Friday, December 6, 2013

Bagaimana Minyak Ikan Omega 3 dalam OmegaGuard Shaklee Membakar Lemak ?

Percaya tidak jika saya katakan bahawa OmegaGuard Shaklee boleh membantu anda menurunkan berat badan?




Bagaimana ? Teruskan membaca.

Rahsia OmegaGuard ada pada asid lemak Omega-3 nya.
Asid lemak Omega 3 boleh meningkatkan PARAS LEPTIN.
Leptin adalah hormon yang mengawal rasa lapar (rasa nak makan).

Lihat gambarajah di bawah.


PARAS LEPTIN TINGGI BILA ANDA KENYANG DAN RENDAH APABILA ANDA LAPAR
Bila paras leptin TINGGI, selera makan akan BERKURANG
Bila paras leptin RENDAH, selera makan akan MENINGKAT
Leptin juga mengawal hormon yang dikeluarkan oleh tiroid. Hormon yang dikeluarkan tiroid ini dilepaskan ke dalam aliran darah untuk mengawal kadar setiap sel dan organ menukarkan makanan kepada tenaga.

* Hormon tiroid mengawal metabolisme, pertumbuhan, suhu badan, kekuatan otot, nafsu makan, kesihatan jantung, otak, buah pinggang, dan sistem pembiakan.

"A study published in the International Journal of Obesity showed that supplementing the diet with omega 3 fish oil increases the number of fat calories burned per day by up to 26%"

Sumber dari: Energyfirst

Selain dari meningkatkan paras leptin, omega-3 juga boleh :  1) mengawal rasa lapar dengan menstabilkan paras gula dalam darah.
2) Dalam satu kajian di Australia, menunjukkan mereka yang bersenam dan mengamalkan omega 3 lebih banyak membakar lemak daripada mereka yang bersenam tanpa mengambil asid lemak omega 3. Menarik bukan? Sudah tau tips, lepas ini pasti ramai yang slim:)

Untuk menguatkan lagi teori ini, saya berikan anda testimoni di bawah.

Suami beliau makan OmegaGuard selama 2 bulan setengah untuk hilangkan perut buncit seperti dalam gambar di bawah.



Terbukti perut dah kempis kan? 
Anda tahu tak satu2 nya cara untuk hilangkan perut buncit ialah dengan menurunkan berat badan. Buat sit-up tidak akan mengempiskan perut. Kerana tujuan sit up ialah untuk membina otot perut. Manakala perut buncit ialah disebabkan oleh lemak pada perut.

Berita baik, Omega boleh mengawal rasa nak makan, meningkatkan metabolisme dan seterusnya membakar lemak. 

Anda ada masalah berat badan atau perut buncit? Pastikan anda mencuba OmegaGuard yer. Pasti lepas ni tersenyum je tengok perut dah kempis.

Untuk membeli OmegaGuard Shaklee, anda ada 2 cara pilihan :

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY OMEGAGUARD NOW

atau 

2) Anda sebaiknya menghubungi saya untuk pembelian dengan Harga Promosi,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...