Tuesday, September 23, 2014

3 Tips Sembuhkan Sakit Lutut

Tips sembuhkan sakit lutut saya ada tulis kat bawah sekali, sebelum tu anda baca dulu apa yang saya tulis kat belah atas ni untuk info tambahan.

Tau tak kalau orang sakit lutut dan dia jumpa doktor, doktor akan bagi dia pil glucosamine?
Apa benda glucosamine ni? Glucosamine ni bertindak sebagai minyak pelincir antara tulang rawan. Salah satu sebab orang sakit lutut sebab tulang rawan dia bergesel, minyak pelincir dia dah takde. Lagi satu sebab osteoporosis (ketumpatan tulang berkurangan). Tu kira bahasa mudahnya lah. Biasanya orang kena sakit lutut sebab dua ni unless disebabkan kecederaan sukan (sports injury). Tu dah masuk bab lain.

6 tahun yang lalu saya pernah kena sakit lutut. Tragis. Muda2 dah kena sakit lutut. Masa tu tak kenal Shaklee lagi. Berbulan juga berulang ke Hospital Pakar berjumpa Pakar Tulang. Ingat lagi yang lain sumer dah tua2, saya je yang muda kat situ .. hahaa
Doktor bagi saya glucosamine lah masa tu.

Tapi AJHT Shaklee ni LEBIH ISTIMEWA BERBANDING GLUCOSAMINE sebab ia ada bahan tambahan lain : Boswellia, Mangan, Vitamin C, Zink dan Tembaga.

Sila tengok poster saya untuk mengetahui FUNGSI bahan-bahan tambahan tu yer.
(Ehemmm.. SID lain harap "tak cilok" poster saya yer. Tak baik cilok poster orang lain, buang watermark dan mengaku hak sendiri. Sangat keji hokey !!)








Sedikit tips dari saya buat pengidap sakit lutut.

1) Makan suplemen jangan culas. Sebab rawatan sakit lutut ni ada 3 peringkat. Yang pertama dengan pengambilan glucosamine. Kalau tak ok jugak, doktor akan suggest untuk injection. Kalau tak ok jugak, operate. Sebolehnya elakkan lah option ke-2 dan ke-3 ni. Ini bukan saya reka2, ini doktor pakar sendiri yang bagitahu saya masa saya kena sakit lutut dulu.

2) Jangan minum ais. Ais akan buat sendi jadi ketat dan sakit.

3) Jangan paksa kaki berjalan terlalu banyak. Kalau selama ni ulang alik ke tempat kerja dengan pengangkutan awam yang memaksa anda untuk banyak berjalan kaki, maka sudah sampai masa untuk anda mempertimbangkan untuk driving sahaja ke pejabat. Kena tolong lutut tu, ni kang baru nak baik, anda dah paksa dia kerja keras semula. Macam mana dia nak baik kan. 

Sebaiknya ambil lah AJHT @ Advanced Joint Health Tablet ni bersama2 dengan Ostematrik @ Calcium Magnesium Shaklee. 


Untuk order, boleh PM saya :-)

Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...