Monday, March 11, 2013

TESTIMONI : " Maz kini semakin putih, gebu dan berseri-seri setelah mengamalkan ESP SHAKLEE + SET SKINCARE SHAKLEE tak sampai sebulan "

Salam semua ...

Dah lama kan saya tak share testimoni Set Skincare Shaklee kat blog saya ;-))

OK...hari ni ada satu testimoni Set Skincare Shaklee yang sangat bess tawww ...
Perkongsian dari Cik Adik Manis kita ni ... Cik Mazni




Jangan tak percaya, Cik Mazni kita ni mengamalkan ESP + Set SkinCare Shaklee ni tak sampai sebulan tawww dah dapat result macam ni.

Apa fungsi setiap vitamin dalam Set SkinCare Shaklee dan bagaimana ia membantu mencantikkan kulit ?
ESP (Energizing Soy Protein)
- ESP ialah PROTEIN . Protein adalah makanan terpenting untuk tubuh manusia.
- Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.
- Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru, menggantikan tisu-tisu badan yang lama/tua dengan tisu-tisu yang baru, menggantikan tisu-tisu yang rosak/cedera dengan tisu-tisu yang baru.
- Pengambilan ESP bersama suplemen-suplemen lain amat membantu dalam meng'optimum'kan kadar penyerapan nutrien suplemen-suplemen tersebut ke dalam tubuh kita .. senang kata, kesan pengambilan vitamin/mineral akan lebih efektif bersama pengambilan ESP.
- Protein yang lengkap, yang baik akan membantu membaiki, membina sel-sel tubuh yang sihat dan cantik. Sel-sel yang sihat lebih mudah menyerap vitamin berbanding sel-sel yang kurang sihat. Sebab tu, seeloknya dalam setiap program/ pekej kesihatan yang anda ambil, disarankan mengambil ESP.

B Complex
- Vitamin B melancarkan perjalanan darah. Bila perjalanan darah lancar, kulit akan nampak lebih cantik (glowing).
- Vitamin B juga mengekalkan kulit dalam keadaan hidrasi (tidak kering). Kulit yang tidak kering nampak lebih sihat dan gebu, Dan secara tidak lansung dapat mengurangkan kesan penuaan.

Vitamin E
- sejenis anti oksida yang menjaga dan memperbaiki kulit, meneutralkan radikal bebas dan kerosakan selular,
- tubuh manusia tidak boleh menghasilkan vitamin e dan sebab itu kita perlu mendapatkannya dari sumber luar
- pengambilan vitamin E dapat mencegah premature aging (tua sebelum usia)
- menghalang pembentukan garis2 halus (kedutan)
- mencegah pembentukan kedutan dengan cara meransang pembentukan kolagen, menyokong pembentukan sel2 kulit baru dan mempercepatkan pertumbuhan sel2 kulit.

Hubungi saya hari ini untuk mendapatkan Set Skincare Shaklee.
READY STOCK sentiasa ada ;-)

-------------------------------------------------
Untuk pesanan, hubungi saya, 

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
------------------------------------------

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...