Tuesday, June 4, 2013

Cerita Saya, Amirul Luqman dan Mealshake Shaklee - 2 tahun berulang ke hospital pakar tapi tiada perubahan tapi 3 bulan dengan Mealshake, anak saya kini sihat seperti biasa :-)

Salam semua ...

Bulan June ni Promo Mealshakes Shaklee. Memang BEST.
Saya tau ramai mak-mak yang suka Promo Mealshakes ni.

Saya sendiri pun suke lah sangat2 sebab anak saya yang umur 6 tahun tu pun memang consume Mealshakes ni.

Dah lama dah saya nak berkongsi cerita Eyoy dengan Mealshakes dia ni. Tapi saya nak tunggu Promo Mealshakes dulu baru nak cerita.

Akhirnya, tiba jua masanya :-)

Anak saya Eyoy ni ada masalah LOW IMMUNE. Dia mudah jatuh sakit.
Ni gambar Eyoy masa dia admitted to KPJ Seremban Specialist Hospital in November 2010.

Masa ni Eyoy baru 3 tahun. Dia kena pneumonia dan demam panas.

Maaf lah gambar berconteng2. Bukannya apa, akhir2 ni banyak sangat pihak2 yang tidak bertanggungjawab yang suka mengambil gambar2 saya tanpa kebenaran saya. Jadinya kali ini beringat sebelum terkena.

Dan lagi gambar di bawah ialah koleksi peribadi saya.

GAMBAR INI ADALAH KOLEKSI PERIBADI SAYA DAN TIDAK BOLEH DIGUNAKAN SEMULA DI MANA-MANA BLOG, FACEBOOK ATAU APA2 PUN MEDIUM YANG BUKAN KEPUNYAAN SAYA
Sedikit background tentang Amirul.

DULU
- makan aiskrim is a definitely a BIG NO NO sebab dia akan demam berminggu-minggu selepas itu
- bila makan Happy Meal or Chicky Meal kan ada Milo, itu pun tiap kali saya mesti request Milo without ice. Tapi itu pun memang dah sejuk ... amirul pasti akan kena selsema dan batuk
- makan chocolate yang ada kacang buat dia batuk
- makan biscuit yang dalamnya macam ada wafer pun akan buat amirul batuk
- balik kampung takde water heater, mandi air sejuk, amirul akan batuk

Sejak dari peristiwa admitted dekat hospital due to pneumonia tu, kami memang berulang ke hospital selama 2 tahun. Dari amirul umur 3 tahun sampailah dia berumur 5 tahun. Sampai naik bosan rasanya dok ulang alik pegi hospital.

Dan 2 tahun jugak lah Amirul dok menelan SINGULAIR setiap malam. Singulair ni tujuan dia untuk bagi saluran pernafasan tu lega, biar senang nak bernafas.

Pernah at one time tu, saya ingat lagi. Amirul kena batuk selsema sampai 2 bulan tak baik-baik. Berbotol2 ubat selsema dengan ubat batuk yang Amirul dah makan masa tu tapi takde perubahan lansung. Masa tu umur dia dah dekat 5 tahun.

Nak dijadikan cerita masa tu saya consume Set 3M tapi masa tu beli jadi distributor lagi. Tapi memang dah jatuh cinta dengan produk Shaklee masa tu. Saya terfikir untuk cuba Mealshakes untuk Amirul.

Terus terang cakap, saya masa tu memang tak yakin lansung yang Mealshakes ni boleh sembuhkan penyakit anak saya. Yelah kan, dah ubat doktor pakar pun tak boleh sembuhkan anak saya. Inikan pula suplemen.

Tapi kita berikhtiar kan, takan nak biarkan anak tu dok menelan ubat batuk selsema + singulair tu sepanjang hayat.

Saya tekad. Saya stop-kan all his medication. Saya nak fokus Mealshakes satu sahaja. Saya bagi dia high dose... tiap2 kali saya buat susu dia, saya letak satu sudu kecik KFC tu Mealshakes. Nak risau apa high dose, Mealshakes ni suplemen jer. Bukannya dadah. Bagi anak ubat selsema 5 ml 4 kali sehari tu lagi menakutkan. Lagi pun Amirul dah 5 tahun masa tu. Macam2 benda lain dia dah makan. Apalah sangat setakat consume Mealshakes 5-6 sudu kecik KFC setiap sehari.

Masa mula2 consume Mealshakes kan, ada jerawat kecik2 tumbuh keliling mulut Amirul. Ramai jugak orang yang tanya. Saya diam ajer. Yelah kang kita bagitau sebab minum Mealshakes kang banyak pulak komen dari orang luar.

Satu sahaja saya nak kata. Orang yang banyak sangat kondem tu sebab anak dia tak sakit. Anak dia sihat. Senanglah nak cakap itu ini. Tapi anak saya sakit. Dah 2 tahun dia makan ubat hospital tapi takde perubahan. Jadi saya cuma nak ikhtiar cara lain.

Miracle happened. Lepas habis 2 canister. Dalam 3 bulan jugak lah rasanya, Amirul sangat sihat. Takde lagi batuk selsema. Takde dah hingus meleleh. Jerawat kecik keliling mulut pun dah takde. Maybe itu healing crisis, tubuh Amirul nak keluarkan toksin.

KINI

Sekarang dah 1 tahun Amirul consume Mealshakes tu. Saya still continue tapi tak bagi kerap macam dulu. Just satu sudu kecik KFC dan 1 biji Chewable Vita-C Plus setiap hari.

Dia dah boleh makan aiskrim, milo ice, chocolate, kacang, wafer - TAKDE MASALAH :-)

Alhamdulillah jumpa Shaklee dan Mealshakes kan.
Itulah cerita saya, anak saya dan Mealshakes.
Tak kenal tak cinta. Tak cuba tak tahu.

Pada ibu2 di luar sana yang anak sering jatuh sakit, low immune macam Amirul.
Cubalah Mealshakes ni.

Sebagai ibu, kita sayang anak kita. Takan nak bagi dia makan ubat sepanjang tahun. Terutama ubat selsema. Sangat tidak bagus yer dan merbahaya.





Nak Mealshakes untuk anak kesayangan anda ?

>> Nak KEAHLIAN SHAKLEE PERCUMA ? KLIK SINI.

----------------------------------------
SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins
------------------------------------------

* COD di sekitar Kota Warisan, Dengkil, Salak Tinggi dan kawasan sekitar. 
* Penghantaran ke seluruh Malaysia melalui POSLAJU, GDEX dan CITY-LINK


0 comments:

Post a Comment

LINKWITHIN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...