Friday, May 13, 2016

Puasa Sambil Meng KURUS kan Badan

Siapa tiap-tiap tahun bulan puasa dia target nak kurus ?
Haaa... sila angkat tangan (hik hik hik)

Saya target nak turun 8 kilo berat badan puasa tahun ni :-)
Takdelah banyak mana tapi susah juga nak buang 8kg lemak yang dah lama dok bermastautin dalam badan ni.

Tiba-tiba teringat pulak zaman2 gadis dulu.
Cehh...zaman2 belum kahwin dulu maksud saya. 
Saya masih ingat lagi masa tu tiap2 malam saya dok melepak kat kedai makan sambil minum teh ais dengan nasi goreng USA atau Paprik sambil tengok citer LOST kat Astro kedai makan tu dengan housemate saya.
Tapi kan badan sikit pun tak naik padahal makan pukul 9-10 malam gitu kekdahnya setiap hari. Oh my.. kalau sekarang jangan dibuat-buat. Tiba2 je dalam 3 hari boleh naik sekilo dua. Menangis you !!!

Rindu pulak zaman2 kurus dulu... hahaa

Salah satu sebab yang beriya sangat nak turun 8kg ni sebab tak tahan dengan godaan baju2 raya cecantik kat butik RinaSallehclothing. Sungguh lah daku berkenan dengan dress-dress raya ni. Cantiks sungguh.

Nak tengok tak? Actually RinaSalleh belum release lagi koleksi raya dia. 20 May ni baru release kat butik and website. Tapi dia banyak la tunjuk sket2 kat IG dia. Sure korang yang tak pernah kenal RSC nak tengok baju2 dia kan? Sat eh kita upload sket kat bawah ni untuk cuci2 mata korang di malam hari ni.

Iskk.. baru ingat raya tahun ni tanak beli baju raya. I surrender tak tahan nengok baju RSC cecantik ;-)


Rinasalleh

Simple and sweet ajer. My taste sangat. Lagi pun raya tahun ni kan trend dress corak2 ni. 

OK. Itu intro sahaja. Saya tidak dibayar apa2 komisyen oleh pihak RSC kerana mempromote baju2 mereka yer. Tapi kalau dapat FREE barang 3-4 helai dress mau lompat bintang tak tido malam juga lah nampaknya... hahaa

Jadi untuk turun 8kg di sepanjang bulan puasa ni, saya nak join program RAMADHAN DETOX MEAL PLAN nama dia.

Di bawah program ni, Shaklee dah siap prepare menu dan suplemen apa kita kena makan setiap hari di sepanjang bulan puasa. Senang lah kan, tak payah saya pening kepala fikir apa nak makan masa berbuka/ moreh/ sahur.

Ini ialah RAMADHAN DETOX MEAL PLAN yang terlibat di dalam program ini.




Macam banyak ajer nak di telan kan? Tapi saya tak risau sebab Shaklee dan buatkan plan lengkap bila nak makan, berapa biji, siap resepi bagai, menu berbuka/sahur semua complete. Semua plan lengkap ni saya akan bagi PERCUMA pada semua pelanggan yang membeli set di atas dan join sama2 dengan saya untuk misi lansing di hari raya .. hihih

Owhh tak sabarnya nak buang 8kg lemak .. kikiki

Siapa nak join saya? 

SMS/Whatsapp : 019-6671210
Fanpage : I Love Vitamins

* Self pick up di Kota Warisan, Sepang
* Penghantaran ke seluruh Malaysia dengan POSLAJU, GDEX dan CITYLINK

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...