Saturday, December 7, 2013

[TESTIMONI] OmegaGuard Turunkan Paras Kolesterol Saya - Mieza, Agen Shaklee Cheras

Tahukah anda bahawa hasil pemerhatian awal saintis mendapati masyarakat Inuit atau Eskimo mempunyai kadar penyakit jantung rendah dan paras kolesterol lebih rendah berbanding masyarakat bandar di Amerika Syarikat dan Eropah.

Diet pemakanan masyarakat Eskimo tinggi dengan lemak dan minyak, walaupun kurang memakan sayur-sayuran. Makanan orang Eskimo adalah hasil laut, terutama ikan. 
Kajian juga menunjukkan rakyat Jepun adalah ‘pemakan‚ ikan terbesar dunia dan mempunyai kadar penyakit jantung rendah berbanding masyarakat di Amerika Syarikat. 

Begitu juga masyarakat di Mediterranean yang banyak makan ikan dan makanan laut. Kesimpulan daripada kajian itu ialah, ikan dan kebanyakan hasil laut kaya dengan asid lemak Omega 3.

Sememangnya telah terbukti bahawa makanan laut memang kaya dengan Omega-3 yang baik untuk jantung. Kerana Omega-3 menghalang pembentukan plak dari kolesterol LDL pada dinding arteri. Jika dibiarkan plak terbentuk pada dinding arteri, aliran darah akan terganggu kerana dinding arteri menjadi sempit. Dan boleh menyebabkan serangan jantung dan stroke.

Di bawah ialah perkongsian dari 
Puan Mieza (Agen Shaklee Cheras, UM dan Petaling Jaya).




Inilah dia OmegaGuard yang Mieza makan. Omegaguard mengandungi Omega 3 yang mencairkan kolesterol LDL (kolesterol jahat) dan menaikkan paras kolesterol HDL (kolesterol baik). 


OmegaGuard Shaklee ni sangat istimewa kerana 4 sebab seperti dalam poster.

Untuk membeli OmegaGuard Shaklee, anda ada 2 cara :



PM Admin Yati Omar di Facebook  | SMS/Whatsapp : 019-6671210 |
E-mail : heriaty.omar@gmail.com

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...