Tuesday, January 15, 2013

[Success Story] Ibu anak 5 - Berpantang anak NO. 5 ni SUSU PALING BANYAKKKK...Hoyeahhhh

Macam mana dengan pengalaman berpantang anda ?
Saya...hurmm...dua kali bersalin, dua kali beli jamu, dua kali jugak lah jamu tak makan and jamu duduk bawah katil ...tragisss ..

Kenapa beli and tak makan?
1) Sebab anak saya jaundis
2) Sebab masa tu saya belum kenal Shaklee lagi. Kalo tak sah-sah berpantang dengan Set Berpantang Shaklee ....of course lah khennn...ahaksss

Macam mana dengan pemakanan semasa berpantang?
Sharing my experience ... saya banyakkan makan ikan macam ikan merah, sayur campur. Boleh kata hampir setiap hari makan sup ikan and sayur campur..agak membosankan...hahaaa...tapi terpaksa...

Kenapa tak makan ayam?
Sebab kebanyakan ayam adalah ayam inject. Kenapa ayang kena inject? Untuk kasik dia gemuk. So bila kita makan dengan kita-kita sekali jadi gemuk. Nak cari ayang kampung, ayam organik susah. So i decide not to makan ayam ...habis cerita. Tapi after hari ke-30 tu i makan lah jugak ayam sbb dah tak lalu nak telan ikan.

OK, itu intro cerita berpantang kali ni.
Sedar tak sebenarnya berpantang ni sebenarnya ialah recovering process. Yelah 9 bulan hamil + proses melahirkan. So, tempoh berpantang ni kena gunakan se-elok2nya untuk pulihkan diri kita.


-------------------------------------------------------------------------



Seronok kan??
Tengok EBM banyak-banyak ni memang best ...
Kalau SENDIRI PUNYERRR ....LAGIIII BESTTTT

Saya ada terbaca kat mana entah..
Menarik...dia tulis macam ni...

Menyusukan anak ni ibarat SATU PERJUANGAN
Kenapa ? Sebab ia menuntut KEKUATAN FIZIKAL + MENTAL

Yesss...VERY TRUE ...INDEED..

Kalau fizikal tak kuat, asik nak melepet ajer...susah lah kan
sebab tu orang yg konsisten makan vitamin tapi lepas tu dia culas...dia sendiri akan terasa beza makan vitamin dengan tak makan...makan vitamin secara konsisten buat tubuh jadi bertenaga. Tak percaya ??? TRY IT, then YOU KNEW IT
 
pastu mental pun kena strong ... bila susu merudum jangan cepat give up ...sebab bila u give up, that's it lah...THE END OF IT...
But when you don't ...there is light at the end of the road ... believe...have faith ;-))

Bunyi macam pakar motivasi tak? Heheee...

Saya memang passionate about breastfeeding ... Alhamdulillah 12 Jan 2012 yang lepas ni genap setahun saya menyusukan my petite Ameera. 
Yeyyy....setahun sudah membesar dengan susu ibu ... another year ahead. 
Thank you Allah for the precious gift ...

Panjang benar dah menceceh ..ha yelah kang tulis skema-skema macam baca ayat buku pulak kan (Oh my... i heard sound of Ameera's voice, sudah bangun ka budak tecit ni???)

Jika anda berminat untuk meneruskan perjuangan penyusuan anda hingga 2 tahun dan perlukan bantuan saya, feel free untuk hubungi saya ;-))
Saya, Set 3M saya dan tips2 special dari pengalaman saya sendiri sedia menanti di sini ..

Nak ke tak nak ? Anda sendiri tahu apa yang terbaik untuk anak anda...

Hubungi saya,
 
Yati Omar
SMS/Whatsapp : 019-6671210
E-mail :
heriaty.omar@gmail.com

BBM PIN : 2A7C16B0

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...