Wednesday, April 17, 2013

[TESTIMONI] " Sehingga hari ni, ESP Shaklee wajib ambil setiap pagi untuk sarapan. Badan memang rasa sangat bertenaga. PALING BEST, setiap orang yang datang melawat baby mesti cakap, kenapa saya tak nampak macam baru lepas bersalin? Nampak cergas, muka kemerahan dan tidak pucat " - Puan Hafsah

Selamat pagi semua ...

Hari ni nak share cerita Puan Hafsah yang berpantang dengan Shaklee sampai berhari-hari bengkak susu...sakit yang amat.
Nak tau macam mana boleh jadi sampai macam tu ? Jom kita baca cerita ni.

---------------------------------------------------------------

Hari ni saya nak amek sedikit masa bercerita pengalaman saya bersama Shaklee juga. Orang yang menjual Shaklee, semestinya dah merasainya kan...

Saya mengenali Shaklee dah lama. Abah saya memang mengambil Shaklee sejak dulu lagi..mungkin sejak saya di sekolah atau di universiti. Cuma saya yang tak ambil kisah sangat apa yang Abah makan... hehe

Mula betul-betul mengambil vitamin Shaklee selepas bersalin.. Awal-awal susu ibu tak banyak..

Saya sangat stress. Mak pula tak sanggup nak dengar baby menangis.. suruh saya bagi susu formula kat baby.. stress sangat, menangis2 saya tak nak bagi susu formula..memang fight nak bagi susu ibu jugak.

Husband terus keluar, pegi Shaklee Branch Kota Bharu, siap bawak majalah Pa Ma lagi. Sebab kami dah pernah tengok iklan Shaklee boleh jadi milk booster dalam majalah tu.

Tunjuk kat orang Shaklee branch tu, nak vitamin sama macam dalam Pa Ma tu. hehe..walaupun takde knowledge pasal Shaklee lagi masa tu.

So orang kt Shaklee branch tu bagi :-
~ Vita-Lea with iron formula
~ Sustained Release Vitamin C
~ B Complex with Asid Folic
~ Alfalfa Complex
dan dia suggest ambil ESP sekali

Husband pun bawak la balik semua..terharu jugak husband saya buat macam tu..berhabis terus sekali dlm RM400++ semata-mata nak fight untuk fully breastfeeding... hehe, itulah cerita permulaannya!!

Masa amek shaklee tu, takde pun orang guide camne pengambilan vitamin Shaklee ni.. So saya amek betul-betul ikut botol.. (sekarang baru tahu yang kat botol tu maximum pengambilan).

Saya amek terus 10 biji Alfalfa sekali makan, bersama vitamin-vitamin yang lain...adoiii.. memang tak ada knowledge betul pasal vitamin.. hehe.

So apa jadi malamnya.. Saya mengalami bengkak susu yang sangat teruk, hingga sakit nak tidur, nak buat apa2 pun sakit... Adoiii... Terpaksa berhenti sekejap, sebab bengkaknye berhari-hari. Tu la, amek vitamin buta-buta. tak tau kalo ambil vitamin banyak, kene minum air masak banyak..hehe

Tapi ESP memang tak tinggal.. Sejak beli sampai ke hari ni, memang ESP wajib amek setiap pagi untuk breakfast. badan memang rasa sangat bertenaga.

Yang best, setiap orang yang datang nk melawat baby mesti cakap, kenapa saya tak nampak macam baru lepas bersalin? nampak cergas, muka merah2 xpucat.. Siap saya yang gi sambut, tunggu kat tangga orang-orang yang datang melawat.. hehe..

Ada yang tanya, "sapa yang bersalin ni sebenarnya?".. kadang-kadang, saya jugaklah tolong buat air dan goreng kuih untuk yang datang melawat, walaupun lepas bersalin.. haha. kene marah sebab terlebih cergas!!!

Kalau orang tanya apa vitamin Shaklee FAVOURITE saya, saya akan cakap ESP dan B complex.

Even semasa puasa pun tak rasa penat sampai ke petang bila amek vitamin Shaklee ni. Buat macam-macam kerja kat rumah, basuh baju, jemur baju, menyapu, masak, jaga baby dan lain-lain sampai tengah malam pun masih cergas.

Selain tu semestinya Alfalfa la, sebab susu memang sangat meriah. Sampai baby tersedak-sedak minum. Tapi makan vitamin bukan semata-semata sebagai milk booster kan, yang penting sebbb nak sihat dan nak bagi nutrisi yang terbaik kat baby melalui susu ibu.

------------------------------------------

Haa....itu dia ceritanya. Panjang lebar. Saya sendiri pun memang favourite ESP ni. Saya suka sebab ESP buat saya jadi bertenaga, tak mengantuk. Kalau dulu sebelum kenal Shaklee... iskk banyak betul penyakit M (Mengantuk dan Malas). Sekarang tidak lagi... :-)

Apa yang saya nak simpulkan di sini.. Set Berpantang Shaklee ke, Set Penyusuan Shaklee ke, selain dari jadi Milkbooster...ia akan buat badan kita jadi sihat, bertenaga, cergas, nak buat apa pun rasa rajin jer. Mood swing pun takde.

Ingin mendapatkan ESP bersama2 vitamin lain untuk berpantang dan penyusuan si comel anda?





Hubungi saya hari ini untuk mendapatkan Set Berpantang Shaklee.
Ingin membaca LAIN-LAIN TESTIMONI SET BERPANTANG?

READY STOCK sentiasa ada ;-)

-------------------------------------------------
SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
------------------------------------------

 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...