyebabkan anemia dan keletihan.
Bagaimana anda nak menjayakan penyusuan kalau sering keletihan? Bila bekalan oksigen dalam darah tak mencukupi, lazimnya seseorang akan sakit kepala kerana kurang bekalan oksigen dalam darah ke otak. Bagaimana nak menjayakan penyusuan kalau ibu asyik sakit kepala?

3. Vitamin C - Tujuan makan vitamin C ialah untuk meningkatkan imun system tubuh. Supaya jarang kena selsema. Selain itu vitamin C juga membentuk kolagen. Keistimewaan vitamin C Shaklee ialah sebiji vitamin c bersamaan dgn 7 1/2 biji buah oren. Laratkah anda nak makan 7 1/2 biji buah oren setiap hari seumur hidup?
Bagaimana nak menjayakan penyusuan kalo ibu sering tidak sihat, sering selsema? Penyusuan pasti terganggu kerana ibu berada dalam keadaan tidak selesa.

4. Ostematrix - Ini adalah kalsium. Semasa hamil dan setiap hari semasa menyusukan bayi mengambil bekalan kalsium ibu. Ibu yang selepas bersalin lazimnya akan selalu mengalami sakit belakang apabila membongkok semasa menyusukan, semasa menukar lampin. Apabila ini terjadi, ibu akan mengalami ketidakselesaan semasa menyusukan.

5. Alfalfa - Bertindak sebagai milkbooster dan juga agen detoks. Lazimnya susah nak jumpa ibu menyusu yang boleh menjaga pemakanan dgn begitu berdisiplin selama 2 tahun. Mesti nak makan ayam, udang, sotong. Kalau baby tak alergi tak apa, tapi kebanyakan bayi mmg alah dgn ayam dan makanan laut. Maka timbullah ruam2 kecil pada sekitar mulut dan pipi si comel. Nak letak cream eczema? Selamat ke? Baby suka menggaru muka. Macam mana kalo cream eczema tu termasuk dalam mata ke mulut ke? Merbahaya bukan?
Selain tu Alfalfa juga boleh mengetatkan vagina. Saya ada testimonial dari customer bab yang ni. Sungguh 18SX. Saper nak sila emel. Nanti saya share kan. Maaf tak dapat kongsi di sini.

6. B-Complex - Vitamin ini buat mood ibu jadi happy. Dan juga boleh hilangkan mengantuk di waktu siang terutama selepas lunch. Bila nak menyusukan mood ibu mesti sentiasa baik. Kalo asik mood swing ajer...susu pun tanak keluar.

Haaa...dari segi bahasa mudahnya, itulah jawapannya kenapa mesti beli SET 3M.
Perumpamaannya ibarat meja 2 kaki dengan meja 6 kaki. Yang mana LEBIH STABIL?
Inilah dia SET 3M yang SUPER DUPER BESS MELETOP-LETOP tu ;-))
Ada juga ibu-ibu yang kata mereka tak berapa gemarkan soya tapi nak sangat beli SET 3M ni. Untuk kes yang tak suka minum soya, saya sarankan untuk ganti ESP SHAKLEE dengan MEALSHAKE SHAKLEE. Takde masalah sebab kedua-duanya ialah PROTIN.
Pilihan sekarang di tangan anda. Nak SET 3M yang mana satu? Versi ESP SHAKLEE ke atau versi MEALSHAKE SHAKLEE ?
Hubungi saya,

Yati Omar
SMS/Whatsapp : 019-6671210
E-mail :
heriaty.omar@gmail.com

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...