Sunday, February 17, 2013

Set Hamil Shaklee KAWAL Berat Badan dari NAIK MENDADAK SEMASA MENGANDUNG

Ramai wanita yang mengalami kenaikan berat badan secara mendadak sehingga hamil. Ada yang naik 2x ganda dari berat badan asal.

[TAHUKAH ANDA]
Risiko atau Komplikasi yang bakal anda hadapi jika OBESE semasa HAMIL ?

1) Kencing manis;
2) Darah tinggi yang diakibatkan oleh kehamilan;
3) Pra-eklampsia;
4) Kelahiran pramatang;
5) Bayi besar (makrosomia).


Apabila tiba masa untuk bersalin, BMI yang tinggi boleh menyebabkan anda berkemungkinan untuk mengalami yang berikut:

6) kelahiran dibantu (forseps atau ventuos);
7) pembedahan caesarean;
8) distosia bahu (di mana bahu bayi tersangkut pada tulang punggung ibu semasa dilahirkan).


Menakutkan. Sebab kesan-nya bukan hanya pada ibu malah boleh membahayakan bayi yang bakal dilahirkan. 

Kenaikan berat badan ideal semasa hamil adalah antara 12kg ke 15kg sahaja.




1 pound = 0.453592 kg, so you all boleh kira sendiri ;-))


---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Bersempena dengan cerita 'Obese Semasa Hamil' ni, saya nak share testimoni seorang pengguna Set Hamil Shaklee.

Jom kita layan cerita beliau...



Itu dia testimoni-nya. Saya ringkas kan lagi di bawah.

1) Berat baik 3.5 kg sahaja dalam masa 4 bulan

2) Muka tak kembang/ sembab

3) Simpul mengkarung tak ada.
Simpul mengkarung ni ialah 'cramp' di bahagian betis. Biasanya kita akan kena pada waktu pagi masa baru bangun tidur. Tengah2 meng-geliat tu ...perghhh kalau kena 'cramp' ni rasa macam nak menangis.

4) Wajah nampak berseri-seri dan glowing



Kita rasa lapar dan sentiasa ingin makan bukan kerana kita lapar tapi apa yang berlaku sebenarnya ialah tubuh kita inginkan zat atau nutrisi. Dan kerana itu signal di hantar ke otak untuk terus makan dan makan bagi mencukupkan nutrisi yang kurang itu. Tapi apa yang terjadi bukan nutrisi yang terkumpul dalam badan TETAPI LEMAK TEPU apabila kita asik makan atau mengunyah.

Pengambilan Set Hamil Shaklee yang lengkap dengan segala keperluan nutrisi ibu hamil boleh membantu ibu-ibu hamil melengkapkan nutrisi tubuh mereka. Dengan cara ini, takdelah rasa asyik nak makan sahaja. Maka dengan itu berat badan lebih terkawal.

Apabila berat badan naik terkawal, mudahlah nak "back into shape" selepas habis berpantang :-)


Dapatkan SET HAMIL SHAKLEE di atas dari saya,


-------------------------------------------
SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
------------------------------------------

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...