Saturday, December 13, 2014

Vitamin B-1 Memulihara Selaput Lendir Dalam Hidung

APA ITU SELAPUT LENDIR

Selaput Lendir (mucous membrane) ialah selaput yang melapisi ruang dalam hidung dan rongga sinus manusia. Selaput ini berfungsi untuk menghasilkan lendir bagi memerangkap segala habuk, asap, bakteria dan lain-lain objek yang memasuki rongga hidung semasa kita bernafas.

RADANG PADA SELAPUT LENDIR

Kenali 4 Rongga Sinus Pada Tengkorak

• Maxillary sinuses (yang terbesar), pada tulang pipi.
• Frontal sinuses, pada bahagian bawah dahi.
• Ethmoid sinuses, di antara mata dan hidung
• Sphenoid sinuses, dalam tulang di belakang tulang hidung

Gambar di bawah menunjukkan perbezaan antara rongga sinus yang sihat berbanding rongga sinus yang mengalami radang. Anda boleh nampak yang selaput lendir (sinus lining) pengidap sinus adalah tebal dan ada lendir berwarna kuning yang terperangkap.Di bawah ialah gambar yang lebih jelas tentang apa yang berlaku di dalam frontal sinus apabila selaput lendir mengalami radang.


Apabila selaput lendir mengalami keradangan, ia akan membengkak dan menyekat bukaan yang mengalirkan lendir ke hidung menyebabkan lendir di dalam sinus terperangkap. Keradangan dan tekanan akibat lendir yang terperangkap ini boleh menyebabkan rasa sakit pada kawasan dahi di belah atas mata. Paling bahaya, bakteria yang terperangkap dalam lendir boleh membiak lantas menyebabkan jangkitan sinus bakteria.

BAGAIMANA VITAMIN B-1 MEMULIHARA SELAPUT LENDIR


Vitamin B-1 memberikan blok binaan asas yang diperlukan oleh selaput lendir untuk membina sel-sel dan tisu baru bagi mengekalkannya dalam keadaan yang sihat.

Harus diingat, selaput lendir yang tidak sihat mudah mengalami radang. Radang menyebabkan lendir terkumpul dalam sinus menyebabkan rasa hidung tersumbat dan sakit kepala.

B COMPLEX SHAKLEE MENGANDUNGI VITAMIN B1


Vitamin B1 juga dikenali sebagai Thiamin. Gambarajah di bawah memaparkan Fakta Nutrisi B Complex Shaklee. Vitamin B1 memang terkandung dalam B Complex Shaklee.Ada dikalangan pengidap resdung (jenis sinus) yang sering mengelak untuk mengambil B Complex apabila ingin membeli Set Resdung Shaklee. Mudah-mudahan dengan penerangan di atas semua yang membaca kini jelas dengan fungsi B Complex dalam memulihara selaput lendir dan impaknya ke atas kesihatan sinus anda.

SET RESDUNG SHAKLEESet Resdung Shaklee terdiri daripada 3 produk : Alfalfa Complex, B Complex dan Vitamin C.
Sudahkah anda mengetahui fungsi Alfalfa dan Vitamin C dalam merawat resdung?
Penerangan Bagaimana Alfalfa Merawat Alergi
Vitamin C Tingkatkan Prestasi Sistem Imun

Sebaiknya anda membaca setiap link yang saya kongsikan di dalam entri di atas agar anda benar-benar jelas dan faham akan kepentingan setiap produk dalam merawat resdung anda.
Set Resdung Shaklee Sembuhkan Resdung Kronik Saya

Anda rasa entri ini bagus dan bermanfaat? Minta jasa baik anda untuk tekan butang LIKE di atas dan g+1 di bawah yer. Terima Kasih.

Setelah membaca dan faham serta berpuas hati, anda boleh membeli Set Resdung Shaklee dengan 2 cara,

1) Membuat pembelian online secara terus dengan Shaklee Malaysia. Pembayaran dengan kad kredit atau kad debit >> BUY SET RESDUNG NOW

atau 

2) Anda sebaiknya menghubungi saya untuk pembelian untuk Harga Promosi,

Whatsapp/ Telegram : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins


* COD bagi Kota Warisan, Cyberjaya, Putrajaya, Dengkil, KLIA, Salak Tinggi, Nilai dan kawasan sekitar
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...