Wednesday, December 4, 2013

Nak tahu TIPS memilih minyak ikan yang baik, berkualiti dan selamat ?

Berikut ialah 3 KRITERIA PENTING

• Menyiasat proses pembuatan --- Bagaimana minyak ikan dihasilkan dan apakah standard kualiti bahawa pengilang menggunakan?  Semua produk mengandungi minyak ikan di negara ini yang berdaftar dengan Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PBKD) telah diuji keselamatan dan kualitinya dan dibuat berdasarkan Amalan Pengilangan Baik (GMP).

Shaklee menggunakan teknologi terkini "ultrapure pharmaceutical grade" iaitu proses penyulingan 3 molekul dan tekanan rendah proses penyulingan bagi mengekstrak minyak ikan Omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi. Semasa proses ini semua bahan-bahan tercemar termasuk plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCDs dikeluarkan.

• Bau --- Adakah minyak ikan bau hanyir? Kajian menunjukkan bahawa minyak ikan hanya bau yang tidak menyenangkan apabila minyak telah mula merosot dan menjadi tengik. Tambahan, minyak ikan yang berkualiti tinggi tidak akan berbau hanyir.

• Rasa --- Adakah minyak ikan rasa hanyir? Minyak ikan yang segar dan berkualiti tinggi tidak rasa hanyir. Elakkan minyak ikan yang mempunyai rasa kuat atau mengandungi rasa tiruan yang paling mungkin cuba menyembunyikan rasa hanyir minyak tengik.

Minyak ikan Omega-3 dari OmegaGuard Shaklee tidak ada bau atau rasa hanyir. Malahan jika anda mencium kapsulnya memang takde apa2 bau pun :-)

Sekarang dah tahu kan?

Apa lagi? Jom pilih OMEGAGUARD SHAKLEE.Kenapa mesti pilih OMEGAGUARD SHAKLEE?

Perbezaan OmegaGuard Shaklee :

1) Minyak ikan Omega 3 dalam OmegaGuard Shaklee diekstrak ikan laut dalam yang berair sejuk ( sardin, mackerel, herring , ikan bilis ) di sepanjang pantai Jepun.

2) Minyak ikan Omega 3 dalam OmegaGuard Shaklee bukan dari minyak hati ikan (pengambilan berlebihan minyak hati ikan akan menyebabkan toksik).

3) Minyak ikan Omega 3 dalam OmegaGuard Shaklee minyak ikan adalah 3 kali berketumpatan lebih tinggi daripada minyak hati ikan kod. 

4) Minyak ikan Omega 3 dalam OmegaGuard adalah sumber EPA, DHA dan ALA yang paling semula jadi.

5) Jika nak dibandingkan OmegaGuard dengan lain-lain produk Omega 3 di pasaran, OmegaGuard mengandungi 7 jenis asid lemak Omega-3 dengan kadar tertinggi pada DHA. 

6) Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 905mg asid lemak Omega 3 EPA dan DHA.

7) Kebanyakan pengeluar menggunakan kaedah penyulingan bertekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan. Akan tetapi kaedah ini bukan sahaja memusnahkan beberapa nutrien penting, namun ia juga tidak dapat menapis kandungan logam berat.

8) Shaklee menggunakan teknologi terkini "ultrapure pharmaceutical grade" iaitu proses penyulingan 3 molekul dan tekanan rendah proses penyulingan bagi mengekstrak minyak ikan Omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi. Semasa proses ini semua bahan-bahan tercemar termasuk plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCDs dikeluarkan.
-------------------------------------------
SMS/Whatsapp : 019-6671210
* Self pick up Kota Warisan, Sepang

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...