Tuesday, March 19, 2013

Penangan ESP Shaklee, Kak Nazlin Yang 40an Kini Nampak Lebih Muda 20 tahun ... Jangan Tak Caye !!

Best kan bila umur dah 40an tapi orang ingat 20an. Zaman sekarang semua pun boleh. Camera 360 kan ada. Saya dulu tatau pun apa benda camera 360 ni. Ingatkan camera khas ke. Laa rupanya camera 360 ni ialah satu aplikasi ios dan android sahaja. Anda dah pernah cuba belum aplikasi Camera 360 ? Cubalah, muka bulat pun boleh bertukar jadi bujur tau.

Tapi kan ke lebih seronok kalau apa yang di dalam gambar tu serupa dengan apa yang ada di dunia sebenar. Ni lah nak share ni testimoni Kak Nazlin kat bawah ni.

Ada yang tanya testimoni ni guna Camera 360 ke? Wallahualam tak  tahulah saya tapi rasanya tidak. Sebab warna kulit, bentuk muka, bentuk hidung semua masih sama. Yang berbeza ialah kulit nampak lebih licin sebab kalau tengok gambar sebelum tu kulit Kak Nazlin ni macam tak sekata sebab ada bekas jerawat dan nampak ada warna hitam2 mungkin parut jerawat. 

Hebat Shaklee kan boleh bagi muka orang halus mulus macam ni? 
Macam ni ceritanya pembaca sekalian.

Kak Nazlin ni dia ambil 4 produk : ESP, Lecithin, Alfalfa dan Herb Lax. Tujuan asal dia beli kesemua produk ni untuk turunkan berat badan. Tapi dapat BONUS lain, kulit muka pulak yang bertambah CANTIK.

Macam mana pulak tu?
ESP ni ialah protein yang tulen, asli dan berkualiti. Tak sama macam kita minum air soya yeos, season, semua tu. 
Mungkin ramai yang belum tahu tapi semua sel dalam tubuh kita termasuk lah sel kulit kita sebenarnya saling bertukar ganti setiap 21 hari. 21 hari itu ialah kitaran hidup bagi sel. Dalam masa 21 hari ni lah sel baru tumbuh, lepas tu dia rosak, dan tumbuh yang baru semula. Proses ni berterusan sejak kita lahir sampai lah kita meninggal. 
Habis tu kenapa kulit kebanyakan orang kusam je, tak macam bersalin sel kulit pun? Hehee.. nak tau kenapa? Sebab sel kulit orang tu tak cukup makan. Sel kulit kita ni makanan dia ialah protein. Tanpa protein yang mencukupi memang dia tak boleh bertukar ganti dengan sempurna. 
Habis kat rumah dok makan ikan, ayam, telur, daging sumer tu bukan protein ke? Yer memang semua tu protein tapi tahukah anda protein mudah musnah pada suhu melebihi 75 Degree. Kita masak suhu berapa? Confirm lebih 100 Degree punya. Kadang tu sampai hangus ikan tu. Katanya sedap makan rangup2 .. betul kan? Hehee.. saya tau sebab saya pun sama :-). 
Maka sebab tu bila minum ESP protein terbaik dari Shaklee ni secara konsisten memang nampak beza kat struktur kulit tu. Kalau tak percaya, boleh buat eksperimen kat kulit sendiri.

Lagi Kak Nazlin makan apa? Lecithin. 
Ni saya copy info dari Encik Google tentang Lecithin,
" Lecithin is a fat, namely a phospholipid, and is found in every cell in the body. If phospholipids are not present in sufficient amounts to maintain the cell membrane structure, the membrane loses its ability to protect and nourish the cell.

Lecithin cannot be manufactured by the body, but is essential for health. Therefore, adequate amounts must be provided in the diet. Lecithin can be found in egg yolks, corn, and soybeans. Soybean Lecithin is the richest cholesterol-free source of lecithin. "
Semua faham English kan? Jadi tak perlulah saya translate yer.

Lagi Kak Nazlin ambil apa? Alfalfa dan Herb-Lax.
Nak cerita pasal Herb-Lax dulu. Herb-Lax ni untuk detoks dan cuci usus. Usus yang sihat akan menjadikan anda juga sihat. Sebab kebanyakan penyakit berpunca dari perut. 

Alfalfa pula macam mana? Ni lagi best. Alfalfa ni dia punya best sampai dia dapat nama " Raja Segala Tumbuhan " . Kat bawah ni ialah 18 Fungsi Alfalfa yang utama.

Fungsi Alfalfa
  1. Melegakan sakit sendi dan belakang.
  2. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  3. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
  4. Merawat arthitis
  5. Bagus untuk elergi dan ekzema
  6. Merawat athma
  7. Mencuci usus bagi membuang toksik
  8. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
  9. Meneutralkan asid dalam badan
  10. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
  11. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
  12. Bertindak seperti kacip fatimah/ perapat kepada para isteri (untuk wanita).
  13. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
  14. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  15. Meningkatkan stamina seorang suami
  16. Melegakan sembelit
  17. Membuang angin dalam badan
  18. Milk booster
Soalan : Jadi kalau saya nak kulit cantik macam testimoni Kak Nazlin ni saya nak ambil apa?
Anda wajib ambil ESP Shaklee.
Lepas tu kalau nak tambah produk lain boleh tambah produk dalam range "skincare" macam B Complex, Vitamin C dan Vitamin E.

Harga bagi setiap produk dalam range "Skincare",
ESP = RM159 , 850g , tahan 1.5 bulan
B Complex = RM56.96 , 120 biji tahan 4 bulan
Vitamin C = RM98.05 , 180 biji tahan 6 bulan
Vitamin E = RM157.94 , 120 biji , tahan 4 bulan

Dapatkan diskaun hingga 20% hari ini dengan mendaftar sebagai AHLI SHAKLEE. 
[+] Keahlian seumur hidup
[+] Tidak ada yuran tahunan
[+] Tidak perlu beli produk setiap bulan untuk "maintain" keahlian
[+] Dapat "cash back" jika cukup syarat

Sila hubungi saya untuk pendaftaran ahli dan pembelian produk Shaklee,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...