Friday, November 7, 2014

Omega-3 Terbukti Turunkan Kolesterol

Untuk membuktikan omega-3 sememangnya turunkan paras kolesterol, saya akan membawa anda melancong ke Greenland. Mahu tak? 

Peta di bawah menunjukkan lokasi Greenland di peta dunia. Greenland terletak di antara Kutub Utara dan Lautan Atlantik, di timur Kepulauan Artik Kanada. Kita nak buat apa di Greenland? Kita akan berkenalan dengan orang Inuit (Eskimo) dan mempelajari diet dan serba sedikit cara hidup mereka. Menarik bukan, ala2 National Geographic gitu ... hihii
Orang Inuit
Diet atau Pemakanan Orang Inuit (Eskimo)

Makanan utama orang Inuit ialah ikan. Di bawah ialah gambar orang Inuit menangkap ikan. Mereka meletakkan jaring besar di bawah ais untuk menangkap Artic Char. Artic char ialah ikan air sejuk dalam keluarga ikan Salmonidae (Salmon).
Ikan Artic Char
Keistimewaan Ikan Air Sejuk

Ikan air sejuk mempunyai kandungan asid lemak Omega-3 yang paling tinggi berbanding ikan-ikan lain. Ini kerana fisiologi, alam sekitar dan pemakanan mereka menggalakkan penghasilan asid lemak omega-3 di dalam daging ikan-ikan ini.

Orang Eskimo mempunyai kadar sakit jantung koronari paling rendah di dunia. Kajian para saintis mendapati perkara ini adalah disebabkan oleh diet utama orang Eskimo iaitu ikan air sejuk yang kaya Omega-3. Omega-3 menghalang pembentukan plak kolesterol pada dinding arteri lantas mencegah sakit jantung koronari.


KONKLUSI

Berdasarkan pemerhatian ke atas beberapa populasi dunia (Eskimo dan Orang Jepun) dan diet harian mereka, terbukti bahawa pemakanan ikan dari laut sejuk yang tinggi Omega-3 menjadikan populasi ini mempunyai taraf kesihatan yang baik ; mereka tidak ada masalah kolesterol dan sakit jantung yang berpunca dari kolesterol tinggi.

Agak2 Shaklee ada tak minyak ikan yang hebat macam ikan yang dimakan oleh orang Inuit dan Jepun ni. Mestilah ada. Produk Shaklee yang tersebut ialah OmegaGuard Shaklee.
Di bawah ialah fakta tentangnya. Dan yang pastinya ia boleh menurunkan paras kolesterol dan seterusnya mengekalkan paras kolesterol sihat. [4 TESTIMONI] OmegaGuard Shaklee Berkesan Turunkan Kolesterol.


Untuk membeli OmegaGuard Shaklee, anda ada 2 cara pilihan :

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY OMEGAGUARD NOW

atau 

2) Anda sebaiknya menghubungi saya untuk pembelian dengan Harga Promosi November 2014

Whatsapp/ Telegram : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...