Monday, April 22, 2013

" Setelah 10 hari ambil SET 3M, dan pam bila ada masa terluang. Alhamdulillah stok EBM terkupul ada 180 Oz dalam freezer sekarang " - Puan Aminah

Tak sampai 10 hari lagi dah nak masuk May. Iskk... sekejapnya masa berlalu.
Bagi ibu-ibu yang sedang berpantang pun saya kira pasti setiap hari menghitung hari bila nak habis pantang.

Kira berapa hari nak habis pantang memang best sebab lepas tu boleh keluar rumah berjalan-jalan kan...

TAPI...

menghitung hari lagi berapa hari nak masuk kerja tu ada sikit sedih sebab nak tinggalkan baby. Di tambah lagi kalau stok EBM dalah peti tak berapa nak banyak. Perasaan risau tu memang tak boleh elak ..

OK. Hari ni nak share testimoni dari Puan Aminah. Seorang ibu menyusu yang sempat mengambil SET 3M Shaklee 10 hari sebelum mula bekerja semula.


Apa hasil yang Puan Aminah perolehi ?

1) Stok EBM bertambah 130 Oz dalam masa 10 hari
2) Dulu tiap kali pam dapat 2-3 Oz sahaja setiap sesi, kini dah boleh dapat 5-6 Oz

Alhamdulillah .... mungkin bagi sesetengah orang 5-6 Oz tu tak banyak. Tapi bagi ibu menyusu, hatta 1 titik tu pun sangat bernilai. Kalau 1-2 titik tertitis keluar dari botol pun rasa rugi sangat2.

Selain dari meng-amalkan Set 3M, antara tips2 lain yang sering saya kongsikan dengan customer saya :-

1) Minum air 3 liter sehari
2) Pam susu 2-3 jam sekali di tempat kerja
3) Direct feeding baby sekerap mungkin waktu di rumah kerana bayi anda ialah pengepam susu terbaik. Dah ala2 macam power pumping yer kalau baby asyik bergayut.
4) Amalan rohani - mengaji, solat hajat, zikir dan doa yang bersungguh2. Kenapa kena buat ? Kita sering meminta rezeki yang banyak, melimpah ruah dari ALLAH SWT. Tapi sebanyak manakah yang telah kita beri pada-NYA ? Renung-renungkan.

Nak menyusukan -> Ambil Set 3M
Nak berpantang dan menyusukan -> Ambil Set 3M + Zinc Complex
Nak kurus -> Add on Lecithin + OmegaGuard
Nak cantik -> Add on Vitamin E

Hubungi saya,

Yati Omar
SMS/Whatsapp : 019-6671210
E-mail :
heriaty.omar@gmail.com

* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...