Thursday, April 25, 2013

" Saya seorang yang mudah demam (low immune). Sejak amalkan Set 3M Shaklee, kesihatan saya semakin baik " - Puan Nordiyana

Salam semua ...

Bersua lagi hari ni. Hari ni nak sambung lagi cerita Set Penyusuan Paling Popular.
Apa lagi kalau bukan SET 3M yer tak ?

Biasa orang beli SET 3M ni sebab nak banyakkan susu. Tapi tahukah anda, kelebihan SET 3M ni jauh lebih banyak dari itu.

Antaranya : meningkatkan taraf kesihatan ibu dan bayi.

Macam Puan Nordiyana ni. Dia ni ada penyakit sistem imun tak kuat. Mudah demam. Sebulan sekali mesti demam kata beliau.

Tapi lepas amalkan SET 3M Shaklee, beliau lama tak demam sampailah baru2 ni baru demam. Itu normal lah kan sekali-sekala demam.

Jom baca apa kata Puan Nordiyana.



General Rule :

Apabila tubuh kita telah dilengkapi dengan segala nutrien yang ia perlukan, automatik, kesihatan kita akan bertambah baik.

Pada yang belum tahu, saya merupakan 'bekas' pengidap resdung kronik. Boleh baca kat SINI.

Bayangkan saya mengidap penyakit resdung ni selama lebih 20 tahun. Tisu merupakan satu item wajib bagi saya. Saya mesti ada tisu bersama-sama dengan saya. Dalam handbag, dalam rumah, dalam kereta, di pejabat... mesti ada tisu-lah. Saya mudah kena selsema.

Tapi sekarang syukur Alhamdulillah ... No More Resdung, No More Flu. Sekali sekala selsema tu biasa lah kan. Tapi yang penting ia tidak melarat seperti dahulu. Kalau dulu, tak habis tisu sekotak memang tak sah.

Hanya orang yang mengalaminya saja yang tahu berapa perit-nya ... heheee

So, bagi sesiap sahaja di luar sana. Tak kisahlah anda bf mom ke tidak ke, Set 3M ni sebenarnya bukan untuk ibu menyusu sahaja. Siapa2 pun boleh ambil.

Sebab apa? Sebab anda nak tingkatkan kesihatan anda.

Apa? Takut tiba2 ada susu badan pulak? Hehee...Kena faham betol2 macam mana susu badan terhasil. Pertama anda mestilah ibu yang menyusukan bayi yang memang ada demand setiap hari. Bila ambil Set 3M ni, ia menggalakkan penghasilan susu dengan syarat konsep supply vs demand dipenuhi.

Jadi, kalau kat umah mmg takde baby yang nak disusui. Tak perlu risau nanti ada susu pulak bila ambil Set 3M ni.. hehee.. mak saya sendiri yang dah berumur 60 tahun pun consume Set 3M ni. Kenapa ? Sebab dia nak sihat. Itu saja sebabnya.

So, jika ada anda di luar sana yang rasa2 sering sakit, badan rasa macam tak sihat sahaja, lemau sokmo. Boleh cuba Set 3M ni untuk tingkatkan kesihatan anda :-)

----------------------------------------
SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins
------------------------------------------

* COD di sekitar Kota Warisan, Dengkil, Salak Tinggi dan kawasan sekitar. 
* Penghantaran ke seluruh Malaysia melalui POSLAJU, GDEX dan CITY-LINK

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...