Tuesday, May 17, 2016

Kencing Manis Semasa Mengandung SHAKLEE

Macam pelik tak tajuk entri saya ?

Pelik ikutkan tapi itulah keyword yang orang akan taip di google apabila nak mencari produk Shaklee untuk kencing manis semasa mengandung / hamil.

Saya sebenarnya tiba-tiba je rasa nak tulis entri ni tadi sebab ada sorang pelanggan yang bertanyakan produk Shaklee yang sesuai untuk ibu mengandung yang kena kencing manis atau nama saintifiknya gestational diabetes mellitus (GDM).


Dan di bawah ni ialah penerangan saya kepada pelanggan saya tadi tentang set di atas. Copy paste terus kat sini ... hehee

W'salam Puan S,
Untuk kencing manis semasa hamil, saya cadangkan 3 produk di bawah :
B COMPLEX - bagi menukarkan glukosa di dalam darah (yg kita peroleh dari makanan) kepada tenaga
VITALEA - mengandungi zink yang membantu penghasilan insulin * Insulin adalah sejenis hormon yang dihasilkan oleh pancreas manusia. Insulin berfungsi dengan menukar glukos/gula yang terdapat didalam aliran darah menjadi tenaga. Jadi kehadiran insulin sangat penting bagi mengawal kadar gula dalam darah kita. Insulin ini boleh dianggap seperti sebuah kenderaan yang mengangkut glukos dan glukos akan ditukarkan kedalam bentuk tenaga. Jika glukos tidak ditukar kedalam bentuk tenaga ia akan terus berada didalam darah dan menyebabkan pelbagai masalah eg. Kencing manis
ESP Bila kena kencing manis semasa hamil, doktor mesti minta kita jaga makan, jangan makan nasi banyak, kurangkan minuman manis.
Di sini datang bantuan dari ESP. ESP ni rendah indeks glisemik. Maksudnya bila kita minum, kita akan rasa " full ", rasa kenyang jer. Sebab glukosa dari ESP dilepaskan ke dalam darah secara berkala.
Berbeza dgn glukosa dari makanan harian kita yg dilepaskan serta merta kesemuanya ke dalam darah. Jadi cepat rasa lapar dan nak makan padahal baru je lepas makan.
Harga bagi setiap produk adalah seperti berikut :

ESP = RM159 , 850g , tahan 1.5 bulan
B Complex = RM56.98 , 120 biji tahan 4 bulan
Vitalea = RM94.08 , 120 biji , tahan 2 bulan

Anda nak diskaun ?

SMS/Whatsapp : 019-6671210
E-mail : heriaty.omar@gmail.com
Fanpage : I Love Vitamins

* Self pick up di Kota Warisan
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...