Thursday, August 7, 2014

Period Kembali Teratur Setelah Mengambil GLA Complex

Sebagai seorang wanita, masalah period atau haid yang tidak teratur memang menakutkan. Kerana ia berkait terus dengan masalah kesuburan.

Lazimnya apabila berjumpa dengan doktor, pesakit akan diberi ubat hormon. Yer, masalah period yang tunggang terbalik ini sebenarnya disebabkan oleh hormon yang tidak stabil.


BAGAIMANA GLA COMPLEX MEMBANTU KETIDAKSEIMBANGAN HORMON
GLA Complex Shaklee mengandungi GLA (Gamma Linolenik Asid) dan sunflower oil. GLA telah digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. Ia merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin iaitu hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6.

Kelebihan GLA Complex :
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangani ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan (awet muda)
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf
  • Membantu menstabilkan hormon dalam badan dan mengatasi masalah kulit jeragat terutama bagi wanita selepas bersalin
  • Membantu mengecutkan cyst

Ramai yang telah mendapat manfaat dari kebaikan GLA Complex ini. Berikut ialah testimoni beberapa orang yang telah berjaya selesaikan masalah period tidak teratur dengan GLA Complex.

Testimoni #1

Thanks pada Feeza, GLA best sangat. Dulu period Nani tak teratur sejak kahwin pada awal tahun 2011. Pada bulan puasa tahun 2011, Nani dapat puasa penuh sebab tak datang haid.
Tapi Alhamdulillah lepas guna GLA pada tahun 2012, period Nani dah teratur hingga sekarang. Nani sangat bersyukur...


Testimoni #2


Pengalaman saya sendiri, lepas konsisten makan GLA, period memang teratur.
~ Azrin Mohd

Period memang ke laut sejak lepas bersalin. Lepas cuba GLA, barulah on time tiap bulan.
~ Yati Napi



Testimoni #3

Saya belum kawin lagi. Period saya tak teratur. Memang dari dulu lagi. Dah pernah jumpa pakar, ambil ubat hormon. Makan ubat memang datang la period. Tapi takan selamanya nak bergantung pada ubat kan. Pernah gak amalkan EPO yang dari klinik dan farmasi tapi tak berkesan jugak. 

Sehinggalah diperkenalkan oleh sahabat saya, GLA Complex ni. Lepas sebulan ambil, Alhamdulillah period datang.


Sila hubungi saya untuk pembelian GLA Complex,

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...