Sunday, February 3, 2013

PROMOSI SEPANJANG FEBRUARI : SET 3M + OMEGAGUARD Pada Harga MELETOPPP !!!

2 hari tak update blog ... saya tengah RECHARGE
Bukan bateri jer kena recharge...manusia pun kena recharge
Saya teringat saya pernah terbaca dekat Livestrong ke kat mana, ayat dia berbunyi macam ni :- When you commit to breastfeed, you are also committing to take of your health

Sebab bila anda tidak sihat, tubuh tidak akan dapat menghasilkan susu yang berkualiti. Bukan setakat tak dapat hasilkan susu yang berkualiti, kuantiti pun akan menyusut sama.

Fakta atau auta ? FAKTA.

Nutrisi yang baik memainkan peranan penting dalam proses kehamilan dan bayi yang bakal lahir. Dalam tempoh kehamilan dan penyusuan susu ibu, tubuh memerlukan lebih banyak nutrisi untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan bayi dan juga ibu.
Apakah NUTRISI PENTING yang diperlukan bagi menyokong Kehamilan dan Penyusuan Susu Ibu yang sihat ?
Protein
~ diperlukan untuk pertumbuhan fizikal dan pembinaan sel bayi anda. Ia juga diperlukan oleh plasenta, tisu-tisu amnion, tisu-tisu keibuan dan penghasilan susu ibu. Jelasnya, kehamilan dan penyusuan susu ibu memerlukan kehadiran protein. Jadi amatlah disyorkan untuk menambah sumber protein sihat di dalam diet harian anda.
Asid Folik
~ pengambilan folate yang mencukupi bukan hanya penting bagi memastikan pembentukan otak dan saraf tunjang fetus yang sempurna, bahkan ia turut membantu dalam mencegah kecacatan semasa kelahiran seperti bifida spina. Pengambilan asid folik yang optimum perlu diambil secara berterusan di sepanjang tempoh kehamilan dan juga dalam setiap diet wanita yang masih subur.
Kalsium
~ kandungan kalsium yang mencukupi di dalam diet anda, lebih-lebih lagi semasa tempoh kehamilan akan dapat memastikan bayi yang bakal dilahirkan mempunyai tulang dan gigi yang sihat tanpa menggugat kandungan kalsium yang sedia ada di dalam tubuh anda.
~ Kalsium juga membantu untuk menghalang kekejangan otot yang dialami dalam tempoh kehamilan dan kontraksi yang berlaku disaat melahirkan. Pengambilan kalsium yang teratur boleh diperolehi melalui pengambilan produk tenusu dan sayur-sayuran hijau seperti kubis atau dengan mengambil kalsium tambahan.
Asid Lemak Omega-3
~ juga dikenali sebagai DHA yang diperlukan dalam pembinaan otak dan retina bayi. Ikan laut dalam(Coldwater) seperti ikan salmon dan ikan tenggiri, kayan dengan sumber asid lemak omega-3 tetapi anda disyorkan untuk mengambil tidak lebih daripada 2 bahagian seminggu kerana kandungan merkurinya yang tinggi. Jadi, suplemen ultra-tulen minyak ikan omega-3 merupakan alternatif terbaik untuk menggantikannya.
Berikut merupakan Cadangan pengambilan suplemen Shaklee utk nutrisi kehamilan dan penyusuan Susu Ibu yg sihat

ESP
~ rendah lemak, bukan GMO dan protein biologi lengkap yang mengandungi kesemua sembilan asid amino penting.

Ostematrix

~ Lengkap serta suplemen kalsium yang terbukti secara saintifik mempunyai penyerapan yang lebih baik dan tablet yang mudah ditelan.
B Complex
~ Memberikan kesemua khasiat 8 vitamin B dengan sistem penyerapan bioaktif yang membantu penyerapan dan bioketersediaan asid folik.
Omega Guard
~ Menawarkan spektrum penuh asid lemak omega-3 bergred tinggi yang selamat di makan. Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan.

Untuk lebih lengkap, tambahkan dengan Vita-Lea dan Alfalfa Complex.

Vita-Lea
~ dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi.
~ apabila anak mencecah usia 6 bulan, ibu2 menyusu disyorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak .Contoh mudah ialah ikan bilis.
~ bagi si ibu pula, boleh mengambil multivitamin Vita-Lea yang didatangkan bersama dengan iron formula (zat besi).

Kenapa ibu menyusu perlu zat besi?
Pengambilan zat besi yang mencukupi dalam menu harian penting agar ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah.

Alfalfa Complex
~ sebagai milk booster membantu mempercepatkan penghasilan susu
~ melawaskan, membantu masalah sembelit, membuang angin dalam badan
~ menyelesaikan masalah keputihan
~ mengetatkan vagina (bagi ibu2 selepas melahirkan)




Inilah dia semua item yang diperkatakan di atas?
You all nak dapat harga best tak untuk Set 3M + OmegaGuard ni ?
Harga meletop di sepanjang bulan Februari ni tau ;-))
Bersempena dengan PROMO OMEGAGUARD ...Yezzaaa...

Nak tau harga best,

Yati Omar
SMS/Whatsapp : 019-6671210
E-mail :
heriaty.omar@gmail.com


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar

 


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...