Monday, August 26, 2013

Puan Aida turun 25 kg setelah 5 bulan makan SET KURUS SHAKLEE untuk IBU MENYUSU !! Wowwww....

Salam semua ...

Lama sangat rasanya tak menulis tentang SET KURUS Shaklee kan?
Masalah lelemaks berlebihan selepas bersalin ni mmg satu MASALAH BESAR.

Yelah, kalau dulu pakai baju size S, paling2 besar pun saiz M.
Ni tiba2 sumer dah kena ambil XL, kan ke trauma dibuatnya.

Tapi takpe, ada caranya macam mana nak SLIM SELEPAS BERSALIN ;-)

Sebelum tu jom baca sharing dari Puan Aida,





Puan Aida ambil Set Slimming untuk Breastfeeding Mom. Macam gambar kat bawah ni:



Set di atas sebenarnya ialah SET BUDGET UNTUK IBU MENYUSU yang INGIN MENURUNKAN BERAT BADAN.
- ESP & Alfalfa untuk milkbooster
- Lecithin untuk pecah dan perangkap lemak

Ingin tahu CARA MAKAN SET KURUS SHAKLEE UNTUK IBU MENYUSU?
KLIK SINI.

Bagi ibu2 yang ada LEBIH BUDGET, boleh mengambil SET PENYUSUAN LENGKAP 3M dan ADD ON Lecithin atau Omegaguard.

TIPS TAMBAHAN nak banyakkan susu:
1) Jangan culas pam susu, mesti pam atau bagi anak menyusu 2-3 jam sekali.
2) Jangan awal2 dalam pantang dah bagi anak susu formula sebab dalam kepala dok fikir takde susu. Susu takde sebab ransangan tak ada.
3) Mesti minum air 3 liter sehari. Kalau minum air 2 gelas, mana nak datangnya susu. 2 gelas air tu jadi air kencing ajer.
4) Masa dalam pantang, susu ibu sangat banyak sbb hormon prolaktin sangat tinggi. Sila lah pam susu anda seawal yang boleh. Jangan tunggu lagi 1-2 minggu nak naik kerja baru nak buat stok. Rugiii...
5) Jika mengambil suplemen, sila lah makan mengikut jadual. Jangan culas.

Akhir kata buat semua ibu2 di luar sana yang gigih menyusukan anak, usaha tangga kejayaan. Saya juga pernah gagal menyusukan anak sulong satu masa dulu sebab ceteknya ilmu masa itu.

Tapi Alhamdulillah, anak kedua ni dah masuk 1 tahun 7 bulan masih fully breastfeed dengan susu ibu. Saya akui saya banyak membaca tentang breastfeeding masa mengandung anak kedua ni.

Sesungguhnya menyusukan anak tu takdelah susah mana. Cuma kena faham bagaimana susu ibu tu terhasil.
- Konsep supply vs demand kena tahu
- Air kena minum 3 liter sehari
- Kena makan makanan berkhasiat
- Makan suplemen kena ikut jadual. JANGAN CULAS.
- Pam susu mesti konsisten 2-3 jam sekali
- DOA yang tak putus. Mesti nak DOA, sebab susu ibu tu satu kurniaan REZEKI DARI ALLAH SWT.

Panjang lah pulak celoteh malam ni.
Al termaklum dah lama sangat tak menulis tentang breastfeeding.



-------------------------------------------
SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins
* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
------------------------------------------

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...