Friday, January 11, 2013

[Success Story SET 3M] : Ingatkan DADIH, rupenyer EBM

Saper suka makan Dadih? Gambar Credit to Encik Google ;-)



Nampak cam sedap la pulak...Huhuee...dan-dan terasa nak makan dadih.

Nak tau tak saya pertama sekali makan dadih masa kat asrama. Dulu masa kecik2 sekolah asrama. Lepas lunch, ada jela dadih ni kena hantar kat hostel. Rindu jugak zaman2 tu.

Tapi 2013 ni sekolah saya dulu dah berpindah tapak - dulu kat Bukit Merbah, Seremban..now dah pindah Enstek, Nilai. Dekat pulak dengan rumah kita. Esok2 boleh hantar my petite, cutie, little Ameera sekolah situ kalau ada rezeki.

Guess sekolah apa? Yess.. I am ex-TKCian. 
Terkeluar plak citer personal kat sini. Takpe, i tau u'olls suke baca citer2 personal i ni.

Kang asik citer testimoni menyusu kang bosan plak...adalah kawan baru2 ni cakap..my post on menjana income dengan Shaklee tu adalah post saya yang she enjoyed reading the most. Heheee...tula dah lama tak menulis kisah hati ke hati. Sape nak baca, gali2 kat entri belakang2 yer ;-)

OK, hari ni ekceli nak share testimoni jugak ni ...hehee..

Cer tengok EBM Siti ni macam Dadih kan ...cantik ajer tersusun kemas. Al-termaklum ni sumer kerja keras ni. Hard work...sacrifice ...



Ramai yang tanya berapa harga Set 3M Shaklee ni? Mahal tak? 

To all mommies out there, Set 3M ni is far much cheaper than your Gucci bags, Parada bags...
even it is much cheaper than your Carlo Rino or Sembonia or Sacha handbags.

Ni susu dah merundum teruk ni. Tapi still berkira-kira duit. 

End-up beli formula. Saya tak kata susu formula tu tak elok. Anak saya yang sulong pun membesar dengan susu formula. Kerana saya gagal menyusukan dia. Saya cetek ilmu masa tu. 

Tapi bila anak yang second ni, saya mati2 memperjuangkan penyusuan ibu. Lantak lah orang nak cakap apa, leceh la, buang masa la duduk lama2 menyusukan anak, tak jadi kerja lah...yang penting saya tahu what is best for my child. 

Sebenarnya kan....bila org memperlekehkan usaha kita, kita kena buktikan pada mereka yang mereka salah. Bukan cepat termakan dengan kata-kata orang2 tu.

Antara Eyoy dengan Ameera, I do notice. Ameera susah jatuh sakit. Compared to Eyoy...dia senang jatuh sakit masa kecik2 yer. Kejap2 demam...warded..pneumonia...asik batuk , selsema but now dah ok sejak amalkan Malshake. Nantilah i buat one special entry on Eyoy and his mealshake. Sharing hati ke hati of course ;-))

But Ameera is a healthy child. Manja tu standard lah. Saya tak boleh hilang dari mata dia. Tersedu-sedu nangis kalau tak nampak mama dia ni..huhueee...cian my petite. Ni dia tgh tidur. Tu yang mama dia pulun menulis ni.


So...jika susu anda sedang merudum dan anda berminat untuk meneruskan penyusuan anak anda hingga 2 tahun dan perlu bantuan saya, feel free untuk contact saya. Saya dan my life saver (SET 3M) sedia menanti di sini ;-))


Hubungi saya,
Yati Omar
SMS/Whatsapp : 019-6671210
E-mail :
heriaty.omar@gmail.com

BBM PIN : 2A7C16B0

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...