Tuesday, March 18, 2014

Cara Bancuh ESP Shaklee yang BETUL

Perkara UTAMA yang harus anda tahu ialah jangan bancuh ESP Shaklee dengan air panas. Kerana protein mudah musnah pada suhu yang tinggi. Memadai membancuh ESP dengan air pada suhu bilik sahaja.

ILUSTRASI BERGAMBAR cara bancuh ESP

1) Cedok 1 sudu besar ESP dan masukkan ke dalam 200ml air. Tak kisah nak guna shaker atau cawan. Mana2 pun boleh. Lepas tu boleh shake atau kacau sahaja dengan sudu. 
Seeloknya guna shaker. Sebab ESP lebih mudah larut apabila di "shake" berbanding kacau dengan sudu. 


Photo Credit to Mieza Kawaii
2) Inilah rupanya ESP yang sudah dibancuh.


Photo Credit to Mieza Kawaii

Selain dari bancuh dengan air kosong seperti gambar di atas, anda juga boleh bancuh ESP dengan 20 resepi lain seperti di bawah.



Jika ini kali pertama anda mendengar tentang ESP dan masih mencari info lengkap mengenainya, saya sarankan anda membaca entri saya yang bertajuk ESP SHAKLEE. Penerangan lengkap diberikan tentang ESP, fakta nutrisi, kandungannya, perbandingan ESP dengan protein soya lain di pasaran dan fungsinya.

Harga runcit bagi 1 canister ESP ialah RM150.

Namun pada bulan Oktober 2014 ini ada promosi ESP Shaklee. Pastikan anda menghubungi saya bagi mendapatkan harga yang terbaik.


-------------------------------------------
SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins
* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
------------------------------------------

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...